Este în siguranță să mănânci acea pâine mucegăită

Mold - ActivitateLasă-mă să-ți pun asta pentru tine ... este weekendul zilei de muncă și tu ai tras gratarul cu niște burgeri, frați sau orice fel de bunătate la grătar pe care o poți gândi. Te îndrepți înăuntru și apucă bomboanele și (gulp) observă câteva pete de culoare verzui pe suprafață.

În timp ce nimeni nu se uită la decizia critică, eliminați micile pete verzi și serviți buchetele, sau este timpul să mergeți la magazin pentru un set proaspăt? Este un apel greu, dar ține minte asta - petele colorate pe care le vezi pe alimente sunt doar sporii de suprafață care permit mucegaiului să se reproducă. La fel ca plantele, mucegaiul are rădăcini sub suprafața care poate călători adânc în mâncare.

Deoarece sporii colorați de pe suprafața hranei sunt doar o parte a mucegaiului, răzuirea sau tăierea acestei părți a pâinii sau a baghetei nu vă va salva de la a mânca o gură de ciuperci. În timp ce, probabil, nu veți muri de la a mânca ciuperci, rețineți că alimentele care sunt mucegai pot avea, de asemenea, bacterii invizibile care cresc împreună cu mucegaiul.

Mulajul colorat pe care îl vedeți pe suprafața hranei este doar vârful a ceea ce se întâmplă în interior.
Mulajul colorat pe care îl vedeți pe suprafața hranei este doar vârful a ceea ce se întâmplă în interior.

Majoritatea formelor sunt inofensive, dar unele sunt periculoase. Unele conțin micotoxine. Acestea sunt substanțe otrăvitoare produse de anumite mucegaiuri care se găsesc în principal în culturi de cereale și nuci, dar sunt, de asemenea, cunoscute ca fiind de țelină, suc de struguri, mere și alte produse. Aceste substanțe sunt adesea conținute în și în jurul firelor care se introduc în mâncare și pot provoca reacții alergice sau probleme respiratorii.

Sunt orice feluri de mâncare benefice?

Da, mucegaiurile sunt folosite pentru a face anumite tipuri de brânzeturi și pot fi pe suprafața brânzei sau pot fi dezvoltate pe plan intern. Brânzeturile cu brânză albastră, cum ar fi Roquefort, albastru, Gorgonzola și Stilton, sunt create prin introducerea P. roqueforti sau Penicillium roqueforti spori. Brânzeturile, cum ar fi Brie și Camembert, au forme de suprafață albă. Alte brânzeturi au atât o matriță interioară, cât și o suprafață. Formele utilizate pentru fabricarea acestor brânzeturi sunt sigure pentru a mânca.

Ce să faci dacă vezi mucegaiul pe alimentele tale?

Nu mâncați - aruncați-le dacă vedeți mucegai

  • Feluri de mâncare, slănină sau câini calzi, carne și păsări de curte gătite, gălbenușuri fierte, cereale și paste făinoase, brânză moale

  • (cum ar fi cabana, brânză de smântână, Neufchatel, Chevre, Bel Paese etc.) Brânzeturi tăiate, tocate și felii, Iaurt și smântână, unt de arahide, legume și fructe cu coajă lemnoasă, Paine și produse de panificație.

  • Gemuri și jeleuri (Forma poate produce micotoxină. Microbiologii recomandă să nu se scoată mucegaiul și să se folosească condimentul rămas.)

  • Brânzeturi făcute cu mucegai (cum ar fi Roquefort, albastru, Gorgonzola, Stilton, Brie, Camembert)

Mancati - dupa taierea matritei

  • Salamuri solide și hamei din țara uscată (Mănâncă-le. Se curăță mucegaiul de pe suprafață. Este normal ca aceste produse să nu aibă mucegai de suprafață.)

  • Fructe și legume fructuoase (cum ar fi varză, ardei gras, morcovi etc.), precum și brânzeturile sunt bine să mâncați dacă scoateți mucegaiul. Tăiați cel puțin 1 inch în jurul și sub locul mucegaiului. Păstrați cuțitul din matriță, pentru a nu contamina alte părți ale produsului.

Amintiți-vă în timp ce pregătiți toate aceste alimente, îndepărtați mucegaiul etc., de aceea trebuie să spălați de multe ori mâinile și suprafețele pregătitoare de alimente.

Activități suplimentare

Dacă ați găsit acest lucru interesant, verificați unele dintre celelalte activități ale noastre!

4.8
Evaluare totală: 34
5
13
4
1
3
2
2
1
1
1