Lira scade deoarece Trump amenință să "ucidă" orice tranzacție post-Brexit cu Marea Britanie

teresa poate donald trumpPreședintele american Donald Trump (R) vorbește cu prim-ministrul britanic Theresa May, în cursul unei întâlniri de lucru la sediul NATO, în cadrul unui summit NATO al șefilor de stat și de guvern de la Bruxelles, Belgia, 25 mai 2017. Reuters / Thierry Charlier

Lira a scăzut semnificativ vineri după ce președintele Donald Trump a avertizat că planurile Brexit ale premierului britanic Theresa May "vor ucide probabil" orice tranzacție comercială dintre SUA și Marea Britanie după ce Marea Britanie a părăsit UE.

Vorbind ziarului The Sun în timpul primei sale vizite oficiale în Marea Britanie, Trump a stabilit planurile lui May de a menține legături strânse cu UE post-Brexit.

"Dacă vor face o astfel de afacere, vom avea de-a face cu Uniunea Europeană în loc să ne ocupăm de Marea Britanie, așa că probabil va ucide afacerea", a spus Trump.

"Dacă fac acest lucru, atunci tranzacția lor cu SUA probabil nu va fi făcută".

Aceste observații, care ar putea da crezare părții conservatoare care crede că planul lui Brexit al lui May pare prea asemănătoare cu status quo-ul și poate afecta poziția sa de negociere de la Bruxelles, au speriat vineri investitorii în lire.

Pierderile, chiar înainte de ora 8.40 BST (3.40 a.m. ET), se situează la aproximativ 0.5% față de dolar - o scădere substanțială - lăsând lira la aproximativ 1.3127 USD.

Iată graficul:

Piața Insider

4.5
Evaluare totală: 33
5
12
4
3
3
3
2
2
1
0