Este uleiul de palmier bun pentru sănătatea ta?

O singură planetă verde are o mulțime de posturi despre etica uleiului de palmier. Știm cu toții că uleiul de palmier este un dezastru ecologic; este o cauză majoră a defrișărilor și a pierderii habitatelor, în special pentru urangutani. WWF are un raport bun referitor la diferitele efecte pentru lectura ulterioară. Chiar și impactul uman al uleiului de palmier a fost pus sub semnul întrebării, deoarece dovezile în creștere arată exploatarea muncii umane în producția de ulei comestibil. Cel mai recent, uleiul de palmier a fost în știri din motive mai pozitive. Compania uriașă de ulei de palmier Wilmar sa angajat să pună capăt practicilor sale de despădurire și exploatării în producerea culturii importante. Dacă reușesc să păstreze această promisiune, este încă de văzut. Dar este un pas imens în direcția cea bună.

Shutterstock

Cu toate acestea vorbind despre etica uleiului de palmier, o persoană s-ar putea întreba dacă mănâncă este sănătos. Uleiul este derivat din fructele palmei de ulei. Se consumă atât în ​​forme oxidate, cât și proaspete. Ca hrană proaspătă, aceasta conține beneficii pentru sănătate, cum ar fi reducerea tensiunii arteriale și riscul de tromboză arterială. Din păcate, o mare parte din uleiul de palmier utilizat în mod obișnuit este într-o formă oxidată - adică, prelucrată. Odată ce uleiul este oxidat, acesta prezintă pericole pentru sănătate la nivel psihologic și biochimic. Cum ar fi toxicitatea pentru reproducere și toxicitatea organelor, organe cu impact cum ar fi rinichii și plămânii. Pentru a citi mai multe despre știința din spatele acestui lucru, citiți acest articol gratuit de la revista Plant Foods for Human Nutrition.

Uleiul de palmier este folosit ca ulei de gătit și în produse alimentare ambalate, produse de cofetărie, supe, biscuiți și margarină. Poate fi folosit și în scopuri non-consumatoare, cum ar fi săpunurile și detergenții. Firește, unul dintre cele mai mari active ale uleiului de palmier este numeroasele sale utilități potențiale. După uleiul de soia, este cel mai folosit ulei comestibil de pe pământ. În Statele Unite, utilizarea majoră a uleiului de palmier se face în rețete care necesită o grăsime tare, cum ar fi untul sau untura. Este de remarcat faptul că consumul american de ulei de palmier este de două procente din consumul mondial. Care reprezintă doar opt la sută din consumul de ulei vegetal intern.

Ca rezultat, uleiul de palmier a devenit popular deoarece este un înlocuitor al grăsimilor trans. Astfel ca produsele alimentare ambalate pot purta eticheta de zero grame de grasimi trans, unele companii alimentare au optat pentru ulei de palmier peste grasimi mai traditionale intr-o dieta occidentala. Uleiul de palmier conține aproximativ o cantitate de grăsimi saturate ca untul și, după cum arată această piesă NPR, toate aceste grăsimi se găsesc, în general, în alimentele care nu sunt recomandate pentru consumul frecvent. Grasimile saturate sunt grăsimile care sunt solide la temperatura camerei și sunt considerate cele mai dăunătoare pentru sănătatea umană.

Mulți susțin ideea că uleiul de palmier nu este ideal din punct de vedere nutrițional. Palmoilaction.org.au citează atât guvernul australian, cât și Fundația Națională a Inimii australiene în recomandarea sa împotriva consumului de ulei de palmier. Ideea este foarte simpla: nu vrem sa inlocuim alimentele bogate in grasimi trans cu grasimi mari. Centrul pentru știință în interes public susține că, deoarece uleiul comestibil este bogat în grăsimi saturate și scăzut în grăsimi polinesaturate, el ar putea promova bolile de inimă. Centrul clasifică ulei de palmier ca ulei vegetal mai bun decât parțial hidrogenat, dar mai dăunător decât uleiurile lichide precum măslinele și canola. Proiectul pentru alimente umane susține că uleiul de palmier provoacă inflamație scăzută, care este legată de rezistența la insulină și de obezitate. Desigur, uleiul de palmier are o valoare nutritivă, cum ar fi antioxidanții. Odată ce este procesată în acele alimente foarte prelucrate, opțiunea mai sănătoasă este de a găti cu alimente întregi. Mai degrabă decât alegerea meselor pre-făcute și gustări.

Deci, vei încerca să eviți acum și mai mult ulei de palmier? Cea mai ușoară opțiune este de a găti pentru tine, folosind alimente întregi. Și să mănânce o cantitate minimă de opțiuni pre-făcute și ambalate. Cu toate acestea, în mod realist, totuși, toată lumea uneori trece în tentații, așa că este o listă cu opt produse vegane care conțin ulei de palmier și rețineți că o mulțime de alimente ambalate au uleiul care se ascunde în ele. Așa că citiți ghidul nostru despre produsele vegane care sunt "sigure". Dacă sunteți cu adevărat inspirat, citiți cum vă recomandăm să luați măsuri, deoarece cu siguranță vor fi mai multe știri despre uleiul de palmier pe viitor, iar problemele de mediu care înconjoară produsul au nevoie de mai multă atenție.

Sursa imaginii: Martin H. / Wikimedia

Legate de

Este uleiul de palmier bun pentru sănătatea ta?

Cunoștințele consumatorilor cu privire la distrugerea producției de ulei de palmier - găsite în toate, de la înghețată și biscuiți până la detergenți și cosmetice, sunt în creștere. Creșterea gradului de conștientizare este extrem de necesară, deoarece tot mai multe păduri sunt eliminate pentru a face loc plantațiilor de ulei de palmier.

Uleiul de palmier se numără printre cele mai mari amenințări la adresa speciilor sălbatice iconice, cum ar fi orangutanul sumatran, aflat în pragul dispariției în Indonezia. Credit de fotografie: Rețeaua de acțiune pentru pădurile tropicale

Există o mulțime de întrebări în legătură cu utilizarea uleiului de palmier. Rețeaua de acțiune pentru pădurile tropicale, care a lucrat pe această temă de ceva timp, are o fișă excelentă despre uleiul de palmier, care este extras pe scurt aici:

Ce este Palm Oil?

Uleiul de palmier este o marfă agricolă comercializată la nivel global care ne atinge viața în fiecare excursie pe care o facem în supermarket. Uleiul de palmier este un ulei vegetal comestibil derivat din pulpa fructului de palmieri de ulei originari din Africa. Uleiul de palmier este utilizat în mod obișnuit ca ulei de gătit în Africa, Asia de Sud-Est și părți din Brazilia, iar consumul său este în creștere la nivel mondial. Creșterea recentă a utilizării uleiului de palmier în industria alimentară din S.U.A. a rezultat în mare măsură din modificarea cerințelor de etichetare care au cauzat o trecere de la utilizarea grăsimilor trans.

De ce este problema uleiului de palmier?

Uleiul de palmier a devenit una dintre principalele cauze ale lumii de distrugere a pădurilor tropicale. Extinderea necontrolată a împins plantațiile de ulei de palmier în inima unora dintre cele mai diverse ecosisteme din lume și din punct de vedere biologic, iar uleiul de palmier se numără printre cele mai mari amenințări care duc la cultivarea speciilor de animale sălbatice, cum ar fi urangutanul sumatran, în pragul dispariției în Indonezia. Această distrugere pe scară largă a pădurilor tropicale și a peisajelor cu turbă bogată în carbon eliberează în atmosferă cantități semnificative de poluare cu carbon, făcând ca uleiul de palmier să devină un motor global important pentru schimbările climatice induse de om. Producția de ulei de palmier este, de asemenea, responsabilă pentru încălcările răspândite ale drepturilor omului, deoarece companiile de petrol din palmă îndepărtează adesea forțele indigene și comunitățile rurale din țările lor.

Combaterea efortului omului în Indonezia

Pădurile tropicale din Indonezia sunt printre cele mai biodiverse de pe planetă, conținând 10% din plantele cunoscute din lume, 12% din mamifere și 17% din toate speciile de păsări cunoscute. Amenințarea datorată defrișărilor este imensă, deoarece doar jumătate din pădurile originale ale țării rămân, cu o valoare estimată de 2 milioane de hectare, pierdute în fiecare an.

Rudi Putra, un biolog care a demonstrat plantațiile ilegale de ulei de palmier care provoacă despăduriri masive și amenință să distrugă rinocerul, urangutanii, tigrii, elefanții și alte specii pe cale de dispariție, a câștigat prestigiosul premiu Goldman Environmental Prize pentru eforturile sale. Protejează ecosistemul Leuser din Aceh; este singurul loc pe Pământ unde se pot găsi tigri, elefanți, rinoceri și orangutani care trăiesc împreună în sălbăticie.

Colaborând cu comunitățile locale și cu poliția locală, Putra și colegii săi au reușit să aplice legile privind protecția terenurilor și să închidă plantațiile ilegale de ulei de palmier. Urmăriți acest scurt videoclip despre povestea lui Rudi Putra:

În ciuda acestui succes, guvernul local din Aceh încearcă acum să deschidă în mod legal mai multe terenuri pentru dezvoltarea uleiului de palmier.

Da - Gândiți-vă la nivel global, acționați local

În cele din urmă, consumatorii trebuie să știe ce este în ceea ce mănâncă. La fel ca și în cazul forței de muncă, există un preț ridicat pentru a plăti bunurile noastre moderne. Îndemnând companiile să taie uleiul de palmier din lanțurile lor de aprovizionare este o soluție. Și susținerea lui Rudi Putra a lumii este altceva - care ajunge la conștientizarea a ceea ce se întâmplă în întreaga lume, în comunitățile noastre și în familiile noastre. Există mai puțin de 100 de rinoceri sumatrani rămași în sălbăticie. Merită să le ștergeți pentru un ingredient alimentar procesat?

Ia măsuri

Semnează petiția pentru protejarea ecosistemului Leuser ca sit al Patrimoniului Mondial UNESCO. Și cheamă companiile de alimente gustoase, cum ar fi General Mills și Nestle, să folosească numai ulei de palmier cu aprovizionare durabilă.

--------

De asemenea, vă place

P & G pentru a elimina defrisarea din produsele de ulei de palmier

9 arestați după protestul împotriva protecției P & G a uleiului de palmier

Compania de ulei de palmier a comandat să plătească 30 milioane de dolari pentru distrugerea pădurii tropicale ilegale

--------

4.5
Evaluare totală: 30
5
13
4
5
3
1
2
2
1
0