7 Secretele Păstrarea Rinichilor Sănătoși

Tensiunea arterială ridicată, diabetul sau un istoric familial de insuficiență renală au pus unul din trei americani la un risc crescut de a dezvolta boli de rinichi. Dar chiar dacă nu vă încadrați în niciuna dintre aceste categorii de risc, este important să aveți grijă de aceste organe importante.

Politica de publicitate

Clinica Cleveland este un centru medical non-profit. Publicitatea pe site-ul nostru ne ajută să ne sprijinim misiunea. Nu acceptăm produse sau servicii non-Cleveland Clinic. Politică

7 secrete pentru sănătatea rinichilor

Puteți face o serie de lucruri pentru a vă menține funcționarea corectă a rinichilor și a le menține cât mai sănătoși în fiecare etapă a vieții.

  1. Hidrați, dar nu exagerați. Contrar credintei populare, nici un studiu nu a dovedit supra-hidratare ca o practica eficienta in cresterea functiei renale, spune Nephrolog James Simon, MD. Deci, în timp ce este întotdeauna o idee bună să beți suficientă apă, băut mai mult decât cele patru până la șase tipuri de pahare pe zi probabil că nu vă va ajuta rinichii să-și facă treaba mai bine.
  2. Mănâncă alimente sănătoase. Rinichii pot tolera o gama larga de obiceiuri alimentare, dar Dr. Simon subliniaza ca majoritatea problemelor legate de rinichi apar din alte afectiuni medicale cum ar fi hipertensiunea arteriala si diabetul zaharat. Din acest motiv, el sugerează să urmați obiceiuri alimentare sănătoase, moderate pentru a controla greutatea și tensiunea arterială. Prevenirea diabetului zaharat și hipertensiunea arterială vor ajuta la menținerea rinichilor în stare bună.
  3. Fă sport regulat. Dacă sunteți sănătos, obținerea exercițiului dvs. este o idee bună deoarece, ca și obiceiurile alimentare sănătoase, activitatea fizică regulată poate împiedica creșterea în greutate și tensiunea arterială ridicată. Dar nu fiți atenți la exercițiile pe care le faceți, mai ales dacă nu sunteți condiționați. "Excesul de exces atunci când nu sunteți potrivit și sănătos vă poate afecta rinichii, mai ales dacă exerciți atât de mult încât să provocați o defalcare excesivă a țesut muscular ", spune dr. Simon.
  4. Aveți grijă cu suplimente și remedii din plante. Cantități excesive de anumite suplimente de vitamine și unele extracte din plante pot fi dăunătoare pentru rinichi. Discutați cu medicul despre orice vitamine și plante pe care intenționați să le luați.
  5. Renunță la fumat. Fumatul poate deteriora vasele de sange, ceea ce scade fluxul de sange in rinichi. Atunci când rinichii nu au un flux sanguin adecvat, nu pot funcționa la niveluri optime. De asemenea, fumatul crește riscul de hipertensiune arterială, precum și riscul de apariție a cancerului de rinichi.
  6. Nu exagerați atunci când luați medicamente fără prescripție medicală. "De obicei, pilulele fără prescripție medicală, cum ar fi ibuprofenul și naproxenul (AINS), pot provoca leziuni renale dacă sunt luate prea regulat pe o perioadă lungă de timp", spune Dr. Simon. Dacă aveți rinichi sănătoși și utilizați aceste medicamente pentru dureri ocazionale, acestea nu reprezintă probabil un risc. Dar Dr. Simon spune că, dacă îi luați pentru durere cronică sau artrită, trebuie să discutați cu medicul despre monitorizarea funcției renale sau găsirea de metode alternative de a vă controla durerea.
  7. Dacă sunteți în pericol, obțineți screening-ul regulat al funcției renale. "Dacă aveți diabet sau hipertensiune arterială, medicul dumneavoastră ar trebui să monitorizeze disfuncția renală ca parte a îngrijirii de rutină pentru aceste afecțiuni", spune dr. Simon.

Marea rețetă de sănătate a rinichilor

Adesea, rinichii dvs. devin pur și simplu afectați de alte afecțiuni medicale. Cel mai important lucru pe care îl puteți face pentru a vă menține rinichii în siguranță este să aveți grijă de corpul dvs. pentru a reduce șansele de a dezvolta boli care pun o presiune asupra rinichilor.

Dr. Simon spune: "Mancati sanatos, exerciti regulat si controlati greutatea. Aceste practici sănătoase nu sunt noi și cu siguranță nu sunt specifice sănătății renale. Rinichi sănătoși ca un organism sănătos. "

4.3
Evaluare totală: 36
5
13
4
1
3
3
2
1
1
1