Postul pentru testele de sânge: Care sunt regulile?

Mulți oameni știu că trebuie să se grăbească înainte de efectuarea unui test de sânge, dar nu știu de ce ar trebui să stea pentru testele de sânge. Nu toate testele necesită, deci este o idee bună să întrebați medicul dumneavoastră pentru a confirma dacă trebuie să repetați înainte de testare. Postul este important deoarece ceea ce mănânci poate schimba rezultatele testelor. Va apărea o schimbare a colesterolului din sânge și a nivelului trigliceridelor dacă ați lucrat în laborator după ce ați mâncat ceva. În mod similar, dacă mâncați zahăr înainte de a vă testa zahărul din sânge, veți obține lectură incorectă. Iată importanța postului și modalitatea corectă de a repeta înainte de teste.

Postul pentru testele de sange: Reguli si linii directoare

Dacă medicul dumneavoastră a confirmat că nu trebuie să mâncați nimic înainte de test, nu trebuie să ignorați instrucțiunile. Iată câteva recomandări pentru postul pentru testele de sânge:

  • Este important să nu mâncați și să nu beți decât apă. Nu trebuie să mănânci nimic cu cel puțin 8 ore înainte de test. Este important să faceți rapid timp de cel puțin 12 ore dacă medicul dumneavoastră a comandat teste lipidice. Apa este permisă totuși.
  • Nu trebuie să mestecați guma, fumul sau să faceți exerciții înainte de test, deoarece toate aceste activități vă pot stimula sistemul digestiv și pot afecta rezultatele testelor.
  • Evitați alcoolul timp de cel puțin 24 de ore înainte de test.
  • Puteți lua medicamente pe bază de prescripție medicală, cu excepția cazului în care medicul dumneavoastră vă sfătuiește împotriva ei. Anumite medicamente, în special pilulele contraceptive pot schimba nivelul colesterolului, așa că poate doriți să nu mai luați aceste medicamente cu câteva zile înainte de test. Medicul dumneavoastră vă poate sfătui să luați pastilele dacă doresc să vadă efectul asupra nivelului de colesterol.

Este important să rețineți că trebuie să repetați timp de cel puțin 8-12 ore, în funcție de diferite teste, dar evitați postul peste 14 ore, deoarece va avea un efect negativ asupra rezultatelor. Doar asigurați-vă că beți multă apă pentru a rămâne hidratată.

Exemple de teste cu diferite reguli de post

În funcție de tipul de teste de sânge pe care îl aveți, medicul dumneavoastră vă va oferi instrucțiuni specifice despre repetarea testelor de sânge. Asigurați-vă că le urmați cu atenție. În unele cazuri, medicul vă va permite să mâncați sau să beți ceva înainte de test. Iată diferite tipuri de teste de sânge cu cerințe diferite:

  • Test de glucoză în sânge la test: nu trebuie să mănânceți sau să beți nimic timp de cel puțin 8-10 ore înainte de a efectua acest test. Puteți bea apă, totuși. Testul ajută la diagnosticarea diabetului.
  • Test de sânge de sânge: va trebui să vii la laborator dimineața pentru a lua acest test de sânge. Ar trebui să luați acest test pe un stomac gol. Este important să renunțați la pilulele de fier - să le întrerupeți cu 24 de ore înainte de testare. Aceste pastile pot schimba rezultatele testului prin creșterea nivelului de fier. Testul ajută la diagnosticarea anemiei cu deficit de fier și a altor condiții similare.
  • Teste de colesterol din sânge (profil lipidic): medicul dumneavoastră vă poate cere să evitați să mâncați ceva timp de cel puțin 9-12 ore înainte de test. Dacă medicul dumneavoastră a comandat un profil lipidic, înseamnă că doresc să vadă niveluri de diferite tipuri de colesterol, incluzând colesterolul LDL, colesterolul HDL, colesterolul total și trigliceridele.
  • Testarea gama-glutamil transferază (GGT): Medicul dumneavoastră comandă acest test pentru a diagnostica bolile hepatice. Prin urmare, nivelurile de GGT se vor schimba dacă consumați alcool în 24 de ore înainte de testare. De asemenea, fumatul poate modifica rezultatele testului. Prin urmare, este important să nu beți sau să fumați înainte de test.

Ce să așteptați în timpul testelor

În timp ce postul pentru testele de sânge este important, există și alte lucruri pe care trebuie să le cunoașteți. Iată exact ce se întâmplă în timpul diferitelor teste. Luați testul de colesterol, de exemplu:

Un test de sânge comandat pentru a verifica nivelul de colesterol este de obicei făcut în dimineața pentru a obține rezultate exacte. Un asistent de laborator va curăța locul de puncție, va introduce un ac și va trage sânge dintr-o venă. De asemenea, acestea vor înfășura o bandă elastică în jurul brațului dvs. înainte de a introduce acul - aceasta vă ajută să vă aruncați puțin. După ce colectează eșantionul, ei vor acoperi puntea cu un bandaj. De obicei durează câteva minute pentru ca întreaga procedură să se finalizeze.

Nu trebuie să aveți grijă deosebită după test. Puteți chiar să conduceți și să vă reluați activitățile normale imediat după testare. Dacă ați fost postat în ultimele 12 ore, luați o gustare împreună cu dvs. pentru a mânca după testare. Medicul va împărtăși rezultatele testului cu dvs. și va explica diferitele valori. Dacă găsesc ceva anormal, vă pot cere să faceți un alt test în câteva săptămâni sau luni.

Spargerea rapidă

După postul pentru testele de sânge, trebuie să umpleți nutrienți lipsiți! Așa cum am menționat deja, cel mai bun lucru este să aduci ceva de mâncare sau băutură atunci când mergi la un test. Puteți lua o gustare imediat după ce ați luat mostra. Este o idee bună să vă programați testul devreme dimineața, astfel încât să nu aveți nevoie să rămâneți foame pentru mult timp.

4.1
Evaluare totală: 22
5
15
4
2
3
1
2
1
1
1