Când să începeți o dietă lichidă clară înainte de o colonoscopie?

O colonoscopie este un examen intern al intestinului gros, al colonului sau al rectului. Un instrument cunoscut sub numele de colonoscop este introdus în anusul vostru pentru a vă examina intestinele. Pentru a vă pregăti pentru o colonoscopie și pentru a vă asigura exactitatea examinării, va trebui să vă curățați complet intestinele. Medicul dumneavoastră vă va oferi instrucțiuni specifice despre cum să vă curățați intestinele. Acest preparat va include o dietă lichidă clară.

Videoclipul zilei

Timpul de pregătire pentru o colonoscopie variază în funcție de pacientul individual și de regulile spitalului sau instalației unde veți avea colonoscopia. Institutul Național de Sănătate indică faptul că o dietă clară poate apărea cu trei zile înainte de test.

O dietă lichidă clară constă din alimente și băuturi care sunt lichide și transparente în timp ce la temperatura camerei. Fluidele ar trebui să fie suficient de clare pentru a putea vedea prin ele, potrivit lui Johns Hopkins Medicine. O dietă limpede vă eliberează complet colonul de scaun și alte lichide, oferind în același timp hidratare și o anumită energie. Este important să discutați cu medicul dumneavoastră dacă aveți întrebări cu privire la tipurile de lichide limitate pe care le puteți consuma. De exemplu, vi se poate cere să evitați gelatina, bomboanele dure și sucul de merișor. Aceste produse pot fi confundate cu sânge în timpul unei colonoscopii.

În timp ce pe o dietă lichidă clară vă este permis să beți apă, sucuri fără pulpă, cafea sau ceai fără lapte sau smântână, băuturi necarbonatate, energizante și sucuri limpezi, cum ar fi ghimbir. Puteți consuma bulionuri clare, inclusiv pui sau carne de vită. Sunt permise, de asemenea, gelatina clara, gheata de fructe si copiosul fara bucati de fructe. Vi se permite să consumați bomboane clare și să adăugați sare, piper și zahăr la alimente și băuturi.

O dietă clară lichidă nu este, în mod normal, singura formă de preparare la care va trebui să participați înainte de colonoscopie. Veți fi sfătuiți să întrerupeți administrarea de medicamente subțierea sângelui - inclusiv aspirină, ibuprofen și naproxen. Puteți, de asemenea, să fiți instruiți să consumați polietilenglicol în seara anterioară colonoscopiei dvs. - o substanță electrolitică care vă ajută să vă eliberați complet intestinul. De asemenea, vi se poate cere să luați laxative sau o clismă pentru a ajuta la eliminarea intestinelor.

LiveStrong Calorie Tracker

Slăbi. Ma simt bine! Schimbați-vă viața cu MyPlate by LIVEPUTERNIC.COM

Când să începeți o dietă lichidă clară înainte de o colonoscopie?

O dietă limpede lichidă face parte din pregătirea pentru o colonoscopie. Cu o zi sau două zile înainte de examen, persoanele care se pregătesc pentru o colonoscopie pot consuma lichide clare. Lichide limpezi sunt cele pe care le puteți vedea. Atunci când un lichid limpede se află într-un recipient, cum ar fi un bol sau o sticlă, recipientul este vizibil prin substanță.

Videoclipul zilei

Conform instrucțiunilor furnizorului de servicii medicale, pacientul începe procesul de golire a colonului cu una sau două zile înainte de examen. Lichide limpezi fac parte din regimul prescris, deoarece oferă lichide, minerale și săruri necesare. Aceste materiale oferă calorii, care se traduc la energie, și mențin, de asemenea, lichidele corpului în echilibru.

Fiecare furnizor de servicii medicale are propriul regim prescris, care poate include emolienți pentru scaun, preparate lichide sau pastile. Deoarece acest proces de preparare a colonului pentru examinarea vizuală implică golirea corpului dintr-o cantitate semnificativă de lichid, se recomandă lichide limpezi. Instrucțiunile specifice privind momentul când trebuie să înceapă golirea colonului și momentul în care trebuie luate lichide clare vor fi date pacientului de către furnizorul de servicii medicale.

S-ar putea crede că o dietă lichidă limită este limitantă; totuși, o serie de surse de băuturi gustoase și răcoritoare intră în această categorie. Potrivit Institutului de Sănătate Digestiv din Utah, alimentele și băuturile care sunt roșii, portocalii sau mov nu sunt permise. Lichide limpezi care sunt permise includ apă, băuturi colorate în culori palide sau limpezi, precum ghimbir, cafea neagră fără cremă sau lapte, ceai fără smântână sau lapte și gelatină fără fructe sau alți aditivi care nu sunt roșii, portocalii sau violet. De asemenea, sunt permise Popsicles, băuturi necarbonatate sub formă de pulbere amestecate cu apă, sucuri de fructe și bomboane transparente, din nou, atâta timp cât niciunul dintre ele nu este roșu, portocaliu sau purpuriu. Nu este permis, de asemenea, bulionul fără grăsime, cum ar fi carnea de vită sau de pui sau consomme.

Sunt permise condimente cum ar fi sarea, piperul și zahărul. Alerta de sănătate a lui Johns Hopkins arată că oamenii se pot teme de colonoscopie din cauza pregătirii; totuși, lista liberală a lichidelor limitate permite ca procedura să fie mai plăcută.

Lichidele care nu sunt transparente nu sunt permise pe dieta lichidă limpede. Printre aceste elemente interzise sunt sucul de portocale; suc de roșii; cremă, cum ar fi laptele de lapte, lapte, zară sau smântână; supe care nu sunt supa clara; și cereale lichide, cum ar fi farina și fulgi de ovăz.

Boli digestive nationale Clearinghouse explica importanta furnizorului de servicii medicale care au acces la un colon curat in timpul unei colonoscopie. Pacienții care urmează regimul prescris pentru golirea colonului și luarea numai a lichidelor limitate permise furnizează furnizorului de servicii medicale posibilitatea de a vizualiza căptușeala colonului. Dacă nu este capabilă să vizualizeze colonul în timpul colonoscopiei, examenul va înceta și pacientul va trebui să-l reprogrameze mai târziu.

LiveStrong Calorie Tracker

Slăbi. Ma simt bine!Schimbați-vă viața cu MyPlate by LIVEPUTERNIC.COM

4.1
Evaluare totală: 27
5
12
4
2
3
3
2
3
1
0