Cât de multă apă trebuie să beau?

Aproximativ 60% din greutatea corporală este făcută din apă. Aveți nevoie de ea pentru fiecare funcție a corpului. Ea elimină toxinele din organele dvs., transportă substanțe nutritive în celulele voastre, își amorsează articulațiile și vă ajută să digerați alimentele pe care le consumați.

Dacă nu aveți suficientă apă, puteți deveni deshidratat. Cazurile severe de deshidratare pot provoca amețeli, confuzie și chiar convulsii.

8 Pahare de apă în fiecare zi - într-adevăr?

Am auzit cu toții că e mai bine. Dar adevărul este: cât de multă apă aveți nevoie, în funcție de cât de activ sunteți și de tipul în care trăiți, printre altele. Chiar dacă nu sunteți foarte activ sau trăiți într-un climat umed, veți pierde zilnic apă prin mișcările suflare, sudoare, pipi și intestin.

Pentru bărbați, Institutul de Medicină (OIM) recomandă un total de 13 cesti (aproximativ 3 litri) de lichid - perioadă - în fiecare zi. Pentru femei, ele sugerează 9 cești (puțin peste 2 litri) de lichid - total - în fiecare zi. Femeile gravide ar trebui să bea zilnic aproximativ 10 cești de apă. Cei care alăptează au nevoie de aproximativ 12 cești.

Dacă sunteți afară într-o zi fierbinte sau faceți ceva care vă face să transpirați mult, va trebui să beți mai multe lichide pentru a rămâne hidratat. Același lucru este valabil dacă aveți o boală care vă provoacă să vă arunci, să aveți diaree sau să aveți o febră.

Dar dacă aveți o afecțiune cum ar fi insuficiența cardiacă sau un anumit tip de boală de rinichi, este posibil să aveți nevoie limită consumul de lichide. Discutați cu medicul despre ceea ce este potrivit pentru dvs.

Ce despre copii?

La fel ca adulții, cât de multă nevoie de apă depind de multe lucruri, cum ar fi vârsta lor, cât de mult cântăresc și de genul lor. Alte lucruri care joacă un rol sunt: ​​cât de sănătoase și active sunt acestea și cum este climatul unde locuiesc.

În general, copiii și adolescenții au nevoie de aproximativ 6 - 8 căni de apă pe zi. De asemenea, ar trebui să mănânce multe fructe și legume proaspete, care sunt pline de apă.

În timpul jocului sau al exercițiului, un obiectiv bun este să beți o jumătate de ceașcă la 2 cesti de apă la fiecare 15-20 de minute.

continuare

Ce contează ca "apă"?

Aportul recomandat de apă include toate sursele - apă potabilă, alte băuturi și alimente. Dar ai grija - anumite fluide au dezavantajele lor.

De exemplu, sucurile, sucurile și smântânile pot fi hidratante, dar pot fi și mai bogate în zahăr și calorii.

\r Cafea și ceaiul oferă și apă. Dar, ele conțin și cofeina, care vă poate face să pierdeți mai multă apă când vă pipiți. Cei mai mulți oameni sănătoși pot bea în siguranță aproximativ 2 până la 4 cani de cafea de 8 uncii pe zi. Scalare înapoi, dacă te face să te simți anxios sau nervos.

Băuturile alcoolice conțin și apă. Dar, la fel ca cafeina, ei te fac să pierzi mai multă apă prin urină. Acest lucru poate duce la deshidratare.

Băuturile sportive au un conținut ridicat de apă. Acestea conțin, de asemenea, carbohidrați și electroliți, care vă pot ajuta să absorbiți apa și să vă mențineți nivelul de energie. În timpul antrenamentelor intense, ele ajută la înlocuirea sarei pierdute prin transpirație. Dar aveți grijă: mulți conțin, de asemenea, o mulțime de calorii suplimentare, zahăr și sare. Verificați eticheta nutrițională. Acordați atenție dimensiunii de servire și limitați cât de mult beți.

Băuturile energice diferă de băuturile sportive. Acestea conțin zahăr, precum și stimulanți, cum ar fi cafeina - adesea în doze mari. Mulți medici recomandă copiilor și adolescenților să le evite.

Și nu uitați de alimente! Fructe și legume, cum ar fi castraveți, salată de aisberg, telina și pepene verde sunt peste 90% apă. Ele oferă, de asemenea, o varietate de vitamine și minerale diferite. Refreshing!

Pot bea prea multă apă?

Este rar dacă sunteți un adult sănătos care mănâncă o dietă americană obișnuită. Dar se poate întâmpla.

Dacă beți multă apă, dar rinichii nu pot scăpa de exces, ați putea dezvolta o condiție pe care doctorii o numesc "hiponatremie". Aceasta înseamnă că mineralele din sângele dumneavoastră sunt diluate sau udate. Ca rezultat, nivelurile de sodiu din sânge scad. Nivelurile de apă ale corpului se ridică și celulele se umflă. Poate duce la probleme serioase (chiar și în pericol de viață). Asistenții de rezistență, cum ar fi alergătorii de maraton, sunt expuși riscului acestei afecțiuni.

Anumite condiții de sănătate pot juca un rol și în cantitatea de apă de care aveți nevoie. Adresați-vă medicului dumneavoastră pentru îndrumare dacă:

continuare

Cum pot să fiu sigur că beau destulă apă?

Aveți băut suficient lichid pe care rareori vă simțiți însetat? Picătura dvs. este fie clară, fie galben deschis? Dacă puteți răspunde "da" ambelor, probabil că veți obține tot fluidul de care aveți nevoie.

surse

SURSE:
\rHarvard Medical School: "Cât de multă apă trebuie să bei?

Gov.UK: "Deshidratarea - simptome".

Clinica Mayo: "Nutriție și hrană sănătoasă".

Academia de Nutriție și Dietetică: "Apa: Cât de mult nevoie de copii?"

British Nutrition Foundation: "Ghid de hidratare sanatoasa".

Academia Americană a Medicilor de Familie: "Hidratarea: De ce este atât de important".

Comitetul medicilor pentru medicina responsabilă: "Hidratarea prin fructe și legume".

\r \r © 2016 WebMD, LLC. Toate drepturile rezervate.\r
„); } altceva { // Dacă ne potrivim atât cu ID-urile noastre de testare a temei, cât și cu funcția Ref Business, dorim să plasăm anunțul în mijlocul paginii 1 dacă ($ .inArray (window.s_topic, moveAdTopicIds)> -1 && $ .inArray (window.s_business_reference, moveAdBuisRef)> -1) { // Logica de mai jos citește numărătoarea tuturor nodurilor din pagina 1. Excludeți subsolul, ol, ul și elementele tabelului. Utilizați variabilul // moveAdAfter pentru a ști care nod de plasare a containerului de anunț după. window.placeAd = funcția (pn) { var nodeTags = ['p', 'h3', 'deoparte', 'ul'], noduri, ţintă; node = $ ('. articol-pagină: nth-copil (' + pn + ')') nu ('p: empty'). ('ol *, ul *, tabel *); // target = nodes.eq (Math.floor (nodes.length / 2)); target = nodes.eq (moveAdAfter); $ ( '') InsertAfter (țintă).; } // În prezent treceți în 1 pentru a muta anunțul la pagina 1 window.placeAd (1); } altceva { // Aceasta este locația implicită din partea de jos a paginii 1 $ ( 'Articol de pagini: nth-copil (1) '). Append (''); } } }) (); $ (Funcția () { // Creați un nou conatiner în care vom face încărcarea leneșă Apel de anunț dacă ajunge la secțiunea subsolului articolului $ ( 'Main-container-3 ') Prepend (''). });

Paginare