Înălțimea medie și greutatea în funcție de vârstă

Oamenii vin în toate formele și dimensiunile, ceea ce face parte din ceea ce face indivizii unici. Este în primul rând rezultatul geneticii și nu poate fi schimbat. Alteori, fiind prea slabă sau supraponderală sau care nu atinge o anumită înălțime ca un copil, pot fi semne de condiții de sănătate sau de factori de viață nesănătoși care trebuie schimbați.

Videoclipul zilei

Fie că sunteți părinte interesat, fie că doriți să știți unde stați cu propria greutate corporală, uita-te la medii înălțime și greutate după vârstă este un loc util pentru a începe.

Pediatrii folosesc frecvent diagrame de înălțime și greutate pentru a măsura progresul dezvoltării copilului și pentru a urmări creșterea și creșterea în greutate pe parcursul copilariei. Acest lucru le dă un sentiment clar dacă dezvoltarea este normală și dacă modificările în greutate înseamnă orice stare de sănătate.

Fetele cresc în cea mai mare parte la aceeași rată cu băieții până la ultima parte a educației lor elementare, apoi încep să crească mai repede decât băieții.

2 până la 8 ani

O fetiță de 2 ani are o înălțime medie de 34 inci și o greutate de 27 de lire sterline. Până la vârsta de 4 ani, înălțimea medie este de 40 de centimetri, iar greutatea medie este de 34 de kilograme. La vârsta de 6 ani, înălțimea medie este de 45 de inci și greutatea medie este de 46 de lire sterline. O fetiță de 8 ani are o înălțime medie de 50 de centimetri și o greutate medie de 58 de lire sterline.

10 la 14 ani

La 10 ani, fata medie este de 54 inci inaltime si cantareste 72 de lire sterline. La vârsta de 12 ani, înălțimea medie a crescut la 59 de centimetri, iar greutatea medie este de 95 de kilograme. Fetele de 14 ani au o înălțime medie de 63 cm și 109 de lire sterline.

16 ani

După vârsta de 14 ani, înălțimile fetelor încep să se înrăutățească. Înălțimea medie a unei fete de 16 ani este de 64 inci, în timp ce greutatea este de 119 de lire sterline. Începând cu vârsta de 18 ani, înălțimea se estompează între 64 și 65 de centi, în timp ce greutatea crește până la aproximativ 130 de kilograme.

Înălțimea medie a băieților tineri este relativ similară cu cea a fetelor tinere. În timp ce fetele împușc afară după școala primară, băieții recuperează repede.

2 până la 8 ani

Băieții de doi ani au o înălțime medie de 34 inci și cântăresc 28 de kilograme. La vârsta de 4 ani, acestea sunt de 40 centimetri înălțime și cântărește 36 de lire sterline. Până la vârsta de 6 ani, băieții au o înălțime medie de 45 inci și cântăresc 46 de kilograme. Copiii în vârstă de 8 ani au o înălțime medie de 50 de centimetri și cântăresc 56 de kilograme.

10 la 14 ani

La vârsta de 10 ani, băieții au o înălțime de 55 de inci și cântăresc în medie 68 de kilograme. Până la vârsta de 12 ani, aceste cifre cresc la 58,5 inchi și 90 de lire sterline. La vârsta de 14 ani, băieții au o înălțime medie de 64 centimetri și cântăresc 112 de lire sterline.

16 ani

De la vârsta de 16 ani și mai târziu, băieții continuă să crească mai repede decât fetele. Un băiat de 16 ani are o înălțime medie de 68 inci și cântărește 134 de kilograme. Începând cu vârsta cuprinsă între 18 și 20 de ani, băieții sunt în medie între 69 și 70 de centimetri înălțime și cântăresc între 148 și 155 de lire sterline.

Citeste mai mult: Există o greutate ideală pentru bărbații cu șase picioare?

Până când sunteți adult, oasele dvs. au încetat să crească, dar greutatea corporală nu este statică. Greutatea corporală sănătoasă este în mod obișnuit evaluată prin raportul dintre înălțime și greutate. Vârsta, sexul, starea fizică și condițiile de sănătate pot juca un rol important în greutatea corporală.

Femeile sunt adesea mai scurte și cântăresc mai puțin decât bărbații. Schimbarea medie a greutății nu este drastică, dar crește până la vârsta de mijloc și apoi scade spre vârstă înaintată.

20 până la 40 de ani

Greutatea medie a femeii crește de la 130 de kilograme la vârsta de 20 până la 140 de lire sterline la vârsta de 30 de ani. La vârsta de 40 de ani, femeia medie cântărește aproape 150 de lire sterline.

40 până la 60 de ani

Greutatea unei femei este la vârf între vârsta cuprinsă între 55 și 60 de ani, femeia medie cântărind 155 de kilograme.

60 de ani

Greutatea medie a femeii începe să scadă după vârsta de 60 de ani. La vârsta de 70 de ani, greutatea medie este de 150 de lire sterline, iar la vârsta de 80 de ani, greutatea medie este de 140 de lire sterline.

Barbatii simt aceeasi curba ca femeile.

20 până la 40 de ani

Până la vârsta de 30 de ani, omul mediu cântărește 172 de lire sterline. Greutatea medie crește la 180 de kilograme până la vârsta de 40 de ani.

40 până la 60 de ani

Bărbații ajung, de obicei, la cea mai mare greutate la 50 de ani, ajungând la 182 de kilograme. După aceasta, greutatea începe să scadă, deși minim. Greutatea medie pentru un bărbat de 60 de ani este de 180 de lire sterline.

60 de ani

După vârsta de 65 de ani, greutatea începe să scadă mai mult. Până la vârsta de 80 de ani, bărbații cântăresc în medie 170 de lire sterline.

Citeste mai mult: Gama de greutate ideală pentru femei

Înălțimea medie și greutatea în funcție de vârstă


GRADUL DE ÎNCĂRCARE / GREUTATE

Înălțimea și greutatea medie a băieților la vârste diferite

GREUTATE (kg)

Înălțime (cm)

18.7
11 ani
12 ani

(Sursa: cerințele nutritive și indemnizațiile dietetice recomandate pentru indieni, I.C.M.R. 1990.)

Înălțimea și greutatea medie a fetelor la vârste diferite

GREUTATE (kg)

Înălțime (cm)

3.2
1 an
150.0

(Sursa: cerințele nutritive și indemnizațiile dietetice recomandate pentru indieni, I.C.M.R. 1990.)

Înălțimea și greutatea modelului în copilul în creștere

Creșterea așteptată în greutate

Trebuie să înțelegeți importanța rolului câștigului în greutate și, prin urmare, a greutății așteptate sau ideale a bebelușului. Greutatea la nastere a bebelusului este punctul de plecare pentru crestere. Oricare ar fi greutatea la naștere, rata de creștere la toți bebelușii este aproximativ aceeași. Modelul general de creștere depinde de alimentația adecvată și de îngrijirea adecvată a copilului. Cu toate acestea, boala, înfometarea, neglijarea gravă sau tulburările emoționale ar face ca scăderea în greutate să scadă în jos.

Înălțimea sau lungimea copilului contează

Creșterea în greutate nu este singura modalitate de a evalua creșterea copilului. Copiii nu sunt meniți să devină mai grași și mai grași, dar mai generali. Noțiuni de bază mai înalt este, de asemenea, inclus în modelul de creștere a copilului. Lungimea bebelușului se va schimba mult mai lent decât greutatea. Oricare ar fi lungimea copilului la naștere, aproximativ 2 cm (3/4 ") vor fi câștigate în fiecare lună sau puțin peste 5 cm (2") în 3 luni.

Așa cum este de așteptat creșterea în greutate pentru un copil de orice vârstă, legate de greutatea la naștere, deci există o lungime estimată la orice vârstă, legată de durata nașterii. Există o relație consistentă de greutate și înălțime în modelul de creștere normal al copilului.

Excepție la modelele normale de creștere

Copii prelungi: Sunt foarte încet să înceapă hrănirea și, prin urmare, creșterea lor. Greutatea tinde să rămână în poziție scăzută pentru o perioadă lungă de timp

Mici - pentru bebelușii de dată: Ele produc o creștere uluitoare în săptămânile lor anterioare, dar pe ansamblu ei tind să mai ocupă încă o poziție joasă pe graficul de creștere normal

Bebelușii care sunt bolnavi imediat după naștere sau în primele săptămâni:
Acești copii nu reușesc să câștige în greutate sau chiar pot pierde unii. Îngrijirea excelentă poate duce la o creștere a "ratei de creștere", astfel încât curba de creștere personală a bebelușului să se îndrepte spre normal

Bebelușii care sunt hrăniți de la naștere: acești copii nu pot pierde greutate în primele zile. Ei pot câștiga foarte repede în primele zile. Ei pot câștiga foarte repede de la început, care depinde, de asemenea, de alimentele de formulă date. O creștere și mai mare apare în greutatea copiilor când se adaugă solide în plus față de laptele prea concentrat. Un copil care câștigă în greutate mai repede decât natura intenționează, nu va câștiga o lungime pentru a se potrivi. Există o disparitate evidentă în creșterea înălțimii în comparație cu greutatea. Acest curaj ar trebui să vă facă să înțelegeți că copilul începe să se îmbolnăvească mai degrabă decât să crească

4.6
Evaluare totală: 25
5
14
4
1
3
3
2
2
1
0