5 Beneficiile exercițiilor regulate

După un regim regulat de exerciții fizice, vă puteți oferi numeroase beneficii pentru sănătate. Potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din S.U.A., sau CDC, peste 60% din adulții din S.U.A. nu obțin suficientă exercițiu. Agenția sugerează efectuarea a cel puțin 30 de minute de exerciții de aerobic moderat intens, cum ar fi mersul pe jos sau înotul, în cele mai multe zile ale săptămânii pentru a obține beneficiile pentru sănătate ale exercițiilor fizice regulate.

Videoclipul zilei

Exercitiile regulate pot imbunatati sanatatea emotionala si mintala prin reducerea stresului si a nivelului de anxietate. Exercitiile stimuleaza diferite substante chimice din creier care te lasa sa te simti mai relaxat si mai fericit. Exercițiul regulat vă ajută să vă formați fizic, ceea ce vă poate stimula stima de sine și încrederea. În urma unui exercițiu regulat, rutina vă poate ajuta să dormiți mai bine, ceea ce vă poate aduce și o stare de spirit mai bună. Nu exersați prea mult la ora de culcare, totuși, sau puteți deveni prea energizată pentru a dormi.

Activitatea fizică regulată poate spori sănătatea inimii. Exercitarea stimulează sănătatea dumneavoastră cardiovasculară prin scăderea tensiunii arteriale, împiedicând formarea plăcilor în artere și reducerea nivelului de trigliceride. Activitatea fizică, de asemenea, pare să mărească nivelurile de lipoproteine ​​cu densitate mare sau "colesterol bun", în sângele dumneavoastră, reducând în același timp riscul de accident vascular cerebral.

Exercitiile fizice regulate pot scadea riscul de aparitie a diabetului zaharat de tip 2 si a sindromului metabolic, o stare de sanatate care implica colesterol ridicat, hipertensiune arteriala si hiperglicemie. Oamenii care exercita in mod regulat, de asemenea, par sa aiba un risc mai mic de a suferi de cancer de san, colon, pulmonar si endometrial, rapoartele CDC, precum si Fundatia Arthritis spune exercitarea regulat ar putea ajuta sa previi sau sa gestioneze artrita, de asemenea.

În urma unui program regulat de exerciții este crucială pentru scăderea în greutate și menținerea unei greutăți sănătoase. Pierdeți greutatea când ardeți mai multe calorii decât consumați. Exercițiul vă ajută să ardeți calorii, păstrând în același timp masa musculară slabă. CDC sugerează efectuarea a aproximativ 150 de minute de exerciții moderate intense în fiecare săptămână pentru a ajuta la păstrarea excesului de kilograme. Combinați exercițiul obișnuit cu tăierea consumului caloric pentru a scoate kilogramele în plus.

Exercițiile regulate vă pot ajuta să vă consolidați oasele, mușchii și articulațiile. Poate încetini pierderea densității osoase care poate duce la osteoporoză. Adulții mai în vârstă care își exercită în mod regulat, de asemenea, reduc riscul de a suferi de fractură de șold dacă ar trebui să cadă. În urma unui regim de exerciții fizice crește puterea plămânilor, ceea ce înseamnă că toate țesuturile dumneavoastră primesc o cantitate crescută de oxigen și nutrienți. Acest impuls de oxigen vă oferă mai multă energie.

LiveStrong Calorie Tracker

Slăbi. Ma simt bine!Schimbați-vă viața cu MyPlate by LIVEPUTERNIC.COM

4.7
Evaluare totală: 25
5
12
4
4
3
3
2
2
1
1