Functioneaza congelarea grasimilor? Doi experți cântăresc pe CoolSculpting

Vinați-l pe sezonul de bikini, dar recent, la petreceri de cină din întreaga țară, un subiect se întoarce la sfaturile limbilor: CoolSculpting. Nu este o tehnologie nouă, procedeul de înghețare a grăsimilor, denumit în mod formal criolipoliză, a fost descoperit pentru prima oară după ce zvonurile au făcut-o, medicii au observat că copiii care au consumat o mulțime de gheață au prezentat degradarea grăsimilor în obraji. "Grăsimea este mai sensibilă la temperatură decât pielea ta", explică profesorul UCLA și chirurgul plastic Jason Roostaeian, MD. Se trece prin procesul de moarte celulara inainte de pielea ta.

CoolSculpting a fost aprobat pentru prima dată de FDA în 2010 și a câștigat atenția atunci când a fost rebrandat de la tratamentul minor la fața locului la o alternativă neinvazivă la liposucție, promițând să eviscerare mânere dragoste și bulge sutien cu val de o răzătoare de răcire. Cel mai recent, instrumentul non-chirurgical de reducere a grăsimii a fost eliminat pentru a aborda pielea liberă sub bărbie, o zonă mai mică, care este mai dificil de modificat prin mijloace naturale, cum ar fi dieta și exercițiile fizice. Sună prea bine pentru a fi adevărat? Potrivit guru-ului "CoolSculpting", Roostaean și Manhattan, Jeannel Astarita, tehnologia funcționează. Aici, ei discută despre insultele și înghețurile înghețate, de la scăderea în greutate la riscurile pentru sănătate.

CUM FUNCTIONEAZÃ?
Procedurile CoolSculpting folosesc padele rotunjite in una din cele patru dimensiuni pentru a aspira pielea si grasimea "ca un vid", spune Roostaean. În timp ce stați într-un scaun înclinat timp de până la două ore, panourile de răcire trebuiau să lucreze pentru a vă cristaliza celulele grase. "Este un disconfort usor pe care oamenii par sa-l tolereze destul de bine", spune el. "[Experimentati] senzatii de aspiratie si racire care in cele din urma se imbogatesc." De fapt, setarea procedurale este atat de relaxata incat pacientii pot aduce laptop-uri pentru a face munca, bucurați-vă de un film sau pur și simplu de somn în timp ce mașina merge la lucru.

CINE ESTE PENTRU?
Mai presus de toate, subliniaza Roostaeian, CoolSculpting este "pentru cineva care cauta imbunatatiri usoare", explicand ca nu este conceput pentru a elimina grasimea majora, cum ar fi liposuctia. Când clienții vin la Astarita pentru o consultare, ea consideră că "vârsta lor, calitatea pielii - o să revină? Va arata bine dupa ce volumul este indepartat? - si cat de gros sau pinchable tesutul lor este, inainte de a aproba-le pentru tratament, deoarece panourile de aspiratie poate trata numai tesutul pe care le poate accesa. "Dacă cineva are o țesătură groasă și fermă", explică Astarita, "nu voi putea să le dau un rezultat wow".

CE SUNT REZULTATELE?
"De multe ori este nevoie de câteva tratamente pentru a obține rezultate optime", spune Roostaean, care admite că un singur tratament va produce schimbări foarte mici, uneori imperceptibile pentru clienți. "Unul dintre dezavantajele [CoolSculpting] este că există o gamă pentru o singură persoană. Am văzut pe oameni înainte și după poze și nu au putut să vadă rezultatele. "Totuși, toată speranța nu este pierdută, deoarece ambii experți sunt de acord că mai multe tratamente pe care le aveți, cu atât mai multe rezultate veți vedea. Ce se va întâmpla în cele din urmă este o reducere de până la 25% a grăsimilor într-o zonă de tratament. "În cel mai bun caz, obțineți o reducere ușoară a grăsimii - o ușoară îmbunătățire a taliei, mai puțin exagerată a oricărei zone anume. Aș sublinia cuvântul blând. "

VA FACE MAI PIERDEREA GREUTATE?
"Nici unul dintre aceste dispozitive nu arunca kilograme", spune Astarita, amintindu-i pacientilor potentiali ca greutatea musculara este mai mare decat grasimea. Cand pierdeti 25% din grasime intr-o mana de tesut, nu se va adauga prea mult pe scara, dar , ea contorizează: "Când [pierzi] ceea ce se revarsă peste partea superioară a pantalonilor tău sau a sutienului tău, contează." Clienții ei vin la ea în căutarea unor proporții mai mari la greutatea lor actuală și pot pleca scăzând "una sau două dimensiuni în îmbrăcăminte. "

ESTE PERMANENT?
"Subliniez cu adevărat pacienților mei, da, este o tehnologie permanentă de reducere a grăsimii, dar numai dacă vă controlați greutatea. Daca cresteti in greutate, va merge undeva ", spune Astarita. Îmbunătățirile de durată ale corpului dvs. pot apărea și prin schimbarea comportamentului prin hrănire și exerciții. "Un pic de acest lucru este pe tine: Dacă aveți de gând să facă 14 cicluri și nu schimbați dieta ta și obiceiurile alimentare, la toate, [corpul] nu se va schimba deloc."

CÂND trebuie să începeți?
Cu vacanțe și nunți la orizont, Roostaeian vă recomandă să vă planificați sesiunea cu trei luni în avans, cel mult șase. Rezultatele nu sunt vizibile timp de cel puțin patru săptămâni, pierderile de grăsimi ajungând la vârf de aproximativ opt. "Până la doisprezece săptămâni, pielea ta se îndepărtează și arată mai frumoasă", spune Astarita. "Asta e cireșul de sus". Dar, reamintește Roostaean, "rezultatele după un tratament sunt aproape întotdeauna inadecvate. Fiecare [tratament] are un timp de nefuncționare, deci doriți cel puțin șase până la opt săptămâni [între programări]. "

ESTE SIGUR?
Deoarece aceasta este o procedură neinvazivă, riscurile, comparativ vorbind, sunt foarte scăzute. Neregularitățile conturului pot apărea la fel ca în cazul liposucției. În timp ce mașina CoolSculpting lasă mai puțin loc pentru eroarea umană în ceea ce privește îndepărtarea grăsimilor, ea are, de asemenea, limitările sale în ceea ce privește eliminarea fină, așa cum ar putea un chirurg plasticist artizan cu mâna. De asemenea, o posibilă complicație constă în faptul că nervii tăi s-au simțit ca și cum ar fi adormit pentru "săptămâni, dacă nu luni - se poate întâmpla", recunoaște Roostaeian. Rănile nu vor avea loc, iar umflarea este minimă. Alte riscuri ar trebui discutate cu medicul dumneavoastră.

Functioneaza congelarea grasimilor? Doi experți cântăresc pe CoolSculpting

Răspunsul scurt este da, dar pentru a obține rezultate comparabile, este nevoie de o planificare atentă a tratamentului, de un practician calificat și de mai multe cicluri de tratament. Cryolipolysis (înghețarea grăsimii), comercializat sub numele de CoolSculpting, este un tratament care a survenit după ce cercetătorii au înțeles pe deplin ce se întâmplă atunci când oamenii obțin îngheț: celulele grase se îngheață înainte de înghețarea pielii. Criolipoliza funcționează ca degerături; îngheață grăsimea, lăsând pielița intactă intactă. O secțiune din piele este introdusă într-un dispozitiv de congelare timp de aproximativ o oră, ducând la dispariția unor celule grase.


Primul dispozitiv de criolipoliză a fost aprobat în 2010.

Recent, un grup de chirurgi plasticieni din California de Sud a făcut un studiu amplu pentru a evalua eficacitatea și popularitatea tratamentului. Rezultatele, publicate in Jurnalul de Chirurgie Estetica, sunt intitulate "Prezentare generala a unei experiente clinice si comerciale cu CoolSculpting".

Studiul a constatat:

• Cryolipoliza este eficientă în reducerea volumului de grăsime subcutanat (chiar sub piele).

• Au existat puține evenimente adverse - au fost observate trei cazuri de durere / nevralgie ușoară sau moderată în revizuirea retrospectivă a graficelor, toate acestea rezolvate rapid.

• Popularitatea procedurii a crescut dramatic pe cei doi ani studenți, cu 823% mai multe cicluri de tratament livrate în 2012 decât în ​​2010 și o cerere tot mai mare pentru procedură în rândul bărbaților.

Cinci sute douăzeci și opt de pacienți au fost tratați cu CoolSculpting în abdomenul inferior, abdomenul superior, flancul stâng sau drept, coapsa interioară, spatele și coapsa exterioară. Potrivit cercetătorului principal al studiului, "Cu o planificare atentă a tratamentului, plasarea adecvată a aplicatorului și ciclurile multiple de tratament, criolipoliza poate produce rezultate comparabile cu cele ale liposucției".

În timpul unei sesiuni CoolSculpting, o pâlnie turnată este așezată peste stomac, mânerele de dragoste sau altă zonă accesibilă pentru carne și aspirația puternică trage bulbul de grăsime în interiorul paletelor CoolSculpting unde este răcit.

Unele dintre celulele grase din zona răcită sunt distruse și în cele din urmă eliminate de ficat. Ca și în cazul aparatelor cu ultrasunete, există un risc redus de leziuni ale pielii și nici o modificare a nivelului sanguin de grăsimi. Numărul de tratamente necesare variază în funcție de cantitatea excesivă de grăsimi și de calificarea practicantului.

Cei mai buni pacienți pentru CoolSculpting au grăsime care poate fi ciupită și trasă în paletele CoolSculpting.
Odată ce grăsimea este asigurată în interiorul mașinii CoolSculpting, ea este răcită până la punctul în care este spart. O sesiune durează mai puțin de o oră și nu este necesară anestezie. Odată ce o zonă a fost tratată, zona următoare poate fi pornită.

Rezultatele durează de la două până la patru luni și unele persoane suferă de roșeață, durere ușoară și vânătăi câteva zile după aceea. În general, vă puteți aștepta la o reducere de 20% a grăsimilor, dar acest lucru poate necesita o serie de tratamente. Pentru a afla ce poate face acest tratament pentru dvs., contactați un chirurg plastic certificat.

4.5
Evaluare totală: 24
5
15
4
1
3
2
2
1
1
0