Cât de mult ulei de nucă de cocos pentru pierderea in greutate?

Articole similare

Nucă de cocos a fost o parte centrală a dietei și tradițiilor Pacific Islanders de secole, în plus față de a fi folosit ca un medicament tradițional. Acum, puteți obține cu ușurință mâinile pe bunătatea uleiului de nucă de cocos la majoritatea supermarketurilor și alimentelor. Uleiul de cocos se face prin extragerea grăsimii prezente în carnea de nucă de cocos. Uleiul de nucă de cocos este fabricat fără substanțe chimice și este opțiunea cea mai naturală. Uleiul de nucă de cocos este bogat în trigliceride cu lanț mediu, sau MCT, un tip de grăsime care ar putea ajuta dietele să-și atingă greutatea țintă mai ușor.

Pierdere în Greutate Beneficii

MCT-urile găsite în uleiul de nucă de cocos pot promova scăderea în greutate în multe feluri, dar revigorarea metabolismului dvs. este un mare contributor. Studiile au aratat ca atunci cand o masa contine MCT, oamenii ard mai multe calorii in comparatie cu cand masa lor contine trigliceride cu catena lunga, care sunt grasimile uzuale gasite in cele mai multe uleiuri vegetale, potrivit unui articol din revista Journal of Nutrition din martie 2002. Dacă ardeți mai multe calorii și aveți un metabolism mai rapid, scăderea în greutate va deveni mai ușoară. În plus, grăsimile din uleiul de nucă de cocos par a fi mai multe umpluturi și mai greu de depozitat ca grăsimi corporale în comparație cu alte grăsimi și uleiuri utilizate în mod obișnuit în dieta americană.

Alte beneficii

MCT-urile găsite în ulei de nucă de cocos au și alte proprietăți care ar putea fi benefice pentru sănătatea dumneavoastră generală. Uleiul de cocos este cunoscut pentru proprietățile sale antimicrobiene, ajutând organismul să lupte împotriva bacteriilor și a virușilor, precum și a paraziților, fără a crea o rezistență așa cum se observă frecvent cu antibioticele și alte medicamente. Mai mult decât atât, uleiul de cocos a fost asociat cu un risc mai scăzut de boli cardiovasculare, inflamație redusă și piele și păr mai sănătoase.

Dozare

Primul pas pentru a pierde in greutate cu ulei de nuca de cocos este de a inlocui toate grasimile si uleiurile curente cu aceeasi cantitate de ulei de nuca de cocos. De obicei, este recomandat să începeți utilizarea uleiului de nucă de cocos în cantități mici și să vă deplasați treptat. Dr. Bruce Fife, naturopath și autor al cărții "Miracolul cu ulei de nucă de cocos", sugerează să luați între 2 și 4 linguri. de ulei de nucă de cocos pe zi, nu numai pentru a pierde în greutate, dar, de asemenea, pentru a beneficia de toate proprietățile diferite de ulei de nucă de cocos are de oferit.

Gatit cu ulei de nucă de cocos

Gătitul de ulei de nucă de cocos este la fel de ușor ca și utilizarea altor tipuri de grăsimi. Uleiul de cocos este de obicei solid la temperatura camerei sau sub 76 grade Fahrenheit, dar poate deveni lichid dacă bucătăria este caldă. Înlocuiți-vă uleiul obișnuit cu ulei de nucă de cocos pentru a-ți savura legumele sau găti ouă, piept de pui, fileuri de somon sau fripturi. Dacă vă bucurați de coacere, înlocuiți grăsimea din rețeta cu aceeași cantitate de ulei de nucă de cocos, indiferent dacă este în granola, brioșe, baruri de energie, prăjituri, plăcinte sau prăjituri.

Cât de mult ulei de nucă de cocos pentru pierderea in greutate?

Uleiul de nucă de cocos a devenit unul dintre cele mai rapide alimente sănătoase. Cercetările cronice continuă să dezvăluie rezultate pozitive care arată că uleiul de nucă de cocos poate foarte bine să fie superfood. Alte studii au examinat uleiul de nucă de cocos și au indicat că pot ajuta cu funcția imună, tulburările neurologice și diabetul doar pentru a numi câteva.

Cercetătorii au concluzionat de asemenea că uleiul de cocos poate ajuta la pierderea de grăsime, în special în jurul zonei abdominale. Aceste descoperiri au ajutat cu siguranta la comercializarea uleiului de nuca de cocos ca grasimea minune pentru a pierde grasimea. Popularitatea acestei afirmații a stimulat mulți oameni să utilizeze uleiul de cocos ca supliment pentru a reduce grăsimea corporală. Pe de-a-ntregul, cercetările sceptice privind pretențiile care oferă opiniile opuse, astfel încât uleiul de cocos pare să rămână un subiect controversat pentru sănătate și fitness și ne lasă să ne întrebăm dacă o doză zilnică ajută într-adevăr să reducă grăsimea corporală. Este tot hype?

Istoria uleiului de nucă de cocos

Nucă de cocos (Cocos nucifera) provine din copacul de nucă de cocos sau din palmierul originar din tropice. Acestea sunt, de asemenea, considerate un drupe, deoarece acestea constau din trei straturi: exocarp (stratul exterior), mezocarp (coji de fructe), endocarp (fructe). Fructele de nucă de cocos au fost consumate și utilizate medicamente de-a lungul mai multor generații. Deși un fruct comun pentru insulele din Malaezia și Filipine, uleiul de nucă de cocos este acum larg răspândit și utilizat pe plan mondial.

Este o grasime sanatoasa?

Uleiul de cocos conține o mulțime de acizi grași cu lanț mediu (MCFA). Atunci când uleiul este extras din carne proaspătă de nucă de cocos (ulei de nucă de cocos virgin), cantitatea de MCFA-uri are potențialul de a crește la 85%. Acizii grași cu catenă medie sunt lipide metabolizate ușor și nu sunt stocate în țesut adipos, cum ar fi acizii grași cu catenă lungă (LCFAs).

Deoarece MCFA au un lanț chimic mai scurt, ele pot fi absorbite de tractul gastro-intestinal și transportate în ficat. Odată ce acizii grași ajung în ficat, aceștia sunt metabolizați în energie. Acest proces permite mai puține oportunități pentru MCFA-urile de a crea magazine de grăsime.

Deoarece uleiul de nucă de cocos este semnificativ diferit de alte grăsimi din dieta noastră, poate fi considerată o grăsime sănătoasă. Acizii grași cu lanț mediu (MCFA) sunt ceea ce îl diferențiază de alte uleiuri sau grăsimi. MCFA sunt digerate în mod diferit, ceea ce a dus la utilizarea uleiului de cocos ca tratament alternativ pentru numeroase afecțiuni medicale.

Reducerea grăsimii corporale?

Pot lua o lingura de ulei de nucă de cocos zilnic pentru a ajuta la reducerea grăsimii corporale? Acest lucru a devenit o întrebare populară între adulții activi, atleții și persoanele care doresc să piardă în greutate. Mulți oameni au început deja să completeze cu ulei de nucă de cocos pentru acest beneficiu pentru sănătate.

Se pare că acizii grași cu lanț mediu (MCFA) sunt digerați, ajută la stimularea metabolismului și la creșterea energiei. Creșterea metabolismului mărește capacitatea noastră de a arde grăsimea. Din acest motiv, uleiul de nucă de cocos a devenit o bază în nutriția sportivă și sa dovedit a îmbunătăți performanțele sportive. Multe baruri și băuturi sportive utilizează acum ulei de nucă de cocos drept ingredient comercializat.

Uleiul de cocos pare să aibă un efect benefic asupra metabolismului și a grăsimii corporale. Acest lucru a stimulat cercetarea pentru a examina dacă uleiul de nucă de cocos ar putea fi folosit pentru gestionarea greutății. Pentru a ști cu adevărat dacă luați o doză zilnică de ulei de nucă de cocos pentru a reduce grăsimea, trebuie să analizăm dovezile.

Cercetare și constatări

Uleiul de cocos a primit recenzii rave pentru numeroase beneficii pentru sănătate, inclusiv reducerea grăsimii corporale. Am văzut-o comercializată ca o grăsime sănătoasă pentru o fitness optimă. Celebritatile o folosesc si nutritionistii recomanda ulei de nuca de cocos ca parte a unei diete sanatoase. Acest lucru este bine și bine, dar fără dovezile care să susțină afirmațiile, este într-adevăr doar un zvon. Sursele online precum Institutul National de Sanatate PubMed din S.U.A. sunt un loc minunat pentru a cauta articole de cercetare si concluzii fiabile.

Cercetările cronice au examinat beneficiile pentru sănătate ale uleiului de nucă de cocos.

Studiul 1

Un articol publicat în Institutul Național de Sănătate indică faptul că uleiul de cocos promovează reducerea obezității abdominale. Un studiu dublu-orb randomizat a fost efectuat pe 40 de femei în vârstă de 20 până la 40 de ani. Participantii au fost impartiti in doua grupe primind fie doua linguri de ulei de soia sau de nuca de cocos zilnic pe o perioada de 12 saptamani. Femeile au fost, de asemenea, instruite să urmeze o dietă cu conținut scăzut de calorii (1000-1200cc / zi) și să meargă timp de 50 de minute pe zi. Datele clinice au fost colectate cu o săptămână înainte și o săptămână după perioada de încercare.

Grupul de ulei de nucă de cocos a prezentat o creștere a colesterolului de lipoproteine ​​cu densitate mare (HDL), comparativ cu o scădere pentru femeile care iau ulei de soia. Colesterolul HDL este chestia bună pe care o dorim la niveluri superioare din corpul nostru. Participantii consumatori de ulei de nuca de cocos, de asemenea, a scazut in lipoproteine ​​cu densitate joasa (LDL) colesterol in timp ce grupul de soia a crescut. Colesterolul LDL este chestia rea ​​pe care o dorim la niveluri mai joase în corpul nostru.

Ambele grupuri au înregistrat o scădere a indicelui de masă corporală (IMC), dar numai grupul care a luat ulei de nucă de cocos a redus în mărimea taliei. Totalul colesterolului a crescut în grupul care lua ulei de soia și a scăzut pentru femeile care completează cu ulei de nucă de cocos. Contrar celorlalte studii, aceste rezultate arată că uleiul de nucă de cocos nu ridică colesterolul și promovează reducerea grăsimii corporale în zona abdominală.

Studiul 2

Jurnal al Academiei de Nutriție și Dietetică a publicat o analiză care a inclus numeroase studii privind trigliceridele cu lanț mediu (MCT) și compoziția corporală. Cu astfel de comentarii mixte în jurul MCT, cum ar fi uleiul de cocos, au considerat că este necesar să se evalueze studiile. Ei au comparat treisprezece studii separate examinând MCT-urile și trigliceridele cu catenă lungă (LCT). Scopul a fost acela de a determina dacă MCT-urile au crescut metabolismul și ar spori arderea grăsimilor în organism.

Constatările combinate au indicat acizii grași cu lanț mediu (MCFA) pentru a îmbunătăți compoziția corporală în comparație cu grăsimile cu lanț lung.Participanții la studiu care au luat MCFA ca uleiul de cocos au scăzut în greutate, circumferința taliei și procentul de grăsime corporală.

Deși a fost raportat că multe studii nu au avut suficiente informații și au detectat prejudecăți comerciale, observația lor generală a rămas pozitivă. Concluziile analizei au arătat că MCFA au potențialul de a reduce semnificativ greutatea corporală și compoziția. Ei recomanda studii suplimentare mari, bine concepute pentru a confirma eficacitatea MCFA si doza adecvata pentru reducerea cu succes a lipidelor corporale.

Studiul 3

Un studiu pilot a fost realizat în Malaezia cu privire la participarea a douăzeci de participanți obezi, dar sănătoși. Scopul cercetării a fost de a determina dacă uleiul de nucă de cocos virgin reduce grăsimea abdominală. Voluntarii studiului aveau vârsta cuprinsă între 20 și 51 de ani.

Fiecare participant a fost supus unei examinări și măsurători clinice înainte și după perioada de probă. Ei au primit două linguri de ulei de nucă de cocos virgin împărțit în trei doze ½ oră înainte de a consuma o dietă structurată. Cercetarea a fost realizată pe parcursul unui ciclu de șase săptămâni.

Conform rezultatelor cercetărilor, consumul de ulei de nucă de cocos virgin pentru toți voluntarii a arătat o scădere a conținutului de grăsimi abdominale, în special pentru participanții de sex masculin. S-au raportat, de asemenea, reduceri ale procentului de grăsimi corporale și ale indicelui de masă corporală (IMC). Uleiul de nucă de cocos bogat în acizi grași cu lanț mediu (MCFAs) pare să fie un supliment ieftin și sigur pentru reducerea grăsimii corporale.

Limitările studiului au inclus că cercetarea este de scurtă durată și nu are un grup de control. De remarcat, de asemenea, că studiul pilot nu include o urmărire pe termen lung a participanților. Sunt recomandate cercetări suplimentare pentru a confirma beneficiile pentru sănătate ale uleiului de nucă de cocos virgin.

Studiul 4

Un alt studiu a comparat ulei de triacilglicerol (MCT) cu lanț mediu cu ulei de măsline, în principal acizi grași cu lanț lung. Scopul cercetării a fost de a determina dacă uleiul de MCT a scăzut grăsimea corporală și greutatea mai bună decât uleiul de măsline.

Cercetarea a inclus un total de 49 de bărbați și femei supraponderali, dar sănătoși, cu vârsta cuprinsă între 19 și 50 de ani. Înainte de studiu, fiecare persoană a efectuat o evaluare medicală, care a inclus măsurători, scanări DXA pe întreg corpul, scanări CT și raze X. Testele au fost repetate la încheierea perioadei de probă de 16 săptămâni.

Participanții de sex masculin au fost instruiți să mănânce o dietă structurată constând din 1800 de calorii zilnic, iar femeile consumau 1500 de calorii. O parte din regimul alimentar a fost o brioșă de test, coaptă fie cu 10 grame ulei de ulei de măsline triacilglicerol (MCT) cu lanț mediu sau ulei de măsline. Voluntarii au fost împărțiți în grupuri aleatorii și nu știau de tipul de ulei din brioșele pe care le consumau zilnic.

Cei care au consumat brioșele cu ulei de MCT au prezentat o pierdere mai mare a greutății corporale în comparație cu grupul de ulei de măsline. Deși ambele grupuri au scăzut în procentajul total al grăsimilor corporale și în masa trunchiului de grăsime, rezultatele pentru grupul MCT au fost semnificative.

Rezultatele cercetărilor arată că uleiul MCT, ca parte a unui program de scădere a greutății, duce la o reducere mai mare a grăsimii corporale. De asemenea, sa remarcat îmbunătățirea oxidării grăsimilor (arderea) cu supliment de ulei MCT.

Deci, ar trebui să-l iau zilnic?

Uleiul de cocos, în special uleiul de nucă de cocos virgin, este bogat în acizi grași cu lanț mediu care, ca parte a unei alimentații sănătoase, echilibrate prin calorii, pot reduce grăsimea corporală. Este o grăsime mai sănătoasă care poate fi inclusă în nutriția zilnică. Înainte de a începe să mănânci în fiecare zi, rețineți că și grăsimile mai sănătoase sunt bogate în calorii. Uleiul de cocos conține 14 grame de grăsimi pe o lingură de servire și 120 de calorii. Potrivit cercetarilor, aportul de grasime de 20-30 procente din caloriile noastre zilnice totale este considerat a fi optim pentru sanatate si fitness. Acest lucru trebuie luat în considerare înainte de atingerea acelei linguri de ulei de nucă de cocos.

4.5
Evaluare totală: 31
5
10
4
2
3
1
2
3
1
0