Pre-Op Dieta pentru Chirurgie Sleeve Gastric: Dieta Lichidă, Meniu

Gastric Sleeve Chirurgie

Chirurgia manșonului gastric reduce cantitatea de spațiu pe care organismul trebuie să o păstreze, precum și mărimea alimentelor care pot intra în organism. Chirurgia este ireversibilă și va oferi sprijin pe tot parcursul vieții pentru menținerea în greutate. Un stomac în formă de manșon este creat în organism reducând cantitatea de hrană care poate fi menținută de la aproximativ 60 uncii la aproximativ 4 uncii. În timp ce operația gastrică cu manșon poate ajuta la reducerea drastică a greutății purtate de un individ obez, există câteva lucruri care trebuie făcute în avans pentru cele mai bune rezultate. Lipirea unei dietă pre-op înainte de intervenția chirurgicală va contribui la reducerea riscului de complicații în timpul și imediat după această procedură.

Două săptămâni înainte de operație

În primele două săptămâni înainte de operație se recomandă ca pacientul să treacă la o dietă lichidă și moale. Această dietă ar trebui să aibă o natură progresivă și va diminua dimensiunea stomacului, precum și a organelor digestive conectate. Acest lucru va face mai ușor pentru chirurg după efectuarea operației. În timp ce doriți să luați o dietă lichidă și moale, este vital să furnizați suficientă substanță nutritivă organismului pentru a fi sănătoasă.

Alimente nutritive pentru dieta lichidă / moale

Unele dintre alimentele care ar putea fi benefice în timpul alimentației moi și a alimentelor lichide înainte de operație ar putea include băuturi proteice, amestecuri de proteine, brânză de vaci, tofu, produse lactate cu conținut scăzut de grăsimi, iaurt grecesc, supe de orice fel, sucuri și apă. Se recomandă să aveți o dietă generală de două mese pe bază de proteine ​​lichide și o masă de supă în timp ce rămâneți departe de supele grele în cremă.

Doar înainte de operație

În timpul zilelor chiar înainte de intervenția chirurgicală, toți pacienții trebuie să treacă la o dietă limpede. Acestea includ supă, apă și alte lichide neacidulare similare care sunt ușor digerate. Organismul va folosi ceea ce poate din aceste substanțe nutritive și va fi pregătit pentru operație în acest moment.

Să rămâi sănătos în dieta Pre-Op

Poate fi o provocare să rămâi sănătos în planul de dietă pre-op, dar este important să dai corpului tău cel mai sănătos dintre alimente. Dieta cu conținut lichid trebuie să fie compusă din 800 până la 1.000 de calorii zilnic. Acest lucru poate părea provocator, dar se poate întâmpla foarte ușor. De fapt, unii pacienți vor depăși această cantitate și vor suferi apoi simptome, cum ar fi schimbări de dispoziție, dureri de cap și alte dificultăți. Cafeina trebuie evitată cât mai mult posibil în acest timp.

Sugestiile dietetice

Unu până la două săptămâni înainte de operație

 • Mic dejun - băuturi bogate în proteine
 • Pranz - băuturi bogate în proteine
 • Cina - Salata cu o anumita forma de proteine
 • Gustări - Metamucil sau băutură proteică

Trei zile înainte de operație

Timpul de masă este irelevant în acest stadiu și sunt acceptabile produse cum ar fi Jell-O, bulion, Slim-Fast, Atkins Low carb shakes, pulbere de proteine, popsicles, apă, ceai fără cofeină, sucuri fără zahăr, băuturi sportive și altele asemenea. Va trebui să încetați să mâncați sau să beți până la miezul nopții, cu o noapte înainte de operație.

Evitarea deshidratării este o parte esențială a asigurării faptului că sunteți sănătoși pentru operație. Veți dori să fiți siguri că aveți suficient lichid în corpul vostru. Uleiul de 48-64 de grame de apă sau alt lichid cu conținut scăzut de calorii, fără cofeină, fără zahăr și necarbonatat, ar face să vă ajute să obțineți cea mai bună condiție pentru corpul dumneavoastră înainte de operație.

Există unele lichide care trebuie evitate, cum ar fi lichide de zahăr bogat, sucuri de fructe, unele băuturi sportive, băuturi alcoolice, lapte integral sau 2%, sifon, cafea și ceaiul cofeinizat.

Sfaturi dietetice

Există câteva modalități prin care puteți face această nouă dietă să fie acceptabilă și mai ușoară în ultimele două săptămâni înainte de intervenția chirurgicală.

 • Utilizați iaurt simplu fără grăsime când amestecați un shake de proteine. Acest lucru va face sa gusta minunat, sa fie neteda si umplutura si va va oferi o pumn de proteine ​​suplimentare.
 • Lentilele de gheata din lapte degresat fac o modalitate foarte buna de a transforma shake-ul proteic intr-un lichid care este distractiv si racoritor.
 • Înlocuirea cu lapte de soia sau lapte de lapte fără grăsimi poate ajuta atunci când bei shake-ul.
 • Adăugarea unei lingurite de cafea instant (asigurați-vă că este decafeinizată) poate schimba proteina de bază a shake-ului într-o latte.
 • Curățând băuturile fierbinți dintr-o cană de călătorie vă pot ajuta să obțineți nutriția de care aveți nevoie și să vă simțiți ca și cum nu pierdeți.
 • Bucurați-vă de mâncare ca o masă. Ședința de mâncare, chiar dacă este o salată mică sau o supă, este o modalitate bună de a întinde masa și de a vă simți ca și cum ați mânca cu adevărat cursuri.
 • Asigurați-vă că obțineți suficientă proteină pentru a vă face să vă simțiți mai plini și pentru a ajuta corpul să fie suficient de puternic pentru intervenția chirurgicală.
 • Se amestecă shake-ul de proteine ​​cu fructe proaspete sau congelate (fără îndulcitor) pentru a vă oferi un gust proaspăt și distractiv.
 • Înghețați proteinele din fructe pentru a vă ajuta să aveți o alimentație netedă pentru a mânca ca o gustare.

Încercați să vă apropiați de dieta pre-op ca un mijloc de a încheia și de a descoperi noi informații despre felul în care alimentele dvs. vă schimbă corpul. Încercați să veniți cu noi modalități de a face supe care sunt atât de gustoase și hrănitoare. Există multe legume care vă pot oferi o supă de degustare uimitoare pentru oricare dintre zilele care se potrivesc și vă vor oferi tot ce aveți nevoie pentru dieta dumneavoastră pre-op.

Pregătirea timpurie

În plus față de efectuarea modificărilor dietetice cu doar câteva săptămâni înainte de intervenția chirurgicală, vă poate fi benefic să începeți să înțelegeți ce va fi necesar pentru a vă realiza înainte de intervenție după intervenția chirurgicală. Familiarizarea cu schimbările pe care trebuie să le faceți pentru viitor vă poate ajuta să înțelegeți mai bine ce trebuie să faceți pentru a avea succes.

Chirurgia manșonului gastric nu este ceva care se decide peste noapte și veți avea o mulțime de avertisment înainte de a vă interveni chirurgia.Acest lucru vă oferă timp pentru a începe să lucrați la ceea ce mănânci, astfel încât modificarea să nu fie atât de dificilă. Începeți să vă schimbați obiceiurile alimentare înainte de operație. Treceți la alimente bogate în proteine ​​și reduceți cantitatea de zahăr pe care o luați. Evitați carbonarea, cofeina și carbohidrații cât mai mult posibil pentru a vă pregăti pentru noul stil de viață al mesei după operație. Vă puteți întâlni cu un nutriționist pentru a discuta despre ceea ce veți putea mânca după intervenția chirurgicală și vă recomandăm să începeți treptat să începeți treptat aceste lucruri.

Modificări ale stilului de viață

Întâlnirea cu un nutriționist sau dietetician vă poate ajuta, de asemenea, să schițați câteva opțiuni de masă și să învățați cum să selectați cele mai bune alimente pentru corpul schimbat. Nu există nici un motiv real că puteți începe să treceți la acest stil mai sănătos de a mânca înainte de operație. De fapt, cu cât vă puteți face mai bine corpul înainte de operație, cu atât mai bine rezultatele și cu atât mai ușor va fi recuperarea. În plus, începând să mănânci așa cum veți face după operație de la începutul anului va face mai ușor pentru tine pentru a ridica cu acest stil de a mânca după procedura este completă. Acesta nu va fi un șoc pentru modul dvs. de gândire sau pentru corpul vostru.

4.4
Evaluare totală: 23
5
12
4
3
3
2
2
3
1
0