Cele mai bune diete pentru colesterolul ridicat

Luați o privire nouă asupra mâncării, cu scopul de a vă reduce nivelul de colesterol LDL ("rău"). Un lucru care ar putea face mai ușor este să aveți un plan care să vă stabilească succesul și care are un sprijin pentru cercetare.

Aici intră aceste 10 diete. Vă pot ajuta să scădeți colesterolul și să pierdeți greutatea suplimentară și să vă bucurați încă de alimente care au un gust minunat.

1. Dietă mediteraneană

Veți mânca ceea ce oamenii din țările din jurul Mării Mediterane s-au bazat de secole: fructe, legume, cereale integrale, pești, carne slabă și ulei de măsline.

Dovada este în budinca: Cercetările științifice sugerează că este excelent pentru sănătatea inimii.

Mulți medici folosesc acest regim ca dietă pentru persoanele cu colesterol ridicat. "Faptul că nu este un excursiv, are un gust bun, este flexibil și adaptabil face mai ușor să împărtășești pacienților și să le stabilești pentru succes", spune James Beckerman, MD, cardiolog în Portland, OR.

2. TLC (modificări ale stilului de viață terapeutic)

Acest plan în trei părți (dietă, exercițiu și control al greutății) poate reduce colesterolul LDL cu 20% până la 30%.

Veți spune la revedere la grăsimile trans și veți evita alimentele cu grăsimi saturate, dar nu vă veți simți lipsiți. Veți mânca versiuni mai sănătoase ale alimentelor dvs. preferate, cum ar fi șuncă slabă în loc de slănină.

Există chiar spațiu pentru clătite, unt de arahide și înghețată, atâta timp cât păstrați porțiunile sub control.

3. Dieta DASH

Acest plan ușor de urmat primește o ștampilă de aprobare din partea American Heart Association și se dovedește a reduce tensiunea arterială.

Bonus: Funcționează rapid. Într-un studiu, oamenii au văzut rezultate în numai 2 săptămâni.

Veți mânca alimente precum cerealele, fructele și legumele, care vă dau fibre și alți nutrienți. Și veți obține proteine ​​slabe cum ar fi produsele lactate cu conținut scăzut de grăsimi, fasole și pește. Veți tăia înapoi pe sodiu, adăugați zahăr, dulciuri și carne roșie.

continuare

4. Dieta Mayo Clinic

Acest plan ar putea deveni noul tău mod de viață.

Veți alege alimente bogate în fibre, cum ar fi fulgi de ovăz și ovaz, pește și alte alimente încărcate cu acizi grași omega-3, nuci cum ar fi nucă și migdale și ulei de măsline, pentru a ajuta la scăderea colesterolului.

Exercițiul și mărimea porțiunii sunt, de asemenea, părți mari ale acestui plan, care începe cu o fază de salt de două săptămâni și continuă să meargă pentru totdeauna.

5. Dieta vegetariană sau vegetariană

Aceste diete pe bază de plante ar putea face mult pentru colesterolul dvs., dacă vă alegeți alimentele cu înțelepciune.

Vegetarienii nu mănâncă nici o carne. Veganii nu mănâncă niciun produs animal, inclusiv carne, ouă, lactate sau chiar miere.

Studiile sugerează că vegetarienii sunt mai puțin susceptibili de a suferi boli de inimă și hipertensiune arterială. Acest lucru se datorează faptului că o dietă cu produse animale scăzute sau deloc tinde să fie mai mică în grăsimi totale, grăsimi saturate și colesterol.

Dar dacă sunteți vegetarian sau vegan, va trebui totusi să verificați etichetele produselor alimentare și să păstrați la minimum dulciurile și alimentele grase.

Puteți, de asemenea, să doriți să verificați cu un dietetician că obțineți suficiente proteine ​​și substanțe nutritive esențiale precum fierul, vitamina B12, vitamina D, calciu și zinc.

6. Dieta flexitară

Ca și ideea de a mânca o dietă vegetariană în cea mai mare parte, dar cu spațiu pentru porții mici de carne, pește și păsări de curte? Aceasta se numește o dietă "flexitară". Ea are multe din beneficiile pentru sănătate ale unei diete vegetariene, dar oferă flexibilitate.

Veți umple aproximativ jumătate din farfurie cu fructe și legume. Cealaltă jumătate va fi un amestec de cereale integrale și proteine ​​slabe. Sunt recomandate și produse lactate cu conținut scăzut de grăsimi, cum ar fi laptele, iaurtul și brânza.

7. Dieta motorului 2

Aceasta este o dieta bazata pe plante, creata de un pompier si de fostul atlet profesionist. Este o schimbare radicală a dietei pentru a scădea nivelul colesterolului LDL și a crește nivelul HDL.

Nu este un plan foarte flexibil. Vă veți bucura de o mulțime de cereale integrale, legume, fructe, leguminoase, tofu și produse din soia, dar fără carne, produse lactate sau alimente prelucrate.

8. Dieta cea mai mare pierdere

Puteți scădea colesterolul în timp ce pierdeți greutatea, scăzând tensiunea arterială, devenind mai puternică și sporind energia cu această dietă, care se bazează pe emisiunea de televiziune.

Exercitiul este o necesitate. Și dacă doriți rezultate ca și oamenii de la emisiunea TV, mergeți la extra mile este cheia.

continuare

9. Observatorii de greutate

Acesta este un plan minunat pentru beneficii pe termen lung pentru sănătate, mai ales dacă doriți să vă gestionați greutatea. Este o dietă bine echilibrată care vă poate ajuta să vă simțiți plini și mulțumiți, deci probabil veți rămâne pe loc.

"Nu doriți să" dietați "întreaga viață, ci să alegeți mese care să corespundă alegerilor sănătoase ale vieții", spune Paul B. Langevin, MD, Philadelphia.

Planul funcționează cel mai bine dacă alegeți mese bogate în proteine ​​și fibre și consumați mai puține carbohidrați și grăsimi, spune Langevin.

10. Dietă Decan Ornish

Planul Ornish vine în mai multe nivele. Cel mai strict este foarte scăzut în grăsimi și lasă produse de origine animală.

Într-un mic studiu, persoanele care au urmat această dietă cu conținut scăzut de grăsimi și-au redus nivelul de colesterol cu ​​mai mult de 30%. Președintele Bill Clinton a spus Programul Dr. Dean Ornish pentru Inversarea Heart Diseasela inspirat să-și schimbe radical dieta după o intervenție chirurgicală de urgență.

Mulți oameni pot găsi că greu de făcut. Ornish vă oferă, de asemenea, alte opțiuni care nu sunt la fel de stricte, în funcție de obiectivele dvs. de sănătate.

"Unele grăsimi sunt bune și necesare", spune Langevin.El spune ca grasimile precum uleiurile de peste, uleiurile polinesaturate si acizii grasi omega-3, care sunt in afara limitelor celei mai stricte versiuni a planului Ornish, sunt bune pentru tine si necesare pentru a-ti mentine corpul bine.

surse

SURSE:

James Beckerman, MD.

Paul B. Langevin, profesor asociat de anestezie, Universitatea Drexel; anestezist, Spitalul Universitar Hahnemann, Philadelphia.

American Heart Association: "Gestionarea tensiunii arteriale cu o dieta sanatoasa in inima", "Dieta vegetariana".

Institutul Național de Inimă, Plămâie și Institutul de sânge: "Reducerea colesterolului cu TLC".

Oldways: "Piramida dietă mediteraneană".

Clinica Mayo: "Dieta Mayo Clinic: Un program de pierdere în greutate pentru viață", "Colesterol: Top 5 alimente pentru a vă reduce numerele".

Academia de Nutritie si Dietetica: "Dieta si Recenzii de carte de stil", "Copilul tau ar fi un copil flexibil?"

Medicina Preventiva Institutul de Cercetare: "Repere de cercetare: colesterol."

Rosenthal, R. Proceedings (Baylor University Medical Center), Octombrie 2000.

© 2014 WebMD, LLC. Toate drepturile rezervate.
4.8
Evaluare totală: 33
5
13
4
1
3
2
2
1
1
0