Umflarea stomacului, simptomele și tratamentele - Dr. Ax

Umflarea stomacului - Dr. Ax
Bloatul stomacului este atât de obișnuit în zilele noastre încât a fost numit "epidemie". În ceea ce privește dietele proaste ale celor mai mulți oameni, niveluri ridicate de stres, nevoia de medicamente zilnice și expunerea la diferiți poluanți, nu e de mirare că suferă un fel de balonare mai multe zile nu.

În timp ce un stomac umflat este cu siguranță inconfortabil - chiar jenant atunci când vine împreună cu gazul sau necesitatea de a alerga la baie - ar putea fi o afacere mai mare decât ați crede. Balonarea de la nivelul stomacului poate uneori să denatureze probleme grave de sănătate care se ascund sub suprafață. Este unul dintre cele mai comune simptome de candida.


Simptomele unui stomac balonat

Având un stomac umflat este diferit de a obține masa reală de grăsime în jurul stomacului, deoarece balonarea este temporară și cea mai mare parte provocată de aer care se blochează în jurul abdomenului, făcându-l diseminat spre exterior. Pur și simplu, fiind "umflat" este sentimentul de a avea gaze construite în sistemul dumneavoastră digestiv, ceea ce face ca stomacul să iasă neconfortabil. Unii oameni chiar în jurul valorii de copii și glumă că ei "arata gravidă", atunci când balonare lor abdominale devine foarte rău.

Din fericire, în unele cazuri, balonarea stomacului nu este nimic de alarmat. De obicei, acesta poate fi clarificat prin efectuarea unor modificări simple ale dietă și rutinei, deși nu intotdeauna. Împreună cu senzația de plin, gâscă și durere în abdomen, ar trebui să verificați dacă stomacul umflat se produce simultan cu alte simptome în tot corpul. (1) Acest lucru vă poate indruma în ceea ce cauzează problema și dacă ar putea fi suficient de gravă pentru a justifica vizita unui medic.

Când vă simțiți umflate, verificați alte simptome, inclusiv:

 • O febră
 • Erupții cutanate sau urticarie
 • Apă ochilor, mâncărimi ale gâtului și alte semne de reacție alergică
 • Constipație sau diaree
 • Vărsături sau greață
 • Sânge în urină sau scaun
 • Pierdere neintenționată în greutate
 • Problema de a merge la baie
 • Durerea în jurul ganglionilor limfatici, inclusiv în zona inghinală, gâtului sau axilarelor
 • Oboseală
 • Creșteți ceața creierului și concentrați problemele
 • Perioade neregulate
 • Hemoroizi
Simptome de stomac umflate - Dr. Ax

Ce cauzeaza un stomac balonat?

S-ar putea să te întrebi ce cauzează balonarea stomacului. Există zeci de motive diferite pentru a vă dezvolta un stomac umflat - alergii, dezechilibre hormonale, disfuncții ale tiroidei, tulburări intestinale și multe altele. S-ar putea părea greu să restrângeți vinovatul, dar cu cât mai multe informații vă puteți aduna despre reacțiile dvs. la diferitele alimente și circumstanțe, cu atât veți avea mai multă idee despre ceea ce declanșează simptomele.

Belly bloat în sine este, de obicei, o problemă cu digestia. Ea face mai confuz, multe lucruri diferite pot afecta sănătatea intestinului, capacitatea de a metaboliza alimentele în mod corespunzător și modul nostru de a elimina în mod natural deșeurile. (2) Deoarece atât de mulți factori diferiți pot contribui la balonarea stomacului - inclusiv la unele care nu au nicio legătură, cum ar fi somnul sau stresul - este posibil să se facă umflarea în orice moment al zilei sau lunii.

Contrar a ceea ce majoritatea oamenilor cred, balonarea nu este acelasi lucru cu purtarea unei greutati extra masice sau chiar a unei greutati a apei. Fluidele nu se pot acumula in stomac, cu toate ca s-ar putea sa fiu umflat si sa aveti retentie de apa in alte parti ale corpului (cum ar fi gleznele, fețele și picioarele), în timp ce aveți, de asemenea, balonare a stomacului, dacă aveți o afecțiune care cauzează ambele. (3)

Pentru mulți oameni, cauza gazului excesiv în intestine se reduce la: digestia inadecvată a proteinelor (provocând fermentarea anumitor alimente), incapacitatea de a descompune complet zahărul și carbohidrații (anumiți compuși complexi de zahăr au nevoie de prezența enzimelor care trebuie digerate pe deplin, totuși oamenii pot lipsi de acestea) și dezechilibre în bacteriile intestinale. În tractul digestiv, există trilioane de bacterii sănătoase și nesănătoase care concurează și atunci când "bacteriile rele" depășesc binele pentru un motiv sau altul, un dezechilibru poate duce la balonare abdominală și la gaze excesive.

Începeți prin a determina dacă ați putea avea de-a face cu o problemă care stau la baza sănătății care poate provoca balonare.


10 Cauze posibile ale unui stomac umflat

 1. Tulburări digestive
 2. Retenție de fluide
 3. Deshidratare
 4. Constipație
 5. Alimente sau sensibilități alimentare
 6. SIBO
 7. Infecţie
 8. Ocluzie intestinală
 9. Modificări hormonale
 10. Cancer

1. Tulburări digestive

Majoritatea persoanelor care se confruntă cu diferite tulburări funcționale gastro-intestinale, cum ar fi IBS, colita ulcerativă și boala celiacă au balonare, gaze, distensie și alte simptome. Unele rapoarte arată că balonarea stomacului este experimentată de 23% la 96% dintre persoanele cu IBS, 50% cu dispepsie funcțională și 56% cu constipație cronică. (4)

2. Retenția de lichide (denumită Edem sau ascita)

Uneori, lichidele corporale pot fi stocate în jurul corpului, inclusiv în apropierea zonei abdomenului sau pelvisului, ceea ce determină excesul de balonare și creșterea temporară a greutății. S-ar putea să observați, de asemenea, că bijuteriile și hainele devin mai stricte, umflături suplimentare și dureri în jurul articulațiilor sau în etanșeitatea pielii. Retenția de lichide în abdomen este cunoscută sub denumirea de ascite și poate fi un semn al unei stări de sănătate mai grave. Asciții se pot datora unei infecții abdominale, unei boli hepatice sau, deși rareori, chiar și datorită cancerului. (5)

Verificați alte semne de insuficiență hepatică sau hepatită, inclusiv îngălbenirea pielii (icter), modificări ale culorii albe a ochilor sau durere în abdomen. Cancerul de stomac deseori nu prezintă simptome la timp; cu toate acestea, în plus față de balonare, este posibil să vă confruntați cu pierderi neintenționate de greutate, indigestie, greață, vărsături de sânge și dureri abdominale. (6)

3. Deshidratarea

Ați observat vreodată ziua după ce ați mâncat alimente sărate sau ați consumat alcool pe care ați devenit deshidratat și umflat ca rezultat? Ar putea părea contraintuitiv, dar cu atât mai multă apă pe care o bei (sau consumați în alimente bogate în apă) și mai bine rămâneți hidratat, cu atât mai puțin se poate face balonarea. Dehidratarea și dezechilibrele electrolitului opresc digestia și fac din greu să rămână "regulat".

Când corpul tau încearcă să se recupereze de la deshidratare, el se oprește la exces de apă pentru a preveni situația din nou să se întâmple. În plus, s-ar putea să vă simțiți conștient. Aceasta înseamnă că, atunci când consumați în cele din urmă mai multe lichide, este posibil să le păstrați în jurul secțiunii medii și să vă simțiți mai puțini.

4. Constipația

Acesta ar putea fi cel mai evident motiv pentru care aveți un stomac umflat - trebuie să mergeți la baie! Constipația poate determina șezutul să rămână în intestine, lăsându-vă un stomac, durere, disconfort și gaz. Cele mai mari motive pentru constipație includ consumul de fibre prea puțin, nu consumul de apă suficient, prea sedentar / evitarea activității fizice și a stresului.

5. Alergii alimentare sau sensibilități

Adesea, alergiile alimentare, sensibilitățile sau intoleranțele (cum ar fi intoleranța la lactoză) sunt motive comune pentru gaz și balonare. Alimentele care provoacă gaze includ produsele lactate, alimentele care conțin gluten (cele mai multe pâine, paste, rulouri, cereale etc.) și anumite tipuri de carbohidrați denumite FODMAP. (8)

Există zeci de alte alergii alimentare posibile (cum ar fi crustacee, nuci și ouă), dar este posibil să știți dacă la acest lucru reacționați, deoarece simptomele sunt, de obicei, mai vizibile. FODMAP-urile pot fi dificil de exclus, deoarece există atât de multe tipuri diferite și fiecare este unic în ceea ce privește tolerabilitatea. O dietă de eliminare vă poate ajuta să identificați ce alimente ar putea provoca balonare (cum ar fi merele sau avocado, de exemplu), deoarece acestea nu sunt în mod corespunzător defalcate și digerate.

6. SIBO

Suprafața bacteriană intestinală mică (SIBO) este cauzată de nivelurile ridicate de bacterii anormale care traiesc în tractul digestiv, de obicei în intestine (disbacterioză), unde se pot acumula după administrarea de antibiotice sau din cauza inflamației și a digestiei sărace. În mod normal, diferite tulpini de bacterii au un echilibru corespunzător în colon, care ajută la absorbția nutrienților esențiali. Dar atunci când bacteriile dăunătoare invadează și preiau, pot apărea leziuni ale mucoasei stomacului, împreună cu numeroase simptome. Unele alimente sunt capabile să cauzeze simptomele SIBO și sensibilitățile asociate în tractul digestiv, inclusiv FODMAPS, care în unele cazuri pot fermenta anormal în timpul digestiei.

7. Infecție

Puteți deveni umflat și umflat sau puteți dezvolta ascite dacă aveți de-a face cu o infecție, deoarece acest lucru declanșează creșterea inflamației, cauzată de creșterea numărului de globule albe din jurul organelor pelvine, urinare și gastro-intestinale. Verificați semne de febră, roșeață și durere și ganglioni limfatici umflați, care însoțesc de obicei o infecție gravă.

8. Obstrucția intestinului

Uneori, un stomac puternic umflat (deși nu este de fapt stomacul care este umflat) - împreună cu constipație, grețuri și vărsături - se datorează unei obstrucții intestinale, care poate fi cauzată de țesut cicatricial sau de o tumoare în intestinul subțire sau colon, printre alte cauze. Când acestea cresc și presează împotriva intestinului, intestinele se blochează și se rețin în lichid și scaun. Probabil că știți că aveți de-a face cu asta, de cele mai multe ori dureroase și vă împiedică să mergeți la baie în mod normal. Este important să vă vedeți medicul și să faceți imediat un tratament medical dacă suspectați o obstrucție a intestinului deoarece această afecțiune poate duce la un intestin rupt, care este o situație de urgență medicală potențial fatală.

9. Modificări hormonale

PMS este cunoscut pentru a provoca un abdomen umflat și probleme digestive, deoarece vă face predispus la constipație și retenție de lichide. Acest lucru este comun și nu prea mult de îngrijorare dacă nu observați alte simptome grave cum ar fi un ciclu menstrual neregulat, fibroame sau crampe severe. Având un stomac umflat înainte sau în timpul perioadei dvs. poate diferi în funcție de ciclul dumneavoastră, iar unele femei se confruntă cu retenție de apă severă timp de până la două săptămâni.

De ce femeile suferă de balonare înainte, în timpul și după ciclurile lor menstruale? În primele zile ale ciclului femeii - numită uneori stadiul folicular - nivelul de estrogen crește în timp ce mucoasa uterină se îngroațește. Umflarea poate deveni, de asemenea, mai puternică pe măsură ce are loc ovulația și se acumulează mai multe lichide și sânge. În mod normal, atunci când o femeie are perioada ei, ea experimentează vărsarea excesului de lichid, a țesutului și a sângelui, ceea ce duce de obicei la balonarea dispărând.

10. Cancer

Deși nu este cauza balonării celor mai mulți oameni, un semn de cancer în colon sau uter este o balonare. De aceea este important să discutați cu un medic dacă ați încercat toate celelalte modalități de reducere a problemelor balonare și digestive, dar totuși nu puteți să identificați ce cauzează simptomele.


Cele mai bune și cele mai grave alimente pentru balonare

Dieta ta joacă un rol important în reglarea cantității de aer și a călcâiului în interiorul tractului digestiv. Pentru ca lucrurile să "curgă" fără probleme, doriți să vă asigurați că veți mânca o dietă bogată în fibre, urmărind aproximativ 25-30 de grame în fiecare zi sau chiar mai mult. Acest lucru nu este prea greu atunci când mâncați o mulțime de alimente întregi, inclusiv legume, fructe, nuci și semințe, leguminoase și boabe vechi. Acesta vă poate ajuta cu siguranță să vă urmăriți simptomele după ce ați consumat anumite alimente despre care se știe că provoacă balonare, dar nu uitați că balonarea este cauzată de întregul dvs. stil de viață, nu doar de alimentele de pe farfuria dvs.

Unele dintre cele mai bune alimente pentru a ajuta la lupta balonare a stomacului includ: (8)

 • Probioticele: "Bacteriile bune" numite probiotice se comportă ca niște bug-uri prietenoase în tractul digestiv, ucigând bacteriile rele care pot declanșa probleme digestive și reacții. Puteți lua suplimente probiotice, dar dobândirea acestora din alimente probiotice naturale cum ar fi kimchi, saurerkraut, iaurt, kefir și kombucha este de asemenea benefică.
 • Brânză brută: În cazul laptelui, recomand întotdeauna consumarea de lactate crude, spre deosebire de tipul convențional vândut în supermarkete, care a fost pasteurizat / omogenizat. Procesele de fabricație pot distruge enzimele care sunt necesare pentru digestia adecvată, chiar până în momentul în care unii oameni care cred că au simptome de intoleranță la lactoză pot consuma produse lactate crude fără a avea reacții negative. De asemenea, ajută la evitarea iaurturilor aromate, care au ingrediente artificiale, pentru a consuma brânzeturi în vârstă / brânză în loc de brânză moale și pentru a consuma chefir / iaurt în loc de lapte, care sunt mai scăzute în lactoză.
 • Fructe și legume bogate în apă: legumele și fructele care furnizează apă, electroliții cheie și enzimele benefice sunt cel mai bun prieten al tău atunci când vine vorba de calmarea stomacului în balonare în mod natural. Încercați să mâncați mai multe legume cu frunze brute sau fierte, castraveți, țelină, fenicul, anghinare, pepene galben, fructe de pădure, legume aburite și legume cultivate / fermentate.
 • Ierburi, mirodenii și ceaiuri: Plantele naturale de digestie naturală, cum ar fi ghimbir, păpădie, aloe vera și fenicul au fost folosite de mii de ani pentru a calma o burtă incomodă. Multe plante acționează ca diuretice și ajută organismul să elibereze lichid suplimentar, în timp ce unele, ca și ghimbirul, pot ajuta stomacul să elibereze conținutul și relaxează mușchii din tractul digestiv, ceea ce ameliorează constipația. Încercați să consumați ierburi proaspete de orice fel (patrunjel, oregano, rozmarin etc.), rădăcină de ghimbir proaspăt decojită, suc de aloe vera, ceaiuri din plante sau uleiuri esențiale. Nu uitați că bulionul de oase și ceaiul verde sunt, de asemenea, opțiuni antiinflamatorii și de mare pentru a promova sănătatea intestinală.

Acum că știți ce ar trebui să mâncați, să aruncăm o privire asupra unor alimente care ar putea să vă facă balonarea chiar mai rău. (9) De cele mai multe ori, unele dintre aceste alimente ar putea fi vinovatul: (10)

 • Zahăr și gustări îndulcite: zahărul fermentează ușor în intestin, poate contribui la creșterea excesivă a candidei și favorizează inflamația.
 • Cele mai multe produse lactate: Acestea includ iaurturile aromate cu zahăr și ingrediente artificiale, dar și alte tipuri de procese de fabricare moderne, care pot elimina enzimele importante din lapte.
 • Boabe rafinate și produse din cereale: Glutenul este dificil de digerat pentru mulți oameni, la fel și porumbul, ovăzul și alte cereale în unele cazuri.
 • În unele cazuri vegetale greu de digerat, cum ar fi broccoli, varză, conopidă, ceapă și chiar usturoi: Acestea conțin sulf și anumite tipuri de carbohidrați FODMAP.
 • Fasole și leguminoase, care pot promova gazul
 • Bauturi carbogazoase
 • Gumă de mestecat
 • În unele cazuri, anumite tipuri de fructe fermentabile, inclusiv mere, piersici / alte fructe de piatră și avocado pot provoca balonare.
 • Îndulcitori artificiali și alcooli de zahăr: Acestea includ aspartam, sorbitol, manitol și xilitol.
Dieta alimentară în stomac - Dr. Ax

Alte sfaturi și suplimente care pot ajuta la lupta împotriva balonării

 1. Discutați cu medicul dumneavoastră.
 2. Fă niște exerciții.
 3. Bea suficienta apa.
 4. Reduce stresul.

1. Discutați cu doctorul dvs.

Deoarece atât de multe tulburări, factori și boli diferite pot provoca un stomac umflat, este o idee bună să aveți unele teste conduse de medicul dumneavoastră dacă nu puteți afla problema care stau la baza. Nu există un test de diagnostic pentru a determina cauza balonării, dar medicul dumneavoastră ar putea decide să adune mai multe informații prin efectuarea unor teste cum ar fi: analiza scaunelor, analiza sângelui, ultrasunetele pentru a verifica blocajele, clisme și teste de golire gastrică, manometrie esofagiană, test de respirație, endoscopie sau colonoscopie cu biopsie.

2. Obțineți unele exerciții

Fiind activă vă ajută sistemul digestiv să funcționeze optim, deoarece poate lupta împotriva constipării, menține circulația în mișcare și poate deplasa fluidul limfatic în întregul corp, ceea ce vă ajută în mod esențial să "detoxifiați". Încercați să obțineți cele mai multe beneficii de la exerciții fizice făcând ceva activ în majoritatea zilelor săptămână timp de cel puțin 30-60 de minute. Și sări peste băuturile cu zahăr dulce după aceea!

Vă întrebați dacă antrenamentul dvs. vă poate face vreodată mai mult umflat? În unele cazuri se poate, mai ales dacă o exagerați. Suprasolicitarea determină corpul să intre într-o stare stresantă, care determină glandele suprarenale să elibereze mai mult cortizol de hormon de stres. (11) Asigurați-vă că rutina dvs. de exerciții vă susține sănătatea generală și vă face te simti mai bine, nu invers, provocând nivele de lichid perturbate, digestie slabă și stres adăugat.

3. Bea suficientă apă

Pentru a vă asigura că fibrele își pot face treaba corect, doriți să beți suficientă apă pentru a bate balonarea. (12) Nu există un număr magic care va fi suma potrivită pentru dvs., dar începeți prin a avea cel puțin șase până la opt pahare pe zi. Starea hidratată este esențială pentru baterea balonării, dar atunci când vine vorba de alegerea băuturilor, alegeți cu înțelepciune.

Băuturile carbogazoase, mai ales dacă sunt încărcate cu ingrediente artificiale și îndulcitori, pot provoca și mai rău balonarea. Alcoolul poate, de asemenea, să vă facă să vă umflați, și băuturi cu cofeină, de asemenea, pentru unii oameni. Cel mai bun pariu este apa simpla, apa infuzata cu felii de fructe proaspete sau ierburi (cum ar fi lamaie, grapefruit, busuioc etc.) sau ceai din plante.

4. Reducerea stresului

Observi vreodată că atunci când ești nervos, obosit, trist sau coplesit, digestia ta este o mizerie totală? Stresul și anxietatea influențează digestia într-un mod mare.Asta pentru că intestinele și creierul tău comunică foarte atent prin nervul vagus, adică al tău "conexiune cerebrală". În căptușeala tractului tău gastro-intestinal trăiește o rețea de țesut de circuite care comunică prin mesaje hormonale și chimice către sistemul nervos central, numit sistemul nervos enteric (ENS). Creierul dvs. declanșează ENS pentru a produce enzime, saliva și secreții pentru a ajuta la digestie, împreună cu controlul hormonilor responsabili pentru apetitul dumneavoastră.

A fi anxios sau trist poate provoca schimbări în această linie de comunicare. Creierul dvs. îndepărtează apoi atenția de la digestia corespunzătoare într-un efort de conservare a energiei și de utilizare în altă parte. Cantități mari de stres cresc nivelul de cortizol, care poate modifica nivelul zahărului din sânge și poate schimba modul în care sunt secretați alți hormoni, uneori determinând să deveniți foame, constipație și să stocați fluide.

În plus, stresul nu face să fie foarte ușor să mănânci o dietă vindecătoare și, în schimb, vă lasă să ajungeți la alimentele de confort care de obicei declanșează balonarea. Combinați un metabolism lent și sistemul digestiv cu prea multe alimente grele, iar tu ai o rețetă pentru dezastru. Soluția? Faceți ceea ce puteți pentru a vă mânca atenți și pentru a reduce stresul, totuși posibil, inclusiv exercițiu, meditație, rugăciune și petrecând mai mult timp făcând lucrurile pe care le iubiți.

Citiți în continuare: Intoleranta histaminei cauzează alergii, dureri de cap și balonare?


Din sunetul acesteia, s-ar putea să credeți că intestinul scurgeri afectează numai sistemul digestiv, dar în realitate poate afecta mai mult. Deoarece Leaky Gut este atât de obișnuit și o astfel de enigmă, ofer un webinar gratuit despre toate lucrurile care nu sunt sclipitoare. Faceți clic aici pentru a afla mai multe despre webinar.

Umflarea stomacului, simptomele și tratamentele - Dr. Ax

O burtă umflată prezintă ca un abdomen vizibil expandat, care se poate simți incomod plin sau gazos. Se întâmplă izolat de creșterea în greutate, astfel încât chiar și procentajul de grăsimi corporale să rămână același, persoana plină de senzualitate cântărește și pare a fi mai grea. Cauzele balonării pot varia de la probleme de sănătate mici și relativ neprotejate până la condiții grave, care pot pune viața în pericol. Astfel, experții insistă asupra faptului că orice persoană care suferă de balonare pe o bază foarte frecventă, aproape de rutină, nu ar trebui să o ia cu ușurință. Ar trebui să fie verificați pentru a se asigura că ceva mai grav nu stă la baza burții umflate. Acestea sunt unele dintre problemele de sănătate asociate cu balonarea.

1. Fluctuațiile hormonale

Multe femei se simt umflate la anumite momente în timpul ciclului lor menstrual. Umflarea poate fi deosebit de vizibila in momentul ovulatiei si chiar inainte de a incepe menstruatia. În ambele etape ale ciclului, echilibrul hormonal al corpului se schimbă datorită schimbărilor în mediul uterin. Unele dintre fluctuațiile hormonale, în special de estrogen și progesteron, duc la reținerea fluidelor în organism. Acest lucru apare ca o balonare a abdomenului și abdomenului inferior. Mulți medici nu recomandă medicamente pentru astfel de balonare, ci mai degrabă sugerează modificări simple în ceea ce privește dietele și stilul de viață pentru a face față acestei situații. Unele remedii pe bază de plante și naturale s-au dovedit a fi foarte eficiente în oferirea de relief de la balonare, de asemenea.

4.6
Evaluare totală: 26
5
11
4
1
3
1
2
3
1
1