Cum să gătesc Quinoa, Rețete Easy Quinoa, Quinoa Nutrition

Cum să gătesc Quinoa: Video, Rețetă de bază Quinoa, Nutriție, Întrebări frecvente

Cum să gătesc Quinoa: Quinoa este simplu și ușor de gătit, cum ar fi orezul. De fapt, puteți găti și quinoa într-o aragaz de orez.

Chinoa gătită arată puțin ca un couscous, dar este mult mai substanțială și mai puțin crocantă. Utilizați quinoa în loc de orez, couscous, mei sau paste în aproape orice masă.

Quinoa Nutritie: Quinoa este bogat in fibre, are o multime de proteine, vitamine, minerale si este considerat alcalin. De asemenea, are cel mai mare conținut de grăsimi din orice boabe - dar nu este un boabe.

Reteta de bază Quinoa:

Prep & Cook Time: 5 minute pregătitoare, timp de gătire de 12 minute

Randament: 4 porții

Date de nutritie, 1 cana chinoa fiarta, 185g: 222 cal, 39g carb, 4g grasimi, 8g proteine, 5g fibre, fier 15% DV, sursa buna Vit E, folat, magneziu, fosfor, mangan,

ingrediente:

 • 1 cană quinoa
 • 1 1/2 cupe de apă rece
 • Opțional: 1/4 lingură de sare

Directii:

Veți avea nevoie de o cuvă de 2 litri cu un capac de fixare strâns și un filtru cu plasă fină

Dublați rețeta dacă doriți să aveți restul de quinoa pentru o altă masă sau două - veți avea nevoie de o oală de 4 linguri pentru a dubla cantitatea de quinoa.

 1. Clătiți Quinoa: adăugați apă rece, amestecați quinoa cu mâna și turnați apa de clătire printr-un filtru cu plasă fină. Repetați cel puțin o dată.
 2. Se scurge quinoa clătit printr-un filtru fin
 3. Transferați quinoa drenat la ghiveciul de gătit, adăugați 1 1/2 căni de apă și 1/4 linguriță de sare, dacă doriți. Asigurați-vă că măsurați cu precizie!
 4. Nici o sare nu va face quinoa mai moale și mai fluier, o mică sare o va face mai ferm și poate dura 1 sau 2 minute în plus pentru a găti.
 5. Aduceți quinoa + apă la fierbere cu capacul deschis (păstrați-l cu atenție), apoi opriți căldura pentru a fierbe. Cook quinoa timp de 10 - 12 minute.
 6. Scoateți quinoa de la căldură și lăsați să stea cinci minute cu capacul deschis
 7. Fluff quinoa ușor cu o furculiță și servi
 8. Quinoa este delicios în sine sau cu oricare dintre retetele enumerate mai jos

Aparate de gătit sub presiune:

 1. 1 cană quinoa la 1 1/4 căni de apă
 2. Clătiți quinoa, adăugați la aragaz sub presiune cu apă și 1/4 linguriță de sare, dacă doriți
 3. Blocați capacul la reglarea presiunii ridicate. Aduceți sub presiune, reduceți căldura pentru a fierbe, gătiți la presiune ridicată timp de 5 minute.
 4. Utilizați eliberarea presiunii naturale

Ce să faci cu Quinoa gătit:

Când gatesc chinoa, întotdeauna fac un lot dublu, așa că am mai rămas în frigider sau congelator. Este întotdeauna grozav să fiți pregătit quinoa la îndemână pentru rețete precum salata quinoa de fasole neagră.

Utilizați rețeta de bază quinoa de mai sus ca punct de plecare și înlocuiți quinoa cu couscous sau orez în aproape orice fel de masă.

Quinoa de bază gătită

Mare pentru a mânca cu Quinoa fiert:

Butternut Squash Stew Crockpot Reteza de curry amestecata cu legume in sos de coconut Curry Mozambic legume de tocat Tofu Bak Choy Stiri Fry

Quinoa Fapte:

Stocarea Quinoa: datorită conținutului ridicat de grăsimi, quinoa brută trebuie depozitată în frigider sau congelator, astfel încât să nu fie rancidă. Chinoa fiartă poate fi depozitată în frigider pentru câteva zile sau în congelator timp de până la o lună.

Este Quinoa un Grain? Botanic, quinoa nu este un boabe, ci o sămânță aparținând familiei Goosefoot. Noi gatestem și mâncăm ca un boabe, de aceea este cunoscut ca un boabe.

Este Quinoa roșie mai bună decât alb? Chinoa albă este cea mai comună, roșul este mai puțin obișnuit și mai scump. Red quinoa este mai greu și își păstrează forma mai bine, și are un gust mai puternic de pământ. Unii oameni cred că este mai hrănitoare, dar în măsura în care pot spune că nu e neapărat așa.

Întrebări frecvente: Quinoa Nutrition and Cooking

Întrebare: Este quinoa un tip de porumb? Incerc sa evit produsele pe baza de porumb si ma intreb daca quinoa cade in acea categorie - Kathy P.

Răspuns: Quinoa nu are legătură cu porumbul. De fapt, este legat de porumb și ar trebui să fie sigur pentru tine de a mânca

Întrebare: Beneficiați de un avantaj nutrițional complet dacă quinoa nu este gătit? - Libby S.

Raspuns: Da, daca faci ceva pentru al face sa fie digerabil, cum ar fi imbibare, germinare si macinare - ceea ce fac de obicei cei care hranesc bauturi cu boabe. În acest caz, valoarea nutritivă ar putea fi chiar mai mare - Savvy Veg

Întrebare: Cum se numără carbohidrații pe Quinoa? - Helen F.

Răspuns: Ridicat. 1 ceașcă quinoa gătit are de la 30 - 40 de grame de carbohidrați în funcție de cine vă cereți

Întrebare: Iubiți-vă site-ul, dar confuz despre caloriile quinoa. Este 1/4 c raw = la 260 de calorii? Dacă vreau să fac o porție la = 150 de calorii, aș folosi 1/8 o ceașcă brută? Dacă da, cât de multă apă folosesc? - Judy D.

Raspuns: 1 cana de quinoa bruta produce aproximativ 3 cani de quinoa fierte cu aproximativ 660 de calorii. Astfel, 1/4 cana quinoa brută ar avea aproximativ 160 de calorii. Pentru o porție quinoa gătită, aș folosi 1/4 cană de quinoa brută și aproximativ 1/2 cană de apă

Întrebare: Rețete minunate! Mulțumiri. Cautam reteta quinoa chili - Lawrence F.

Răspuns: Iată Reteta Quinoa Chili

Întrebare: Există rețete de desert Quinoa? - Donna D.

Raspuns: Incercati reteta de mic dejun Quinoa ca o budinca. Sau făină de chinoa substituită într-o rețetă, cum ar fi Apple Crisp, sau orice rețetă cookie sau brioșă. Din moment ce chinoa este fără gluten, echilibrați-l cu niște amidon din cartofi sau făină de tapioca - Savvy Veg

Întrebare: Încerc să găsesc o rețetă pentru tocană de quinoa veggie pentru lunile reci de iarnă ... vă puteți ajuta? ... Mă interesează atât Quinoa în sine. iubesc gustul și textura pe care o folosesc pentru tot ... mulțumesc foarte mult pentru această informație - Diane C.

Răspuns: Verificați indexul Quinoa Rețete - veți găsi o mulțime de rețete chinoa bune pentru iarnă, de ex. Quinoa dulce de cartofi de fasole negru de fasole, quinoa chili, crockpot quinoa roșu linte de tocană - Savvy Veg

Întrebare: Fiul meu are alergii de nuci și mă întrebam dacă quinoa era în siguranță pentru el să mănânce? - Joanne D.

Răspuns: Desigur, consultați furnizorul de servicii medicale înainte de a introduce orice alimente noi. Cu toate acestea, quinoa este, în general, recomandată pentru cei cu alergii la nuci și gluten. Este sămânța unei plante care nu este din punct de vedere tehnic un boabe, nu este legată de nuci și este fără gluten - Savvy Veg

Întrebare: Pot fi conservate quinoa pentru utilizare ulterioară prin înghețare? - Carl P

Răspuns: Da, quinoa gătit poate fi înghețată. Vă recomandăm să-l utilizați în decurs de o lună, atunci când congelați într-un congelator frigorific, 3 luni într-o înghețare profundă. Urmați recomandările uzuale pentru înghețarea alimentelor: recipient etanș la aer, ambalat complet și bine pentru a exclude aerul - Savvy Veg

Întrebare: Eu locuiesc în S.W. Ontario, Canada. Este quinoa disponibil la orice supermarket local sau nu trebuie să merg la un magazin alimentar în vrac? Sau unde este disponibil? Multumesc - Ana F.

Răspuns: Dacă aveți un magazin alimentar în vrac sau un magazin de alimente naturale lângă dvs., acesta ar fi cel mai bun pariu. În funcție de cerere, magazinele obișnuite de bacanie ar putea să le aibă, dar nu au tendința să o facă. Puteți să-l cumpărați on-line - există destul de puțini furnizori. Uneori poți să-l faci printr-un club de cumpărături dacă există unul în zona ta - Savvy Veg

Raspuns: Doamnei din SW Ontario - am luat un sac de quinoa la Costco - Beth C.

Răspuns: Pentru doamna care trăiește în S.W. Ontario. Îmi cumpără, de obicei, quinoa la Barn. Sper că acest lucru vă ajută. - Ann M.

Întrebare: Am pregătit recent quinoa pentru prima oară și am observat că are niște "fibre" albe în ea. Vad acelasi lucru pe imaginile alimentelor de pe web. Este normal acest lucru și, dacă este așa, cine știe ce este? Mă întreb, de asemenea, cât timp să mănânci quinoa înainte de a găti. Se pare că au fost sugerate multe ori diferite - David W.

Răspuns: Aceste mici fibre albe fac parte din sămânța quinoa. Când îi vedeți, înseamnă că quinoa este gătită. Îndepărtarea quinoa este bună pentru îndepărtarea stratului de saponină amar. Dar cele mai multe quinoa pe care le cumpărați în această țară au fost spălate sau aburite pentru a elimina acea acoperire. Deci nu mai deranjez mai mult de quinoa. Îmi dau o clătire rapidă. Dacă doriți să-l ud, 5 minute în apă rece este de ajuns - Savvy Veg

Întrebare: Tocmai m-am întors din Peru unde a fost discutată quinoa. Ni sa spus să nu punem sare în apă când găteam quinoa. Nu-mi amintesc motivul, dar avea sens la acea vreme, cred că era vorba despre textura sau ceva. Puteți să faceți acest comentariu? - Denise F.

Răspuns: Adăugarea unui pic de sare (1/4 linguriță sau mai puțin) la quinoa nu pare să facă prea multă diferență, poate un pic mai mult timp de gătit, dar tot va fi gătit. Am observat că chinoa gătește mai fluoroasă și mai moale fără sare. Totul depinde de textura dorită. Prefer o textura mai solida pentru salate, dar mai moale pentru a manca cu tocanuri sau pentru a face cereale quinoa. Puteți oricând să sare la sfârșitul gătirii sau la masă - Savvy Veg.