Cum să-i dați câinelui să mănânce alimente uscate

Expert revizuit

Cum să-i dați câinelui să mănânce alimente uscate

Trei metode: Având în vedere de ce câinele dvs. nu va mânca alimente uscateAdaptarea dietei câinelui dvs.Trying alte strategiiComunitate Întrebări și răspunsuri

Ai un câine care nu-și mănâncă hrana pentru câini uscați? Înainte de a face orice altceva, ar trebui să vă duceți câinele la medicul veterinar pentru un control aprofundat, deoarece mâncarea pretențioasă poate indica o problemă mai gravă. Dacă câinele dvs. este doar pretențios din cauza condiționării, atunci va trebui să faceți pași pentru a schimba obiceiurile alimentare ale câinelui. Acești pași pot include obținerea unei hrana pentru câini de calitate superioară, hrănirea câinelui dvs. la un program și ajustarea regimului câinelui dvs. în timp.

paşi

1
Având în vedere de ce câinele dvs. nu va mânca alimente uscate

 1. 1
  Ia-ți câinele medicului veterinar. Există două motive principale: un câine poate fi un consumator de grijă. Primul motiv este că câinele dvs. poate fi bolnav. Cel de-al doilea motiv este că câinele tău este un consumator de prăjit, pentru că el a avut adesea luxul de alimente umede sau alimente umane.[1] Pentru a afla cauza mâncării pretențioase a câinelui dvs., va trebui să-l duceți la medicul veterinar pentru o verificare.
  • În cazul în care câinele dvs. este bine, atunci el poate fi un mancator pretentios din cauza condiționat. În acest caz, va trebui să lucrați cu câinele pentru a-și schimba obiceiurile.
 2. 2
  Luați în considerare când a început mâncarea pretențioasă. Asigurați-vă că spuneți medicului veterinar atunci când începe mancarea delicată. Un câine care este bolnav poate deveni un mâncător pretențios peste noapte. Este posibil să observi că câinele tău doar mănâncă la mâncare sau că nu mănâncă deloc. Aceasta se poate datora faptului că este greață sau că și-a pierdut apetitul.
  • Condițiile medicale, cum ar fi afecțiunile inimii, ale rinichilor sau ale ficatului, problemele digestive, tumorile sau problemele dentare pot fi toate cauzele unei alimentații delicioase.[2]
 3. 3
  Fiți conștienți că multe probleme pot apărea din obiceiurile alimentare gustoase. Chiar dacă câinele dvs. este sănătos, consumul de alcool poate provoca probleme de sănătate și comportament, variind de la ușoară până la severă și chiar pune viața în pericol. Aceste probleme pot include:[3]
  • obezitatea
  • pancreatita
  • Deficiențe nutritive
  • Dificultate tratarea unei boli cronice mai târziu în viață
  • Diaree
  • Probleme de comportament, cum ar fi cerșitul

2
Ajustarea dietei câinelui

 1. 1
  Înțelegeți importanța alimentării câinelui dvs. a unei alimente de câine de înaltă calitate. Alimentele pentru câini sunt formulate pentru a satisface toate nevoile nutriționale ale câinilor. Câinii au cerințe diferite față de oameni pentru grăsimi și proteine, în special pentru minerale și vitamine. Ei nu pot prospera mult timp pe alimentele umane.[4]
  • Hrana uscată pentru câini vă ajută să îndepărtați unele dintre bacteriile și plăcile care se colectează zilnic pe dinții câinelui.
  • Nutrienții din alimentele pentru câini, cum ar fi calciul, ajută la formarea dinților și oaselor puternice.
 2. 2
  Asigurați-vă că carnea este ingredientul principal al alimentelor câinelui dvs. Cel mai de dorit ingredient alimentar pentru câini este carnea. Examinați etichetele ingredientelor pe câteva mărci de produse alimentare uscate pentru câini. Dacă carnea (nu produsul secundar din carne) este primul ingredient (sau primele două sau trei) există o bună șansă că va fi o hrană uscată mai bună pentru degustare.
  • Evitați orice alimente pentru câini, care afișează porumbul ca ingredient principal.[5]
 3. 3
  Ajustați mâncarea câinelui dvs. încet. Dacă încercați să vă schimbați câinele de la o marcă de alimente la alta, începeți prin amestecarea unei cantități mici de alimente noi cu alimentele vechi. Într-un curs de o săptămână sau două săptămâni se alimentează din ce în ce mai mult alimentele noi și din ce în ce mai puțin de alimentele vechi, până când se mănâncă doar alimentele noi.
 4. 4
  Se amestecă alimentele umede cu alimentele umane. Dacă câinele dvs. este dependent de alimentele umane, atunci puteți începe conversia în alimente uscate, oferindu-vă hranei umede pentru câini, care este aceeași marcă cu alimentele uscate pe care doriți să le mănânce. Amestecați o parte din alimentele umede cu alimentele umane pe care câinele le place să le mănânce. Apoi, reduceți cantitatea de alimente umane și creșteți alimentele umede în decurs de o săptămână sau două până când nu alimentați alimentele umane.
  • După ce câinele dvs. mănâncă mâncarea umedă, începeți să amestecați în lapte uscat cu alimente umede pe o perioadă de două săptămâni, alimentând treptat, mai puțin și mai puțin umede, până când câinele mănâncă doar alimente uscate.

3
Încercarea altor strategii

 1. 1
  Oferiți cantități mici de alimente umane pentru a vă menține câinele fericit. Dacă mancatul pretențios nu reușește să spargă obiceiul de alimentație umană, puteți adăuga o cantitate mică de bulion de carne (poate fi încălzită) sau o lingură de banane sau dovleac pudră la alimente uscate. De asemenea, puteți adăuga brânză de vaci sau un ou fiert dur. Amintiți-vă că alimentele umane nu ar trebui să fie mai mult de 10% din alimentele zilnice totale hrănite câinelui dvs.[6]
 2. 2
  Tăiați tratați. În timp ce faceți trecerea la alimente uscate, opriți hrănirea câinelui dvs. tratează toate împreună. De asemenea, trebuie să vă hrăniți câinele de două ori pe zi până când câinele dvs. mănâncă în mod regulat hrana pentru câini uscați. După ce câinele mănâncă în mod regulat alimente uscate, puteți începe să dați tratamente din nou, dar niciodată nu folosiți alimentele umane ca pete sau câinele poate recidiva.
  • Este deosebit de important să fii în concordanță cu câinele tău. Asigurați-vă că toți cei din gospodăria dvs. sunt conștienți de reguli și nu le rupe.[7]
 3. 3
  Plasați o limită de timp pentru orele de hrană. Având un program regulat pentru orele de masă ale câinelui dvs. și luarea alimentelor atunci când timpul de masă se termină, va încuraja câinele să mănânce când se oferă mâncarea. Este o idee bună să puneți mâncarea în același timp în fiecare zi și să lăsați mâncarea afară pentru câinele dvs. timp de 15 minute. După acest timp, alegeți mâncarea și aruncați resturile. Apoi, hrăniți câinele dvs. din nou în 12 ore și urmați același protocol. Nu oferiți câinelui să mănânce între mese.[8]
  • Dacă după 2 zile câinele dvs. încă refuză să mănânce, dați-i puțin din mâncarea pe care o consumă (aproximativ ½ din valoarea normală). Apoi, încercați din nou. Puteți, de asemenea, doriți să faceți medicul până la alimente uscate cu o cantitate mică de alimente umane (nu mai mult de 10%) pentru a crește șansele pe care câinele dvs. le va mânca.[9]
 4. 4
  Încercați să mâncați mâncarea De asemenea, puteți încerca să mâncați câinele. Stați cu câinele și puneți câteva mâini în mână. Apoi, oferi-i câinelui dvs. să vadă dacă o va mânca.Dacă câinele dvs. este obișnuit să-i predați mâncare umană, atunci poate să accepte și mâncarea de pe mâna ta.

Întrebări și răspunsuri comunitare

Căutare
Adăugați o nouă întrebare
 • Întrebare
  Puiul meu de 8 luni nu se va hrăni de castron și trebuie să-l forțeze să-l hrănească. Cum pot să-l iau pe puști să mănânce din castron?
  Pippa Elliott, MRCVS
  Veterinar, Colegiul Regal al Chirurgilor Veterinari
  Dr. Elliott este medic veterinar care se specializează în medicina animală a companionilor din Anglia. Ea sa înregistrat la Colegiul Regal de Chirurgie Veterinară în 1987.
  Pippa Elliott, MRCVS
  Veterinar, Colegiul Regal al Chirurgilor Veterinari
  Expert răspuns
  Din nefericire, hrănirea forțată va face ca puiul să-l resentimenteze și chiar mai puțin probabil să o mănânce. Începeți-vă proaspăt cu o altă marcă, astfel încât să nu asocieze chibritul cu suferință. Puneți mușcătura în castron și părăsiți încăperea. Întoarceți-vă după 20 de minute și aruncați orice șuviță neregulată. Nu oferiți nimic altceva până la următoarea masă și apoi repetați. În cele din urmă, câinele va învăța să mănânce dacă îi este foame. De asemenea, verificați dacă mărimea cuțitului este adecvată pentru câine și umeziți cu puțină apă caldă.
  Mulțumiri!
  da Nu
  Nu este util 5 Ajutor 6
 • Întrebare
  Familia mea este vegetariană, dar medicul veterinar spune să dea carnea câinelui. Ce ar trebui sa fac?
  Pippa Elliott, MRCVS
  Veterinar, Colegiul Regal al Chirurgilor Veterinari
  Dr. Elliott este medic veterinar care se specializează în medicina animală a companionilor din Anglia. Ea sa înregistrat la Colegiul Regal de Chirurgie Veterinară în 1987.
  Pippa Elliott, MRCVS
  Veterinar, Colegiul Regal al Chirurgilor Veterinari
  Expert răspuns
  Spre deosebire de pisicile (care sunt obligatorii pentru carnivore și trebuie să mănânce carne), câinii sunt omnivore. Aceasta înseamnă că pot să prospere atunci când sunt hrăniți cu o dietă vegetariană bine echilibrată și de bună calitate. Cu toate acestea, acest lucru trebuie făcut în mod corespunzător, deci este mai bine să discutați cu un nutriționist veterinar care vă poate sfătui cu privire la sursele de proteine ​​de înaltă calitate pe bază de plante pentru a menține câinele sănătos.
  Mulțumiri!
  da Nu
  Nu este util 30 Utile 7
 • Întrebare
  Câinele meu de 1 an nu mănâncă mâncare pentru câini, chiar dacă îi punem ouă, brânză sau unt de arahide. Ea nu a mâncat prea mult timp și chiar hrănirea manuală nu va funcționa. Ce ar trebui sa fac?
  Didiri1337
  Răspuns comunitar
  Dacă refuză să mănânce prea mult, ar putea fi bolnavă. Dacă începe să piardă în greutate, ar trebui să o duci la un veterinar ASAP.
  Mulțumiri!
  da Nu
  Nu este util 2 Utile 9
 • Întrebare
  Păstorul german de 5 luni nu mănâncă mâncarea uscată. Trebuie să punem cel puțin puțină apă și, uneori, alimente umane cu ea. Orice sugestii?
  wikiHow Contributor
  Răspuns comunitar
  Puteți începe prin amestecarea a 1/2 alimente umede cu 1/2 alimente uscate, apoi încet să-l umezi la 1/4 umed cu 3/4 uscat și așa mai departe până când este complet uscat.
  Mulțumiri!
  da Nu
  Nu este util 4 Utile 9
 • Întrebare
  Câinele meu a renunțat la mâncare uscată de când a încercat să trateze.
  wikiHow Contributor
  Răspuns comunitar
  Nu mai hrănește câinele tău. Va mânca alimente uscate când îi este foame.
  Mulțumiri!
  da Nu
  Nu este util 2 Ajutor 6
 • Întrebare
  Poate că câinele meu a încetat să mănânce și devine foarte slab pentru că nu-i plac mâncarea sau este mai probabil ca ea să fie bolnavă?
  wikiHow Contributor
  Răspuns comunitar
  Dacă ea devine foarte slabă, atunci vă recomand să o duceți la veterinar, deoarece un măcelar nu va mânca decât două zile înainte de a intra. Se pare că câinele dumneavoastră este bolnav.
  Mulțumiri!
  da Nu
  Nu este util 8 Ajutor 10
 • Întrebare
  Cât de des ar trebui să-mi hrănesc câinii?
  wikiHow Contributor
  Răspuns comunitar
  De 2 ori pe zi, cu excepția cazului în care se specifică altfel de către un veterinar. În funcție de rasă, este posibil să aveți nevoie să le hrăniți de una sau de trei ori pe zi.
  Mulțumiri!
  da Nu
  Nu este de ajutor 0 Utile 1
 • Întrebare
  Câinele meu de 9 ani nu mănâncă hrana pentru câini. L-am lăsat cu un membru al familiei și el doar mănâncă mâncare de masă. Trebuie să-l duc la veterinar? Am amestecat un mic dejun cu mâncarea.
  wikiHow Contributor
  Răspuns comunitar
  Încercați să amestecați apa cu mâncarea pentru câini. Ar putea fi prea greu. Examinați dinții și verificați dacă există gingii inflamate sau sângerând sau semne de disconfort, care ar putea fi problema.
  Mulțumiri!
  da Nu
  Nu este util 1 Utile 1
Pune o intrebare
Au mai rămas 200 de caractere
Includeți adresa dvs. de e-mail pentru a primi un mesaj la răspunsul la această întrebare.
A depune
 • Răspuns deja
 • Nu eo întrebare
 • Întrebare neplăcută
 • Alte

  sfaturi

  • Puteți adăuga un pic (mai puțin de o jumătate de ceașcă) de bulion de pui cald (sodiu scăzut), pentru a se usca pe ciocan pentru ao face mai atrăgătoare.
  • Este posibil să aveți nevoie să încercați câteva mărci de alimente uscate înainte de a vă găsi un caine ca. Achiziționați o pungă mică, astfel încât să nu ieșiți prea mulți bani dacă câinele dvs. nu vă place alegerea dvs.
  • Dacă câinele te deranjează sau te roagă pentru mâncare în timp ce mâncați, este bine să plasați câinele într-o cameră diferită. Nu dați în cerșetorie.

  Avertismente

  • Efectuați modificări treptate ale alimentelor.O întrerupere bruscă poate supara stomacul provocând vărsături și / sau diaree.
  • Dacă câinele devine dintr-o dată pretențios, asigurați-vă că îl contactați pe medicul veterinar, dacă aceasta persistă mai mult de două zile. Poate fi bolnav.

  Surse și citate

  1. ↑ http://pets.webmd.com/dogs/guide/when-your-dog-is-a-picky-eater
  2. ↑ Nelson, R și Couto, G, (2013), Medicina Internațională pentru animale mici, ISBN 978-0323086820
  3. ↑ http://pets.webmd.com/dogs/guide/when-your-dog-is-a-picky-eater?page=2
  4. ↑ https://www.aspca.org/pet-care/dog-care/general-dog-care
  5. ↑ http://pets.webmd.com/dogs/guide/when-your-dog-is-a-picky-eater?page=3
  6. ↑ https://www.aspca.org/pet-care/dog-care/general-dog-care
  7. ↑ http://pets.webmd.com/dogs/guide/when-your-dog-is-a-picky-eater?page=2
  8. ↑ http://pets.webmd.com/dogs/guide/when-your-dog-is-a-picky-eater?page=2
  9. ↑ https://www.aspca.org/pet-care/dog-care/general-dog-care
  Afișați mai multe ... (6)

  Realizat recent

  Se incarca...
  Ați încercat acești pași?
  Încărcați o imagine pentru a vedea alți cititori.
  Eroare de încărcare
  Imagine nemaipomenita! Spuneți-ne mai multe despre asta? Faceți clic aici pentru a vă distribui povestea.
  4.2
  Evaluare totală: 35
  5
  11
  4
  3
  3
  2
  2
  2
  1
  0