Matthew McConaughey pe Clubul cumpărătorilor din Dallas: "Am devenit aproape hiper"

Matthew McConaughey din Dallas Clubul cumpărătorilorProtecția drepturilor de autor Caracteristici de focalizare
Caption imagine Matthew McConaughey este cel mai bun actor de la Oscarurile din acest an pentru Clubul cumpărătorilor din Dallas

Matthew McConaughey vorbește despre efectele secundare neașteptate ale pierderii sale drastice în greutate pentru rolul său nominalizat la Oscar în calitate de pacient SIDA în Dallas Buyers Club.

Când electricianul texan rodeo-riding Ron Woodroof a fost diagnosticat cu HIV în 1985, în vârstă de 35 de ani, i sa dat 30 de zile să trăiască.

A murit șapte ani mai târziu, din cauza complicațiilor de la SIDA, în septembrie 1992.

"Prin furie pură și prin toate mijloacele necesare acest tip a făcut ceea ce a trebuit să facă pentru a se auto-păstra și a rămâne în viață", spune Matthew McConaughey, care a vărsat aproape 3l 7lb (47lb, 21kg) pentru a juca Woodroof în Dallas Buyers Club.

"A încălcat legea, a făcut contrabandă și a devenit practic un negustor de droguri pe piața neagră".

Filmul, regizat de Jean-Marc Vallee, se bazează pe experiențele din viața reală ale lui Woodroof. În luna dinaintea morții sale, Woodroof ia spus scenaristului Craig Borten povestea lui pentru un film care, în cele din urmă, ar dura aproape 20 de ani pentru a fi făcut.

Dallas Clubul cumpărătorilor se referă la grupul de membri particulari pe care Woodonof și colegii lui Aidon Rayon, un personaj transgender inventat de Jared Leto, înființat pentru a oferi tratamente alternative și neautorizate provenite din străinătate. Clubul a fost supus unor raiduri frecvente de către poliție și Administrația Alimentelor și Medicamentelor (FDA).

"Ron nu a găsit un remediu magic care a ținut oamenii în viață", spune McConaughey. "Medicamentele pe care le vindea îi mențineau pe oameni mai în viață și aveau un stil de viață mai sănătos în timp ce trăiau".

Atât McConaughey, cât și Leto se pregătesc pentru Oscar și sunt considerați a fi primii din categoriile lor (cel mai bun actor și cel mai bun actor).

O atenție deosebită sa concentrat asupra cantității enorme de greutate pe care ambii actori i-au pierdut pentru rolurile lor. McConaughey "a mestecat o mulțime de gheață", în timp ce sa ajuns la 10 pietre pentru majoritatea filmărilor.

Protecția drepturilor de autor focalizare
Caption imagine Atât Jared Leto (stânga) cât și McConaughey (dreapta) au pierdut greutatea pentru rolurile lor

"Am făcut-o într-un mod atât de sănătos pe care l-am găsit posibil", spune el.

"M-am intalnit cu un nutritionist, mi-am dat patru luni sa-mi pierd greutatea, am avut mesele mele programate, am pierdut 3.5 lb pe saptamana - ca si ceasul - si am coborat la greutatea dorita, care sa dovedit a fi mai mica.

Au existat efecte secundare neașteptate?

"Surpriza a fost cum energia pe care am pierdut-o de pe gât în ​​jos mi-a fost transferată la nivelul gâtului. Am devenit conștient clinic, aproape hiper, aveam nevoie de trei ore mai puțin de somn o noapte.

"Am avut o cantitate uimitoare de energie din capul sus. A fost ceva ce nu știam că se va întâmpla."

Potrivit lui McConaughey, un lucru similar se întâmplase lui Ron. "Corpul lui se îndepărta, dar de la gât era ca un vultur de foame - și el se lipi doar sălbatic de viață. Era literal și figurativ, flămând".

Pentru ai ajuta să devină personaj, McConaughey a avut acces la interviurile lui Borten cu Woodroof. "El ar suna ca un expert medical sau un om de știință, și apoi el ar fi alunecat într-o teorie conspirație și apoi el ar spune o glumă, și apoi își pierde trenul de gândire."

Actorul sa întâlnit, de asemenea, cu familia lui Woodroof, care ia permis să citească jurnalul lui Ron din perioada anterioară anului 1985.

Redarea media nu este acceptată pe dispozitiv

Media captionMatethew McConaughey: "Acest tip de personaj nu vine de-a lungul, nu trece prin biroul unui actor, foarte des"

"Era singurul bărbat sâmbătă noaptea înainte de a avea HIV, și asta era arma mea secretă. Asta mi-a dat monologul pentru a putea merge și a avea dialogul în film.

"Familia lui a fost foarte sinceră cu mine despre cine era el. Nu au încercat să-l îngroșească pe acest om".

Cu Oscarurile din acest an la mai puțin de o lună distanță, McConaughey - împreună cu actrița Amy Adams - se află în poziția neobișnuită de a apărea în cele două filme pentru cea mai bună imagine.

Pe lângă Clubul cumpărătorilor din Dallas, are un turn de furt din scenă ca broker de bătut în piept în The Wolf of Wall Street. (Adams se află în American Hustle and Her.)

Cum se simte în legătură cu succesul său recent de succes? "Mă simt minunat, sunt încântat de faptul că sunt mândru de filmele în care am fost în mână - de la The Wolf of Wall Street până la Mud la Clubul cumpărătorilor din Dallas".

El îl numește un "minunat miracol" pe care la făcut Dallas Buyers Club. A fost împușcat în 25 de zile pentru un buget relativ mic de 4,9 milioane de dolari. Nominalizat pentru șase Oscaruri în total, a făcut deja în SUA mai mult de 22 de milioane de dolari.

"Este vital," spune McConaughey, "sa tradus, a comunicat cu oamenii, a devenit personal cu oamenii, de care sunt foarte mândru".

Dallas Buyers Club se află în Marea Britanie și Irlanda pe 7 februarie.

4.8
Evaluare totală: 34
5
15
4
5
3
2
2
1
1
1