Fapte nesolicitate

Esti un drogar junk-food? Iată ce trebuie să știți.

\r Din arhivele WebMD\r

Este secolul 21, iar "junk food" a devenit global. Pentru mai bine sau pentru mai rău (mai rău), mâncarea junk este acum disponibilă în întreaga lume. Noi o vedem cel mai mult oriunde mergem - in magazine alimentare si comoditate, restaurante fast-food, la televizor - de obicei arata foarte atragatoare. Dar care sunt faptele despre hrana junk?

"Alimentele nedorite" se referă, în general, la alimente care contribuie cu o mulțime de calorii, dar care nu au valoare nutritivă. Desigur, ceea ce se consideră "junk food" depinde de cine întrebi. Unii ar putea spune că pizza este un junk food, de exemplu. Dar eu personal nu cred asta, deoarece contribuie la alimente reale cu nutrienți, cum ar fi brânza și sosul de roșii. Adăugați crusta integrală de grâu integral sau de grâu, plus legumele ca o suprapunere și aș spune că pizza iese complet din categoria de produse alimentare junk.

O problemă cu alimentele junk este că acestea au o valoare scăzută de satietate - adică oamenii nu tind să se simtă atât de pliniți atunci când îi mănâncă - ceea ce poate duce la supraalimentarea. O altă problemă este că alimentele junk au tendința de a înlocui alte alimente mai nutritive. Atunci când oamenii beau o mulțime de sifon, de exemplu, ei nu primesc, de obicei, o cantitate foarte mică de lactate cu conținut scăzut de grăsimi sau alte băuturi sănătoase cum ar fi ceaiul verde sau sucul de portocale. Când fac gustări pe chips-uri și cookie-uri, de obicei nu se încarcă pe fructe și legume.

Cele mai multe "junk food" se încadrează în categoriile de "snack food" sau "fast food". Și apoi sunt lucruri ca cerealele pentru micul dejun. Ei par destul de inocenți, dar unele dintre ele ar putea fi cu siguranță considerate "mâncare nesănătoasă", deoarece în cea mai mare parte conțin zahăr sau sirop de porumb de mare fructoză și făină albă sau porumb măcinat.

Calorii din snack-uri

Snack-urile populare sunt de obicei preparate și ambalate comercial, cum ar fi chips-uri, bufe de brânză, bomboane, prăjituri și cookie-uri.

Contribuția hranei pentru gustări la calorii pe care le consumăm nu trebuie subestimată. Între 1977 și 1996, contribuția caloriilor gustative la caloriile totale pentru copiii americani între 2 și 5 ani a crescut cu 30%, potrivit unui articol publicat în jurnalul medical chilian, Revista Medica de Chile.

continuare

Fast Food și Overeating

Bineînțeles, mâncarea nesănătoasă este disponibilă și la lanțurile de restaurante din țară, sub formă de cartofi prăjiți, nuggeturi de pui, shake-uri, sifon, etc. Nu numai că cele mai rapide alimente nu sunt extrem de sănătoase, un studiu arată că ar putea fi ceva despre fast-food care încurajează de fapt gorging.

În cadrul studiului, de la Spitalul de Copii din Boston, adolescenții cu vârsta cuprinsă între 13 și 17 ani au primit trei tipuri de mese fast-food (toate cu prăjituri de pui, cartofi prăjiți și cola). Într-o masă, adolescenților i s-au servit o mulțime de mâncare dintr-o dată. În altul, o mulțime de mâncare a fost servită în același timp, dar în porții mai mici. Și în cea de-a treia masă de test, au fost servite o mulțime de mâncare, dar în porții mai mici, peste intervale de 15 minute.

Cercetătorii au descoperit că nu pare să conteze cât de mult a fost servit hrana - adolescenții încă au luat aproximativ jumătate din necesitățile lor zilnice de calorii în acea masă. Cercetatorii au sugerat ca anumiti factori inerenti fast-food-ului ar putea promova supraalimentarea:

  • Are fibre scăzute.
  • Este bogat in palatabilitate (adica are un gust bun).
  • Oferă un număr mare de calorii într-un volum mic.
  • Este bogat în grăsimi.
  • Este bogat în zahăr în formă lichidă.

Junk Food și TV

După cum știm cu toții, multe dintre reclamele alimentare destinate copiilor sunt pentru alimente bogate în grăsimi, zahăr și / sau sare, și cu o valoare nutritivă scăzută. Și unele cercetări sugerează că vizionarea anunțurilor pentru produsele alimentare procesate încurajează copiii să mănânce mai mult.

Cercetătorii de la Universitatea din Liverpool din Regatul Unit au expus 60 de copii, cu vârste cuprinse între 9 și 11 ani, atât pentru anunțurile alimentare, cât și pentru reclamele jucăriilor, urmate de un desen animat și de mâncare gratuită.

Copiii au mâncat mai mult după reclamele alimentare decât după reclamele pentru jucării, a aflat studiul. Copiii obezi din studiu au crescut consumul de alimente cel mai mult (134%) după vizionarea anunțurilor alimentare, comparativ cu copiii supraponderali (101%) și cei cu greutate normală (84%).

Luând "Junk" din Junk Food

Acum, că aveți faptele despre mâncarea nesănătoasă, cum puteți încerca să mâncați mai sănătoasă în lumea noastră plină de junk-food? Iată trei sfaturi:

  • Alege restaurante fast-food care oferă alegeri mai sănătoase. Și indiferent unde vă aflați, optați pentru alimente și băuturi care sunt alcătuite în mare parte din ingrediente care oferă nutrienți împreună cu calorii. Bucurați-vă de sucul de portocale proaspăt stors sau de un păstăi de grâu integral în loc de sifon sau gogoși. Cumpărați burrito de fasole, pizza topită cu legume sau un sandwich de pui la grătar pe un bun de cereale integrale în loc de chipsuri de tortilla cu sos de brânză topită; carne de pizza congelate; sau bucăți de pui prăjite și cartofi prăjiți. Evitați băuturile îndulcite.
  • Căutați produse cu conținut scăzut de zahăr, sirop de porumb cu conținut ridicat de fructoză, boabe măcinate și uleiuri parțial hidrogenate. Alegeți o cracker de 100% din grâu întreg, preparat cu ulei de canola, de exemplu, sau gustați pe o placă de brânză și fructe în loc de un castron de buze de brânză.
  • Limitați vizionarea TV pentru dvs. și pentru copiii dvs. Anumite emisiuni TV par a atrage mai multe reclame cu junk food mai mult decât altele, astfel încât părinții ar putea dori să descurajeze copiii să vizioneze aceste emisiuni. Sau încercați TIVO (unde puteți trece rapid prin reclame) sau puteți viziona DVD-uri.

continuare

Elaine Magee, MPH, RD, este "Doctorul Rețetă" pentru Clinica de Pierdere în Greutate WebMD și autorul a numeroase cărți despre nutriție și sănătate. Opiniile și concluziile ei sunt proprii.

\r WebMD Clinica de Pierdere în Greutate - Coloana Expert\r

surse

SURSE: Ebbeling, C. B., și colab., Pediatrie, Mai 2007, vol. 119: pp869-875. Jackson, P. și colab., Revista Medica de Chile, 2004; vol 132: pp235-42. St-Onge, M.-P. și colab., American Journal of Clinical Nutrition.Iunie 2007; vol 85: pp 1503-1510. Institutul de Medicină, 25 aprilie 2007:"Standardele nutriționale pentru școlile sănătoase: conducând calea către o sănătate mai bunăTineret ". Comunicat de presă, Universitatea din Liverpool, 24 aprilie 2007: "Anunțurile pentru mâncarea TV măresc apetitul copiilor obezi cu 134la sută."

\r \r © 2007 WebMD, Inc. Toate drepturile rezervate.\r
„); } altceva { // Dacă ne potrivim atât cu ID-urile noastre de testare a temei, cât și cu funcția Ref Business, dorim să plasăm anunțul în mijlocul paginii 1 dacă ($ .inArray (window.s_topic, moveAdTopicIds)> -1 && $ .inArray (window.s_business_reference, moveAdBuisRef)> -1) { // Logica de mai jos citește numărătoarea tuturor nodurilor din pagina 1. Excludeți subsolul, ol, ul și elementele tabelului. Utilizați variabilul // moveAdAfter pentru a ști care nod de plasare a containerului de anunț după. window.placeAd = funcția (pn) { var nodeTags = ['p', 'h3', 'deoparte', 'ul'], noduri, ţintă; node = $ ('. articol-pagină: nth-copil (' + pn + ')') nu ('p: empty'). ('ol *, ul *, tabel *); // target = nodes.eq (Math.floor (nodes.length / 2)); target = nodes.eq (moveAdAfter); $ ( '') InsertAfter (țintă).; } // În prezent treceți în 1 pentru a muta anunțul la pagina 1 window.placeAd (1); } altceva { // Aceasta este locația implicită din partea de jos a paginii 1 $ ( 'Articol de pagini: nth-copil (1) '). Append (''); } } }) (); $ (Funcția () { // Creați un nou conatiner în care vom face încărcarea leneșă Apel de anunț dacă ajunge la secțiunea subsolului articolului $ ( 'Main-container-3 ') Prepend (''). });

Paginare

4.2
Evaluare totală: 25
5
12
4
1
3
3
2
3
1
0