Supratensiune Vs. subponderali

A fi supraponderali sau subponderali poate avea un impact negativ asupra sănătății dumneavoastră. Menținerea unei greutăți sănătoase face parte din menținerea unui statut nutrițional bun, care vă poate reduce riscul bolilor cronice. Mai putin de 2% dintre adultii din Statele Unite sunt subponderali, in timp ce 69% sunt supraponderali sau obezi, potrivit unui studiu publicat in editia din noiembrie 2007 a revistei "American Journal of American Medical Association". Dacă sunteți la fiecare capăt al spectrului, este posibil să trebuiască să faceți schimbări de stil de viață, astfel încât să puteți obține și menține o greutate sănătoasă.

Videoclipul zilei

Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor utilizează indicele de masă corporală, sau IMC, pentru a clasifica starea de greutate a unui adult. Puteți calcula IMC-ul împărțind greutatea, în kilograme, la pătratul înălțimii dvs. în metri sau prin utilizarea unui calculator BMI online. CDC consideră că un IMC de mai puțin de 18,5 este subponderală și un IMC de 25 sau mai mare ca excesul de greutate. Pentru adulți, obezitatea este indicată de un IMC de 30 sau mai mare.

Un dezechilibru între consumul de calorii și consumul de calorii conduce la subponderali și supraponderali. Subponderiul rezultă din consumul de mai multe calorii decât consumați, ceea ce se poate întâmpla atunci când exercițiu excesiv, limitați dramatic consumul de alimente sau aveți o stare de sănătate care crește necesarul de nutrienți sau reduce absorbția nutrienților. Excesul de greutate rezultă dintr-un exces de calorii. Factorii care contribuie pot include genetica, anumite medicamente, activitate fizică inadecvată și consumul unei cantități abundente de alimente cu conținut ridicat de calorii, inclusiv alimente rapide și alimente prelucrate, precum prăjituri și prăjituri.

Subponderiul și excesul de greutate sunt ambii factori de risc pentru moartea prematură, conform rezultatelor publicate în 2007 în "Jurnalul Asociației Medicale Americane". Subponderiul poate crește riscul de osteoporoză sau subțierea oaselor, ceea ce poate crește riscul de fracturi osoase mai târziu în viață. Supraponderiul și obezitatea pot crește riscul de osteoartrită, boli de inimă, diabet zaharat tip 2, anumite tipuri de cancer, accident vascular cerebral, boli hepatice și afecțiuni respiratorii, cum ar fi astmul și apneea de somn. Oamenii subponderali, cu toate acestea, ar putea avea un risc ușor mai mare de complicații. Cercetarile efectuate in 2013 de catre cercetatorii de la Spitalul St. Michael's din Toronto sugereaza ca persoanele care sunt subponderali din punct de vedere clinic au un risc de deces de 1,8 ori mai mare decat persoanele cu greutate normala. Persoanele obeze au un risc de deces de 1,2 ori mai mare decât cei cu greutate normală.

Câștigarea în greutate necesită să luați mai multe calorii decât consumați. Pentru a vă mări consumul de calorii, adăugați alimente dietetice calorice, cum ar fi nuci, avocado, fructe uscate și cereale integrale. Pentru a pierde in greutate, puneti accentul pe diete pe alimentele cu consum redus de calorii, cum ar fi legumele, fructele proaspete, proteinele slabe si produsele lactate cu continut scazut de grasime. Alegeți alimente bogate în nutrienți, indiferent dacă doriți să câștigați sau să pierdeți în greutate, deoarece acest lucru va ajuta la prevenirea supraîncărcării prin umplerea în timp ce vă asigurați că nu consumați calorii goale - alimente fără valoare nutritivă. Consultați un medic specialist dacă sunteți supraponderal sau supraponderal, astfel încât să puteți determina cauzele și cel mai bun mod de acțiune.

LiveStrong Calorie Tracker

Slăbi. Ma simt bine! Schimbați-vă viața cu MyPlate by LIVEPUTERNIC.COM

4.5
Evaluare totală: 26
5
11
4
2
3
3
2
2
1
0