Natural Colon Cleansing: Este necesar?

Practica curățării colonului natural datează din Grecia antică. În S.U.A., curățarea colonului - intestinul gros - a devenit populară la începutul anilor 1900. Dar când teoriile din spatele ei au pierdut sprijinul, au căzut din favoare. Recent, totuși, curățarea colonului - folosind, de exemplu, ceaiuri, enzime sau irigare de colon, a cunoscut o renaștere.

Este colonul curat bun pentru tine? Cercetarea științifică privind curățarea colonului este extrem de limitată. Nu există dovezi bune pentru cele mai multe dintre pretențiile pe care practicanții săi le fac. Și efectele secundare pot varia de la ușoară la severă.

Ce este curățarea colonului natural?

Există două metode principale de curățare a colonului. Unul presupune cumpărarea de produse; celălalt implică văzarea unui practician să aibă o irigare a colonului.

Colon cleansing cu suplimente pulverulente sau lichide. Luați câteva suplimente utilizate pentru curățarea colonului prin gură. Altele pe care le faceți prin rect. În orice caz, ideea este de a ajuta colonul să-și expulzeze conținutul. Puteți găsi aceste produse pe Internet sau în magazinele de sănătate, supermarketuri sau farmacii. Ei includ:

Colon de curățare cu irigare de colon (colonii înalte). Prima mașină colonică modernă a fost inventată acum 100 de ani. Astăzi, igienistii colonului sau hidroterapeuții colonului efectuează irigări ale colonului. Coloanele de irigare funcționează oarecum ca o clismă, dar implică mult mai multă apă. În timp ce vă aflați pe o masă, o pompă de joasă presiune sau un rezervor pe bază de gravitate scutură câteva galoane de apă printr-un tub mic introdus în rect.

După ce apa este în colon, terapeutul vă poate masca abdomenul. Apoi eliberați apa ca o mișcare obișnuită a intestinului; procesul elimină fluidele și deșeurile. Terapistul poate repeta procesul și o sesiune poate dura până la o oră.

Practicantul poate folosi o varietate de presiuni și temperaturi ale apei și poate combina sau nu apă cu enzime, ierburi, cafea sau probiotice. Probioticele sunt suplimente care conțin bacterii benefice.

continuare

Care este teoria din spatele purificării naturale a colonului?

Una dintre principalele teorii din spatele curățării colonului este o credință antică numită teoria autointoxicării. Aceasta este convingerea că carnea nedigerată și alte alimente cauzează acumularea mucusului în colon. Această acumulare produce toxine, teoria merge, care intră în circulația sângelui, otrăvind corpul.

Unii oameni susțin că aceste toxine provoacă o gamă largă de simptome, cum ar fi:

La suprafață, ideea de a reabsorbi toxinele de către organism are un sens. La urma urmei, supozitoarele rectale sunt utilizate pentru administrarea rapidă a medicamentelor, dar întreaga teorie a autointoxicării a fost disproporționată.

Care este scopul purificării naturale a colonului?

Pretențiile de sănătate ale producătorilor de produse pentru curățarea colonului și de practicieni de irigare a colonului sunt largi și cuprinzătoare. Scopul lor principal este de a elimina colonul de mari cantități de deșeuri stagnante, presupuse a fi toxice, încrustate pe pereții colonului. Făcând astfel, spun ei, va spori vitalitatea corpului.

Alte obiective declarate includ:

Cercetarea științifică de calitate lipsește atunci când vine vorba de a determina dacă o curățare a colonului este sau nu de ajutor.

Este nevoie de curățarea naturală a colonului?

Sunt suficiente mișcări ale intestinului pentru a elimina colonul? Sau este adevărat că curățarea colonului poate fi benefică? Știm că numai corpul poate face următoarele:

  • Bacteriile naturale din colon pot detoxifica deșeurile alimentare.
  • De asemenea, ficatul neutralizează toxinele.
  • Membranele de mucus din colon pot păstra substanțele nedorite de la reintroducerea sângelui și a țesuturilor.
  • Căptușeala intestinelor se regeneră mai rapid decât orice alt țesut din corp, împiedicând acumularea de materiale dăunătoare.
  • Numărul normal de mișcări intestinale variază de la o persoană la alta.
  • Creșterea numărului de mișcări intestinale nu îmbunătățește scăderea în greutate. Acest lucru se datorează faptului că organismul absoarbe cele mai multe calorii înainte de a ajunge la intestinul gros.

Există riscuri asociate cu curățarea colonului natural?

Amintiți-vă că "natural" nu înseamnă neapărat în siguranță. Guvernul nu reglementează produsele naturale de curățare a colonului, astfel încât potențialul, siguranța și puritatea lor nu pot fi garantate. Și, fiecare stat are propriile reguli cu privire la faptul dacă practicienii trebuie sau nu să fie licențiați profesional.

continuare

Este întotdeauna o idee bună să discutați cu furnizorul medical principal înainte de a începe o nouă practică, cum ar fi curățarea colonului.

Există câteva reacții adverse potențiale, printre care:

Fiți conștient de faptul că, dacă terapeutul adaugă o substanță la apă în timpul irigării colonului, aveți riscul unei reacții alergice.

Riscurile de efecte secundare cresc, dacă aveți:

Ce altceva puteți face pentru a spori sănătatea colonului?

Ceea ce mâncați - nu ceea ce vă spălați prin colon - poate avea cel mai mare impact asupra sănătății colonului, scăzând riscul de apariție a cancerului de colon și îmbunătățind sănătatea dumneavoastră generală.

Creșterea atât a fibrelor solubile și insolubile poate ajuta cu o gamă largă de probleme gastro-intestinale, incluzând constipația, boala diverticulară și cancerul colorectal. Americanul tipic consumă aproximativ 15 grame pe zi, dar ai nevoie de aproape 25 de grame la 30 de grame. Dacă nu există probleme legate de gluten, adăugați surse atât de fibre insolubile, cum ar fi cerealele și cerealele integrale, cât și fibrele solubile, cum ar fi tărâțele, fructele, unele legume și fulgi de ovăz.

De asemenea, beți multe lichide, dar beți alcool cu ​​moderatie. Evitați tutunul și limitați carnea roșie. Și, bineînțeles, faceți screening pentru cancerul de colon începând cu vârsta de 50 de ani sau mai devreme dacă medicul dumneavoastră vă sfătuiește.

surse

SURSE:

Horne, S. Journal of Herbal Pharmacotherapy, 2006; vol. 6 (2): pp. 93-100.

Societatea Americana de Cancer: terapia colonului. "

Sistemele de sănătate baptiste: "Curățarea colonului: nu trebuie să fie înșelat de revendicări".

Standardul natural.

Asociația Internațională pentru Hidroterapia Colonului

Biblioteca Națională de Medicină din S.U.A.: "Fibră solubilă față de fibrele insolubile:

© 2017 WebMD, LLC. Toate drepturile rezervate.
4.7
Evaluare totală: 21
5
13
4
5
3
1
2
1
1
0