Acasă Remedii pentru obezitate & Pierdere în Greutate Top 10 remedii home

Știați că mai mult de 1 din 3 americani sunt obezi? Obezitatea este o tulburare de sănătate în care există o acumulare excesivă de grăsime în organism. Acest lucru are ca rezultat excesul de greutate și problemele de sănătate asociate.

Obezitatea se determină prin măsurarea Indicele de masă corporală (IMC) a persoanei - măsurarea grăsimii corporale în funcție de înălțimea și greutatea persoanei. În general, un IMC între 18,5 și 25 este considerat de dorit. Dacă valoarea IMC este între "25 - 29.9", atunci sunteți considerat excesiv de greutate; dacă este de 30 sau mai mult, sunteți considerați obezi.

Puteți calcula IMC utilizând următoarele:

 • BMI = (Greutate în lbs / (Înălțime în inchi x Înălțime în inchi) x 703 sau dacă măsurați cu sistemul metric utilizați BMI = Greutate în kg / (Înălțime în metri x Înălțime în metri) sau
 • Institutul Național de Sănătate al Institutului de Sănătate al IMC-ului online.

Această problemă se datorează, în cea mai mare parte, alegerilor de stil săraci, cum ar fi o dietă neechilibrată, consumul de alimente procesate în cantități mari, porțiuni alimentare supradimensionate, supraalimentare, consumul excesiv, lipsa activității fizice, lipsa somnului suficient, hipotiroidismul, rezistența la insulină, sindromul ovarului polichistic , Sindromul Cushing, medicamente, probleme psihologice, probleme sociale etc.

Factorii genetici și problemele hormonale tind, de asemenea, să crească riscul de apariție a obezității. Obezitatea este o mare preocupare nu doar datorită excesului de greutate, ci și pentru că vă pune în pericol pentru o serie de probleme grave de sănătate, cum ar fi rezistența la insulină, diabetul de tip 2, hipertensiunea arterială, bolile cardiace, anumite tipuri de cancer și alte boli cronice.

Este important să se adopte modificări de stil de viață sănătos pentru a combate această problemă. Ar putea fi liniștitoare să știți că, dacă sunteți determinat să pierdeți cel puțin 5% din greutatea dumneavoastră, veți fi răsplătiți cu risc scăzut de boli de inimă, tensiune arterială, diabet și cancer, conform rezultatelor unui studiu recent publicat în 2016 (1). În plus, puteți utiliza unele remedii naturale ușor, dar eficiente, pentru a ajuta la eforturile dvs. de scădere în greutate.

Iată cele mai bune 10 remedii pentru obezitate.

1. Suc de lămâie

Sucul de lămâie este unul dintre cele mai bune remedii pentru lupta împotriva obezității. Este bogat în fibre, vitamine precum vitamina B și C, minerale precum calciu, magneziu, fier, zinc și fosfor.

Ajută la îmbunătățirea digestiei și ajută la detoxifiere. Digestia sănătoasă este o condiție prealabilă esențială pentru pierderea în greutate deoarece vă ajută organismul să obțină substanțele nutritive necesare arderii grăsimilor. Acidul citric prezent în lămâi este foarte eficient în arderea grăsimilor (2).

În plus, ajută la îndepărtarea toxinelor din organism, care încetinesc metabolismul. Un studiu recent publicat în revista Nutrition Research în 2015 a arătat că un program de detoxifiere la lamaie a fost foarte eficient în reducerea rezistenței la grăsimi și insulină într-un grup de femei coreene supraponderale în comparație cu grupul de control (3).

 1. Se amestecă trei lingurițe de suc de lămâie, o linguriță de miere și o jumătate linguriță de pulbere de piper negru într-un pahar de apă. (Dacă utilizați piper negru proaspăt măcinat, adăugați doar un sfert de linguriță.)
 2. Bea-l dimineața pe stomacul gol.
 3. Faceți acest lucru zilnic timp de cel puțin trei luni.

Alternativ, puteți purta pur și simplu o ceașcă de apă caldă amestecată cu o linguriță de suc de lămâie.

Notă: Lămâiele desecate înainte de a fi utilizate ca semințe pentru toate citricele și merele sunt otrăvitoare și pot fi periculoase dacă sunt consumate chiar și în cantități mici în anumite momente.

2. Oțet de cidru de mere

Oțetul de cidru de mere, nefiltrat, este un alt remediu popular pentru a reduce excesul de greutate. Deși beneficiile efective de scădere în greutate ale acestuia sunt încă necunoscute, cercetările preliminare au arătat că pot ajuta la protejarea împotriva obezității.

Oțetul de cidru de mere (ACV) a descoperit că scade colesterolul la animalele hrănite cu o dietă bogată în colesterol în comparație cu controlul pe modele animale (4).

Utilizarea oțetului ca parte a unei alimentații sănătoase poate ajuta pe termen lung la scăderea în greutate și la diabet (5). Ajută la descompunerea grăsimilor și, prin urmare, împiedică acumularea de grăsimi corporale.

 • Se amestecă două lingurite de oțet de cidru de mere neprelucrat într-un pahar de apă. Beți-l zilnic dimineața și, de preferință, înainte de mese.
 • De asemenea, puteți bea un pahar de apă amestecat cu o linguriță de oțet neprelucrat, nefiltrat de cidru de mere și suc de lămâie.

Puteți avea până la două linguri de oțet de cidru de mere într-o zi. Nu depășiți această cantitate, deoarece aceasta poate reduce nivelul de potasiu din sânge în timp și poate reduce densitatea minerală osoasă.

3. Aloe Vera

Aloe vera este utilă în tratarea obezității deoarece stimulează metabolismul, crește consumul de energie și mobilizează grăsimile neutilizate în organism.

Aloe vera conține mai mult de 75 de substanțe biologic active diferite. Această plantă a fost utilizată în medicina tradițională pentru vindecarea rănilor, activitate antiinflamatorie, proprietăți antiseptice și, de asemenea, ca laxativ (6).

Un studiu efectuat în 2008 a arătat că izolate de fitosterol Aloe vera a fost eficace în reducerea acumulării de grăsimi corporale la modelele obeze de animale diabetice (7).

Această dovadă a fost susținută de rezultatele unui alt studiu realizat în 2012, care a sugerat că tratamentul cu uscate Aloe vera gelul a redus acumularea de grăsimi corporale în modelele animale obeze cu dietă indusă (8).

Acesta conține proteine ​​naturale de colagen care fac corpul să muncească mai tare pentru a absorbi proteinele. În plus, ajută la eliminarea toxinelor din sistemul digestiv și din colon.

 1. Luați două proaspete Aloe vera frunze, coji și scoateți pulpa.
 2. Puneți-l într-un blender împreună cu o ceașcă de suc de citrice, cum ar fi sucul de grapefruit sau pur și simplu apă. Amestecați-l timp de două până la trei minute.
 3. Beți acest lucru zilnic timp de cel puțin o lună.

4. Ceai verde

Ceaiul verde este un alt remediu natural pentru a promova pierderea in greutate. Ceaiul verde este bogat în polifenoli, cum ar fi galactatul epigallocatechin (EGCG), epigallocatechina și galatul epicatechin, care sunt benefice pentru sănătate.

Un studiu efectuat la Penn State a arătat că epigallocatechin-3-galatul (EGCG), un compus găsit în ceaiul verde, ajută la încetinirea creșterii în greutate prin limitarea absorbției de grăsimi și prin creșterea capacității organismului de a utiliza grăsimi (9).

Un alt raport de la Penn State a arătat că ceaiul verde decafeinizat împreună cu exercițiile fizice au ajutat la scăderea în greutate la șoareci (10).

În timp ce un alt studiu publicat în 2009 a arătat că catechinele prezente în ceaiul verde au avut un efect pozitiv mic asupra pierderii în greutate și a managementului greutății (11).

În plus, ceaiul verde este ambalat cu substanțe nutritive cum ar fi vitamina C, carotenoide, zinc, seleniu, crom și alte minerale.

Bea zilnic între trei și patru cești de ceai verde pentru a combate obezitatea. De asemenea, puteți să-l combinați cu ceai de ghimbir sau piper de cayenne.

5. Cayenne Pepper

Ardeiul Cayenne ajută la controlul obezității și ajută la scăderea în greutate. Conține capsaicină care stimulează organismul să ardă grăsimi și să crească cheltuielile cu energia.

Altele decât capsaicina, ardei iute au vitamina C, β caroten și luteină, care sunt bine cunoscuți antioxidanți (12).

O lucrare de revizuire publicată în 2012 a analizat potențialele utilizări medicinale ale compușilor capsaicinoizi în raport cu reglarea greutății. S-a constatat că capsaicinoide cresc consumul de energie, peroxidarea lipidelor și, de asemenea, reduc apetitul (13).

În plus, stimulează digestia și suprimă excesul de apetit cauzat de malabsorbția nutrienților din organism.

 • Asigurați-un ceai de ardei cayenne prin turnarea unui pahar de apă fierbinte peste piperul de cayenne (începeți cu o zecime de linguriță sau doar o dash de ardei cayenne și creșteți treptat cantitatea sa la o linguriță). Strângeți sucul de la o jumătate de lămâie în el. Beți acest ceai în mod regulat cel puțin o lună.
 • Se amestecă două linguri fiecare de suc de lamaie în 10 uncii de apă (un pahar conține 8 uncii). Se amestecă într-o crampe de piper și se bea.
 • Utilizați piperul de cayenne și alte condimente, cum ar fi ghimbirul, piperul negru și semințele de muștar, cu generozitate în preparatele dvs. de masă.

6. Frunzele curry

Consumul de 10 frunze proaspete de curry zilnic dimineata functioneaza ca un mare remediu Ayurvedic pentru a face fata obezitatii si diabetului cauzate de obezitate.

Frunzele de curry, care sunt folosite cu multă gustare și aromă, sunt bogate în proteine, carbohidrați, fibre, minerale, caroten, acid nicotinic, vitaminele A și C, calciu și acid oxalic.

Este o sursă bogată de compuși biologic activi precum koenigin, girinimbin, koenidin, triterpenoide etc.

Frunzele sunt folosite în mod tradițional pentru proprietățile stomac, tonice, antihelminitice, antidiabetice, antidiarheale și carminative (14).

Într-un raport din 2014: au fost raportate extracte de frunze de curry pentru a reduce în mod remarcabil creșterea în greutate corporală, lipidele totale fiind administrate pe cale orală șobolanilor hrăniți cu o dietă bogată în grăsimi.

Aceste frunze curry conțin mahanimbină, un alcaloid care are efecte anti-obezitate și scăderea lipidelor. Astfel, aceasta ajută la scăderea greutății corporale și reduce nivelul total al colesterolului și al trigliceridelor (15).

Continuați să consumați aceste frunze în mod regulat timp de cel puțin trei până la patru luni.

Remediile home pentru obezitate & pierdere în greutate au fost modificate ultima dată: 13 martie 2018 de către Top10HomeRemedies
';
4.1
Evaluare totală: 39
5
13
4
2
3
2
2
1
1
1