Grâu de grâu Efecte secundare

Pâinea de grâu și produsele pe bază de grâu conțin gluten.

Pâinea de grâu și produsele pe bază de grâu conțin gluten.

Pâinea de grâu și multe alimente făcute din făină de grâu rafinată, inclusiv paste, brioșe, pizza și biscuiți, vă pot crește riscul de a deveni supraponderali sau de a dezvolta diabet zaharat de tip 2 și probleme cardiace datorită indicele lor glicemic ridicat, potrivit emisiunii din mai 2002 "Jurnalul Asociației Medicale Americane." Glutenul găsit în grâu afectează, de asemenea, până la 18 milioane de americani, potrivit Universității din Maryland School of Medicine. Grâul este unul dintre cele mai frecvent utilizate cereale, dar puteți evita efectele secundare prin înlocuirea acestuia cu alternative fără gluten, cu conținut scăzut de glicemie, precum cartofi dulci, yucca, plante, fructe și legume.

Gluten

Unele dintre efectele secundare cauzate de grâu se pot datora glutenului. Gluten este o proteină găsită predominant în grâu, dar și în orz, secară și alte cereale din familia grâului, cum ar fi kamut și triticale. Potrivit dr. Stephen Wangen, co-fondator sau Centrul de tratament IBS din Seattle și autor al "Sănătății fără grâu", glutenul poate provoca sau agrava artrită reumatoidă, migrene, anemie, probleme de greutate și sindromul intestinului iritabil, în multe alte condiții. Urmând o dietă fără gluten este o modalitate sigură și eficientă de a determina dacă glutenul cauzează simptomele.

Conținut ridicat de carbohidrați

Conținutul ridicat de carbohidrați din pâinea de grâu și din produsele pe bază de grâu poate fi problematic dacă aveți diabet sau rezistență la insulină sau încercați să scăpați în greutate. Fiecare felie de paine de grau furnizeaza aproximativ 15 grame de carbohidrati, dar majoritatea oamenilor consuma mai mult decat atat. Un panin tipic de 6 inci sau panin de dimensiuni normale, fabricat din paine de grau, contine echivalentul a cel putin 4 felii de paine sau mai mult de 60 de grame de carbohidrati.

Carbohidrații din pâinea de grâu se împart cu ușurință în zahăr, ceea ce are efectul secundar al ridicării nivelurilor de zahăr din sânge după masă. Un alt efect secundar al consumului exces de glucide este creșterea foametei și poftei de mâncare, potrivit cercetătorului David S. Ludwig, dr., Ph.D în problema din mai 2002 a "Jurnalului Asociației Medicale Americane". Includeți mai multe fibre bogate în fibre, carbohidrați cu conținut scăzut de glicemie, cum ar fi legumele non-amidon, în alimentația dvs. pentru a crește sentimentul.

Indicele înalt al glicemiei

Utilizați indicele glicemic al alimentelor care conțin carbohidrați ca un instrument pentru a distinge între sursele mai sănătoase și mai puțin sănătoase de carbohidrați. În timp ce majoritatea fructelor proaspete și legumelor non-amidonice au un indice glicemic scăzut, ceea ce înseamnă că vă ajută să vă mențineți nivelul de zahăr din sânge mai stabil, pâinea de grâu are un indice glicemic ridicat. Pâinea integrală de grâu, în ciuda faptului că conține o cantitate mai mare de fibre, are de asemenea un indice glicemic ridicat, la fel ca pâinea de grâu obținută din făină de grâu rafinată. Alimentele bogate în indicele glicemic, cum ar fi pâinea de grâu și pâinea integrală de grâu, cresc riscul de apariție a diabetului de tip 2, a bolilor cardiovasculare și a obezității, potrivit unui articol din "American Journal of Clinical Nutrition" din 2002.

Sindromul colonului iritabil

Dacă aveți sindrom de intestin iritabil sau probleme de digestie, conținutul ridicat de fructan al grâului ar putea fi responsabil pentru unele dintre simptomele dumneavoastră. Fructan este un lanț simplu de fructoză care are efectul secundar de a fi fermentat excesiv în intestinele unor oameni, în funcție de flora intestinală individuală. Dacă sunteți sensibil la fructani, care se găsesc și în ceapă, usturoi, secară și multe legume crucifere, consumând pâine de grâu și alte alimente pe bază de grâu pot duce la balonare, gaze, dureri abdominale, diaree și constipație. Scăderea aportului fructan prin înlocuirea pâinii de grâu cu orez, cartofi și cuțite vă poate ajuta să preveniți aceste reacții adverse.

Despre autor

Aglaee Jacob este un dietetician înregistrat. Are experiență de lucru cu persoane care suferă de diabet, boli cardiovasculare, hipertensiune arterială și obezitate. Jacob a obținut un licență de știință și un maestru al științei, atât în ​​domeniul nutriției, de la Universitatea Laval din Quebec City, Canada.

Credite foto

  • Usturoi pâine Loaf imagine de Jaimie Duplass de la Fotolia.com

Grâu de grâu Efecte secundare


"fid": "560223", "viewmode": "wysiwyg", "câmpuri": "format": "wysiwyg", "type" titlu ":" Efecte secundare ale pâinii "," stil ":" lățime: 300px înălțime: 331px latime de graniță: 2px stil de frontieră: margine solidă: 6px float: stânga " wysiwyg "Pâinea este făcută din făină rafinată în general, care, în ciuda faptului că oferă anumite beneficii pentru sănătate, este capabilă să producă și efecte negative asupra sănătății dumneavoastră. Aceste efecte secundare trebuie luate în considerare și datorită manifestărilor sale grave. Derulați în jos acest blog pentru a cunoaște unele dintre efectele secundare ale consumului de pâine și încercați să le minimalizați, luând măsuri de precauție în timp util.

Efectele secundare ale consumului de pâine:

Indicele glicemic ridicat al pâinii albe este capabil să vă ridice nivelul zahărului din sânge.

Pâinea este capabilă să crească nivelul de colesterol LDL rău în sânge.

Ridică tensiunea arterială.

Pâinea determină reducerea eficienței digestiei și poate cauza probleme cum ar fi flatulența, constipația și disconfortul abdominal. Pe termen lung, aceste tipuri de probleme cauzează boli cum ar fi sindromul Crohns, sindromul intestinului iritabil și chiar și cancerul de colon.

Aceasta inițiază o depozitare mai mare a grăsimilor și poate provoca acumularea de grăsimi în organism și vă poate face obeză.

Fiind bogat în grăsimi saturate și trans-acizi grași care mărește producția de sebum în organism, pâinea provoacă acnee.

Pâinea este capabilă să provoace o infecție de drojdie (Candidiasis), care poate provoca reacții adverse cum ar fi dungi.

Conținutul ridicat de amidon din pâine poate provoca degradarea dinților la unele persoane.

Pâinea de mâncare poate provoca unele dintre bolile provocate de alimente, cum ar fi salmonella și stachybotrys chartarum. Cel dintâi poate fi tratat și vindecat, în timp ce acesta din urmă poate provoca iritarea nasului, gurii și gâtului și poate duce la hemoragie, șoc, necroză dermică și chiar moarte.

Alergia la gluten este unul dintre cele mai răspândite efecte secundare cauzate de pâine. Pâinile preparate cu grâu și secară sunt principalele cauze ale alergiei la gluten, care pot provoca pericole dăunătoare cum ar fi boala celiacă.

Tipuri de pâine cauzând efecte secundare:

pâine de secara

Pâine de grâu

pâine albă

Pâine de orz

Riscul efectelor secundare ale consumului de pâine poate fi minimizat prin reducerea cantității și a frecvenței consumării acestora.

Chiar dacă poate exista o serie de efecte negative pe care le aduce pâinea, nu este necesar să o omiteți complet din dieta ta. Utilizați multe avantaje ale pâinii, dar respectați limitele potrivite în timp ce le consumați.

Credit de imagine: mrbigben.com

4.3
Evaluare totală: 22
5
10
4
3
3
3
2
1
1
1