Cum CEO-ul Zapos, Tony Hsieh, va schimba Las Vegas pentru totdeauna

Tony HsiehHsieh privind orașul cu Frank Gruber de Tech Cocktail, unul dintre companiile în care investește. Aimee Groth, Business Insider Directorul executiv al lui Zapos, Tony Hsieh, a apărut în liniște ca cel mai important om din Las Vegas.

Pe măsură ce investeste 350 de milioane de dolari din banii lui personali în oraș, am vizitat Vegasul pentru a vedea cum va schimba orașul - și ce înseamnă pentru compania sa de vânzare cu amănuntul online.

FOTOGRAFII: Vezi cum își petrece Hsieh banii în Las Vegas>

Hsieh mișcă Zappos de la Henderson la suburbie până în centrul orașului (în vechea clădire a Primăriei, care va costa încă 40 de milioane de dolari pentru renovare), dar aceasta este doar o parte a viziunii sale.

Vârsta de 38 de ani vrea să revitalizeze dramatic zona din centrul orașului și să facă orașul un loc în care angajații săi ar dori să trăiască și să se joace - și, în cele din urmă, să devină unul dintre cele mai cool și mai inteligente orașe din lume.

Investiția sa de 350 de milioane de dolari se întoarce la găsirea unui bar răcoros în centrul orașului. Când a mutat inițial Zappos la Henderson în 2004, și-a petrecut week-end-ul pe Strip; dar apoi a descoperit Downtown Cocktail Room. El a cunoscut proprietarul baroului, Michael Cornthwaite, care spune că peste câteva luni și câteva "discuții magice", el la convins pe Hsieh să își mute birourile corporative în centrul orașului și să investească în oraș.

"Era aproape prea bine pentru a fi adevărat că [Primăria] era la câțiva pași distanță de barul lui Michael și de toate acestea", ne spune Hsieh. "Inițial, noi am spus doar orice teren de oriunde, ne vom construi propriul campus cum ar fi Google sau Apple sau Nike, Michael ne-a convins să nu facem asta, Apple și Nike au mari campusuri pentru angajații lor, nu se integrează [și nu] contribuie la comunitatea din jurul lor. Sunt cam ca aceste mici insule. "

Toate acestea au avut loc în 2010, la câteva luni după ce Amazon a cumpărat Zappos pentru 1,2 miliarde de dolari.

"Amazon a știut că nu mai avem spațiu și că trebuie să facem ceva", ne spune Hsieh. "Ceea ce ne-a ajutat cu coincidență prin calendar, este că Amazon tocmai a construit un nou campus și sa mutat când am început discuțiile despre dorința de a te mișca în centrul orașului. Cred că Jeff Bezos crede că acesta este un experiment foarte interesant".

La fel și Fondatorul Zappos, Nick Swinmurn (care a părăsit compania în 2006). "Zappos este doar un vehicul pentru a spori revitalizarea centrului", ne-a spus el. "Cred că 99,9% din gândurile lui [Tony] se referă la centrul orașului acum, nu neapărat la Zappos. Nu presupun că este bun sau rău dintr-o perspectivă Zappos, așa cum nu am idee".

Hsieh locuiește în The Ogden, un complex de apartamente de lux aproape de la strada din Primăria, unde închiriază 40 de camere, pe care le utilizează pentru a găzdui oaspeți din întreaga lume. Cea mai mare parte a echipei proiectului Downtown și a unor angajați Zappos locuiesc și ei acolo.

Piulițele și șuruburile planului de 350 milioane dolari al lui Hsieh includ:

  • 200 milioane dolari în rezidențiale și imobiliare
  • 50 de milioane de dolari în startupuri tehnologice
  • 50 de milioane de dolari în întreprinderi mici
  • 50 de milioane de dolari în artă, educație și cultură

Până acum, fondul său Las Vegas Tech a investit deja în nouă companii, cu intenția de a finanța în cele din urmă între 150 și 200 de companii cu o valoare de până la 500.000 de dolari fiecare. Fondul este condus de Andy White, care sa alăturat Proiectului Downtown după ce a părăsit postul de director executiv la acceleratorul de pornire BoomStartup din Salt Lake City.

Dezvoltatorul Andrew Donner de la Resort Gaming Group a intermediat tranzacția de 18 milioane de dolari pentru a închiria Primăria orașului Zappos și acum ocupă toate tranzacțiile comerciale imobile pentru Hsieh. Începând de săptămâna aceasta, au dobândit aproximativ o duzină de spații. Donner spune că "obiectivul este de a accelera ceea ce s-ar întâmpla în alte orașe în 15-20 de ani în 5 până la 7 ani" în centrul orașului Vegas.

Cea mai mare creștere va veni inițial de la inițierea lui Zappos, care va aduce aproximativ 1.500 de angajați în zonă. "Pentru o companie care face miliarde de vânzări în cursul anului, conducând acești oameni în centrul orașului și conducând alte utilizări care vor crea locuri de muncă pentru comerțul cu amănuntul, artele, tehnologia - vor crea sute și sute de milioane de vânzări de alimente și băuturi către Zappos angajații singuri. "

Un raport oficial estimează că impactul economic inițial atunci când Zappos se va deplasa în centrul orașului va fi în jur de 336 milioane dolari.

"Este cu adevărat un tip care pune 350 de milioane de dolari în construirea unui bar care îi place? spune Swinmurn. "Ei bine, da, așa este."

ACUM VEZI: FOTOGRAFII: Cum Tony Hsieh isi petrece 350 milioane de dolari in Las Vegas>

4.4
Evaluare totală: 39
5
10
4
1
3
3
2
2
1
1