Calculator Macronutrient: găsiți raportul dvs. macro pentru o dietă flexibilă și IIFYM

Macronutrient Calculator

VârstăSexÎnălţimeGreutatePoartăNivelul de activitate

CE ESTE DIAGNOSTICUL IIFYM / FLEXIBIL?

"Dieta flexibilă" și "Dacă se potrivește cu macrocomenzile", sau IIFYM, sunt doi termeni care se referă atât la bazarea consumului de alimente pe țintele macronutriente.

Cu această abordare puteți mânca orice doriți, atâta timp cât se potrivește cu țintele dvs. macronutriente. Nici un grup de hrană nu este în afara limitelor. Aveți flexibilitatea de a mânca carne de pui cu orez într-o zi și de pui prăjit pe următoarea - dacă se potrivește cu macrocomenzile dvs., este un joc corect.

CE SUNT MAIROȘI, ȘI DE CE MINE?

Macronutrienții, sau macrocomenzile, reprezintă blocurile care alcătuiesc toate alimentele pe care le consumăm: carbohidrați, grăsimi și proteine. Fiecare are roluri distincte în corp. Pentru a rămâne sănătoși și pentru a vă zdrobi obiectivele de compoziție corporală, trebuie să mâncați cantitatea potrivită a fiecărei macrocomenzi.

CARBOHIDRATII

Carbohidrații sunt sursa de energie preferată a organismului. Te fac să te miști! A nu obține suficient de aceste "partieri ale corpului" vă poate lăsa letargic. Prea mult vă va spice zahărul din sânge și vă va trimite foamea prin acoperiș.

GRĂSIMI

Grăsimile oferă de asemenea energie și aveți nevoie de acest macronutrient pentru a vă ajuta sistemul imunitar, pentru a vă controla hormonii și pentru a vă energiza sistemul nervos (creierul dvs. este de 60% grăsime). [1] Dar dacă mâncați mai multă grăsime decât aveți nevoie, o veți păstra până când o veți putea folosi.

PROTEINĂ

Dacă a existat un concurs de popularitate pentru macronutrienți, proteina ar câștiga. Toată lumea știe că aveți nevoie de o mulțime de ea pentru a recupera de la antrenamente și de a construi musculare, și proteine ​​suprimă apetitul dvs. de a boot. Dar, dacă obțineți prea multe calorii din proteine ​​în detrimentul altor macrouri, puteți deveni lent, deoarece nu este o sursă foarte bună de energie.

CUM VĂ CONSTITĂ MACRO?

Cu o dietă flexibilă, numărați fiecare gram de macronutrient în alimentele pe care le consumați, mai degrabă decât un număr total de calorii. Calculatorul de pe această pagină va oferi un raport macronutrient optim bazat pe obiectivele dvs. - pierderea de grăsimi, câștigurile în mușchi sau întreținerea.

Nu vă faceți griji prea mult despre calorii; dacă stați aproape de obiectivele macro, caloricile dvs. vor cădea în linie. Mai mult decât numărul de calorii, sunt tipurile de calorii care modifică compoziția corpului.

De ce se numără lucrările de Macro

Apelul mare de numărare a macrocomenzilor este că, din moment ce nici un grup alimentar nu este în afara limitelor, se consideră mult mai puțin restrictiv și mai sustenabil decât alte abordări ale regimului alimentar, care ar putea, de exemplu, să interzică carbohidrații sau să demonizeze alimentele prelucrate.

Interzicerea anumitor alimente tinde să vă facă să le doriți mai mult și omiterea grupurilor de alimente întregi vă poate determina deficiențe periculoase și va duce la pofte. Aspectul restrictiv este ceea ce accentuează oamenii și creează necesitatea unei zile înșelătoare, care se poate transforma într-o chestie și vă va trimite înapoi la pătrat. [2]

Cu IIFYM, ideea este că puteți trăi tot timpul fără a vă deranja programul, atâta timp cât păstrați macrocomenzile sub control. Dacă aveți o săptămână stresantă și doriți să obțineți toate macrocomenzile de la painea toasterului și budinca de proteine, nimeni nu te oprește.

IIFYM vă asigură că organismul dvs. obține toate macronutrienții de care are nevoie pentru a funcționa corespunzător, pentru a construi mușchi și a avea suficientă energie. Chiar dacă există flexibilitate în ceea ce vă "cheltuiți" macrocomenzile, nu puteți să vă aruncați toate caloriile pe cartofi prăjiți și să pierdeți proteina așa cum ați putea dacă ați număra doar calorii.

MACRO ȘI MICROS

Singurul lucru pe care IIFYM nu il contine este micronutrientii. Acestea sunt vitaminele, mineralele și fibrele care vin împreună cu macrocomenzile și care ajută organismul să funcționeze cât mai bine.

În cea mai mare parte, obținerea de macrocomenzi din alimentele vegetale întregi și proteinele animale va optimiza automat consumul de micronutrienți. Dacă, pe de altă parte, mănânci o mulțime de chestii, cum ar fi barele de proteine ​​și urșii gummani (care sunt dovediți științific că te fac să te înjunghie), ia în considerare, de asemenea, să mănânci o legumă o dată în timp. Leafy greens sunt încărcate cu micro-uri și extrem de reduse în macro-uri, deci sunt practic "libere".

ALEGE ADVENTURA DUMNEAVOASTRĂ MAKRO

Lucrul minunat despre IIFYM sau dieting flexibil este că este într-adevăr flexibil; îl puteți personaliza pentru a funcționa cel mai bine pentru corpul dumneavoastră individual. Chiar daca rapoartele macronutrienti prezentate de calculator sunt un punct de pornire sanatos si eficient pentru aproape oricine, oamenii isi schimba toleranta la diferite macros: Unii indivizi fac mai bine cu multa carbohidrati in timp ce altii se dezvolta pe mai multe grasimi.

Puteți începe să vă imaginați ce combinație preferă corpul dvs. prin tinkering cu rapoartele dvs. macro, păstrând în același timp nivelul caloric stabil. S-ar putea să găsiți acest lucru pentru a începe să vă simțiți mai energizați și să vedeți rezultate mai bune - fără a fi nevoiți să vă înfometați.

REFERINȚE

  1. Chang, C. Y., Ke, D. S. și Chen, J. Y. (2009). Acizi grași esențiali și creier uman. Acta Neurol Taiwan, 18 (4), 231-41.
  2. Timko, C.A., & Perone, J. (2005). Control riguros și flexibil al comportamentului alimentar într-o populație de colegiu. Consumul de comportamente, 6 (2), 119-125.
  3. Ivy, J. L. (1998). Rezistența la glicogen după exercițiu: efect al aportului de carbohidrați. Jurnalul Internațional de Medicină Sportivă, 19 (S 2), S142-S145.

Calculatoare de fitness Pagina principală

4.6
Evaluare totală: 38
5
15
4
4
3
2
2
1
1
0