Cum de a reduce dimensiunea taliei la bărbați

Nu este un secret că oamenii sunt predispuși să stocheze grăsime în burtă. Bărbații cu o circumferință a taliei mai mari de 40 de centimetri sunt expuși unui risc crescut de afecțiuni de sănătate, cum ar fi bolile cardiace și diabetul de tip 2. Pentru a reduce grăsimea abdomenului, trebuie să pierdeți grăsimea corporală totală, deoarece reducerea grăsimii la nivelul abdomenului este un mit. O dietă sănătoasă, redusă în calorii și exerciții regulate este singura modalitate de a ajunge la o talie mai subțire.

Videoclipul zilei

O combinație de dietă și exerciții fizice poate crea un defect de calorii.
O combinație de dietă și exerciții fizice poate crea un defect de calorii. Fotografie de credit: Elena Elisseeva / iStock / Getty Images

Prin arderea mai multor calorii decât luați zilnic, puteți pierde în greutate. Cu toate acestea, nu puteți alege unde se depozitează grăsimile în corpul dvs. și, de asemenea, nu puteți selecta o anumită zonă pe care doriți să o pierdeți. Un deficit zilnic de 500 până la 1.000 de calorii poate duce la o rată de siguranță recomandată de experți de 1 până la 2 kilograme pierdute pe săptămână. Acest deficit poate rezulta din schimbări alimentare, exerciții sau ambele. Cu pierderea în greutate, cantitatea totală de grăsimi corporale se va micșora, inclusiv excesul de grăsime din jurul dumneavoastră. Potrivit Institutului Național al Inimii, Plămânului și Institutului de Sânge, bărbații pierd în greutate în general consumând 1200 până la 1600 de calorii pe zi.

Angajați-vă în cardio, cum ar fi înotul.
Angajați-vă în cardio, cum ar fi înotul. Imagine de credit: YanLev / iStock / Getty Images

Creșterea activității fizice vă poate ajuta să ardeți calorii și să scăpați în greutate. Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor sugerează efectuarea a 30 până la 60 de minute de cardio moderată pe parcursul a cinci zile din săptămână și încorporarea formării de rezistență în cel puțin două zile. Cardio poate fi orice, de la o plimbare plină de viață sau de la jogging până la bicicletă, înot și coardă de sărituri. Forța de antrenare necesită să lucrați toate grupurile importante de mușchi, inclusiv pieptul, absul, spatele, umărul, soldurile, brațele și picioarele. În timpul cardio, ar trebui să vă exercitați la o intensitate care vă permite să vorbiți, dar nu să cântați. În timpul antrenamentului de forță, ar trebui să folosiți o greutate suficientă, astfel încât să nu puteți face o altă repetare la sfârșitul fiecărui set.

Formarea completă a forței corporale funcționează cel mai bine pentru a vă reduce talia.
Formarea completă a forței corporale funcționează cel mai bine pentru a vă reduce talia. Imagine de credit: kzenon / iStock / Getty Images

Exercițiile de întărire a abdomenului nu vor atinge grăsimea abdominală, ci doar întăresc mușchii sub acest strat de grăsime. O rutină formată din întreg corpul, de forță de antrenament, funcționează cel mai bine pentru a vă reduce talia. Țesutul muscular pe care îl construiți stimulează metabolismul și consumă mai multe calorii decât grăsimile. Dacă faceți doar exerciții abdominale și vă construiți mușchii stomacului fără a reduce grăsimea, mușchii vă pot împinge de fapt grăsimea înainte, făcându-vă burta să pară mai mare.

Reduceți consumul caloric cu proteine ​​slabe, lactate cu conținut scăzut de grăsimi și multe legume.
Reduceți consumul caloric cu proteine ​​slabe, lactate cu conținut scăzut de grăsimi și multe legume. Raul Taborda / Hemera / Getty Images

Deși exercițiile fizice ard calorii, ajustarea dietă dvs. poate contribui, de asemenea, la deficitul dvs. caloric zilnic. Calorii din zahăr, care sunt prezente în alimente și băuturi, cum ar fi biscuiți, gogoși, sifon, bomboane și brioșe, contribuie în mare măsură la grăsimea burtă. Reducerea aportului lor poate ajuta la reducerea taliei. Manancarea portiunilor mai mici si inlocuirea alimentelor bogate in calorii si sabotare cu alimente bogate in calorii si nutritive pot ajuta de asemenea. Nutrienții ar trebui să vină în principal din cereale integrale, lactate cu conținut scăzut de grăsimi sau fără grăsimi, proteine ​​slabe, fructe și legume. Citiți etichetele produselor alimentare și păstrați un jurnal de produse alimentare, astfel încât să puteți urmări aportul caloric și să detectați capcanele de la începutul anului.

LiveStrong Calorie Tracker

Slăbi. Ma simt bine! Schimbați-vă viața cu MyPlate by LIVEPUTERNIC.COM

4.2
Evaluare totală: 37
5
11
4
3
3
3
2
3
1
1